Blog
The Scientist: Een documentaire over medicinale cannabis die je niet mag missen
1 min

The Scientist: Een documentaire over medicinale cannabis die je niet mag missen

1 min
Nieuws Onderzoek
Als je een documentaire wil zien waarin de wortels van cannabis onderzoek worden onderzocht, dan moet je deze bekijken! Je zal versteld staan.

Documentaires zijn geweldig om feiten en de waarheid over cannabis aan de massa te presenteren. Het is een methode die al vaak succesvol is gebruikt. De documentaire serie "WEED" van Dr. Sanjay Gubta bijvoorbeeld, speelde een grote rol in het veranderen van de publieke opinie in de VS en nu raast de legalisatie door het land. Het toont de ongelooflijke macht aan van een goed gemaakte documentaire en hoe een documentaire zowel kan worden geïnspireerd door wetenschappelijke ontdekkingen als ook de aanjager kan zijn voor nieuw en spannend onderzoek.

Een producent van zulke baanbrekende documentaires is Zack Klein. Klein is verantwoordelijk voor "Prescribed Grass", een documentaire uit 2009 waarin zulke grote successen van het gebruik van medicinale marihuana te zien zijn, dat gezondheidsambtenaren in Israël een van de grootste en meest uitgebreide programma's voor medicinale marihuana hebben opgestart. Zijn laatste werk, getiteld "The Scientist" gaat over het leven van Dr. Raphael Mechoulam, de vader van al het moderne, medisch gebaseerde cannabis onderzoek.

DR. MECHOULAM: DE WEG VAN CANNABIS VORMGEVEN

Het uitstapje van Dr. Mechoulam naar cannabis onderzoek begon als een zaak van gemak: Het was iets dat paste bij zijn kleine budget. Maar hij wist toen nog niet dat hij de wereld zou vormen en de wetenschappelijke gemeenschap zou shockeren met bevinding op bevinding van eerder onontdekte, fundamentele waarheden over cannabis. Hij is de verantwoordelijke voor het identificeren van de chemische structuren van zowel THC als CBD. Hij is de man die ontdekte dat onze lichamen specifieke receptoren bezitten voor de interactie met cannabis. Hij is de man die de natuurlijke versies van cannabinoïden in het lichaam ontdekte en hij is de man die het endocannabinoïdensysteem ontdekte: Een geheel nieuw, onbekend systeem die zo'n beetje elke cel in het lichaam beïnvloedt. Dit zijn absoluut geen kleine prestaties.

WAAROM IS THE SCIENTIST ZO BELANGRIJK?

Onderzoek naar het endocannabinoïdensysteem laat allerlei nieuwe mogelijkheden zien. Er is overtuigend bewijs dat de manipulatie ervan bevorderlijk kan zijn bij de behandeling van allerlei aandoeningen en Mechoulam staat aan de wieg hiervan! Het maakt zijn onderzoek de fundering van kennis, als het gaat om medicinale cannabis, en we durven best te beweren dat het resultaat van deze documentaire, "The Scientist", baanbrekend kan zijn. In de documentaire leer je alles wat er te weten valt over zijn werk, op een eenvoudig te volgen, mainstream vriendelijke manier.

Dus we vragen je om de documentaire zelf hieronder te bekijken en te delen met mensen die het ook interessant vinden. Het is significant en fascinerend. Deze kennis zou iedereen moeten bezitten.


Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken