Blog
Cannabis Soorten Per Filmgenre
3 min

De Beste Cannabis Soorten Per Filmgenre

3 min

Wie houdt er nou niet van een ouderwets filmavondje? Het team van Zamnesia staat voor je klaar om deze beproefde stoner traditie nog beter te maken door soorten aan te raden die goed passen bij elk groot filmgenre. Pak je bong, nodig een vriend uit en dompel je onder in een andere wereld.

Het is echt noodzakelijk om zo af en toe een relaxed avondje in te plannen, vooral als je altijd op scherp staat. Als het dan eindelijk tijd is om een avond op de bank te hangen en te relaxen, gaat er niets boven een goede film en een hele berg wiet roken.

Bij zo'n gebeurtenis komen echter wel serieuze beslissingen kijken. Je moet niet alleen de juiste film kiezen, maar ook de ideale soort. Om je te helpen, hebben wij van Zamnesia een lijst samengesteld met de beste cannabis om te roken, ingedeeld per filmgenre. Op deze manier besteed je minder tijd aan het nemen van beslissingen en meer aan genieten.

COMEDY - KOSHER KUSH

Comedy - Kosher Kush

Comedy films draaien om humor, luchthartigheid en amusement. Dat gezegd hebbende, is er natuurlijk geen betere optie dan Kosher Kush als je urenlang wilt gieren, zelfs bij de meest suffe comedy's. Kosher Kush van Reserva Privada is een bekroonde indica hybride die hard aankomt.

Het THC percentage kan in feite oplopen tot 22%. Haar couch-lock vermogen en haar explosieve, euforische sensaties maken haar een ideale soort voor dit specifieke genre. Tegen de tijd dat de film afgelopen is, lig je uitgeteld op de bank met buikpijn van het lachen.

MUSICAL - JAMAICAN PEARL

Musical - Jamaican Pearl

Bij musicals denk je aan zingen, dansen en muziek in het algemeen. En vaak zijn ze vrolijk. Als je in de stemming bent voor een musical, verbeter deze stemming dan met behulp van Jamaican Pearl. Jamaican Pearl van Sensi Seeds is een sativa-dominante hybride die barst van de kracht en positieve vibes. En dan moet je niet vergeten dat ze ook nog voor opwekkende en cerebrale effecten zorgt.

Dankzij haar tropische aroma en unieke combinatie van zoete en zure smaken, ben je in no-time aan het jammen. Alle muziek klinkt lekker als je Jamaican Pearl rookt.

DRAMA - BLUE CHEESE

Drama - Blue Cheese

Dit specifieke genre dat toevallig ook het grootste is, richt zich voornamelijk op cruciale situaties met realistische settings en personages. In deze films zie je meestal dat de personages zich ontwikkelen en vrij regelmatig met elkaar te maken krijgen. Als je besluit dat drama jouw type film is, dan heb je ongetwijfeld een soort nodig om je te ontspannen.

Zoek niet verder dan Blue Cheese van Royal Queen Seeds, een indica die is ontstaan uit een kruising tussen de welbekende Cheese en de minder populaire Blueberry. Deze machtige hybride bezit niet alleen dezelfde overheerlijke smaken als haar ouders, maar ze produceert ook een heerlijk, zowel aards als fruitig aroma. Blue Cheese laat je ongetwijfeld relaxen en terugduwen van dat puntje van je stoel als je favoriete dramafilm iets te intens wordt.

HORROR - OGRE

Horror - Ogre

Opmerking van de redactie: helaas hebben we Orge van Joint Doctor niet meer in ons assortiment. In plaats daarvan bevelen we Durban Poison aan, die qua smaak en effecten heel vergelijkbaar is.

Het doel van een horrorfilm is, natuurlijk, om je te terroriseren en de stuipen op het lijf te jagen. Maar dat maakt ze natuurlijk ook zo leuk. Je weet nooit wanneer iemand of iets je bespringt. Als je een horrorfilm kijkt, heb je dus een soort nodig om je te kalmeren.

Ook heb je iets nodig om over je paranoia heen te komen en je helpt slapen als de film afgelopen is. Ogre van de Joint Doctor is ideaal voor dit alles. Naast het verlichten van stress en angst, gaat van deze indica-dominante kruising het lichtje uit. Hierdoor geniet je van een diepe, stoney slaap aan het einde van een spannende avond.

ACTIE - GREEN CRACK

Actie - Green Crack

Actiefilms hebben van begin tot eind veel te bieden. Sommige barsten van de wilde stunts en heldhaftige reddingen, terwijl andere onvoorstelbare crisissituaties laten zien en bewegingen die nooit lijken te eindigen. Als je een ervaring zoekt die vol zit met actie, maak je de meeste kans met Green Crack van FastBuds. Met deze gebalanceerde hybride ben je zo opgeladen en vol van energie dat je de hele wereld aankunt.

Tijdens intense en spannende momenten houdt Green Crack je ogen op de tv gericht, waardoor je je op niets anders kunt focussen dan op wat er recht voor je gebeurt. Haar bizar zoete smaak en frisse, fruitige aroma tovert je innerlijke superheld tevoorschijn. Na een paar hijsen van Green Crack ben je klaar om de wereld te veroveren.

AVONTUUR - HAWAII MAUI WAUI

Avontuur - Hawaii Maui Waui

Avonturenfilms zouden ook vergeleken kunnen worden met actiefilms omdat ze net zo opwindend en leuk zijn. Maar vaak draaien avonturenfilms om exotische locaties en buitengewone verhalen en ervaringen. Mocht je zelf ook zin hebben in een avontuurtje, steek dan Hawaii Maui Waui van Nirvana op. Deze sativa-dominante plant is zowel inspirerend als verfrissend, dankzij haar op het eiland geïnspireerde smaak en tropische verschijning. Ze is ook precies krachtig genoeg.

Hawaii Maui Waui is de verloren schat. Maar mocht je ooit op zoek gaan naar legendarische kostbaarheden, dan houdt ze je gemotiveerd en actief zonder een al te stoned gevoel op te wekken. Daarnaast elimineert ze alle stress waar je wellicht mee te maken krijgt, zodat je altijd een positieve stemming behoudt.

SCIENCE FICTION - ALIEN OG

Science Fiction - Alien OG

Scifi films zijn niet alleen fantasierijk, maar ook quasi-wetenschappelijk en vaak bizar. Van buitenaardse wezens tot vreemde slechteriken, je weet nooit wat je moet verwachten. Met een scifi film houd je je radertjes wel aan het werk. Dat gezegd hebbende, moet je een soort hebben waarmee je buiten het kader kunt denken terwijl je van de film geniet. Alien OG van Cali Connection is perfect voor dit doel.

Met een THC percentage van wel 28%, wordt je geest afgeschoten in een baan om de aarde. En raak je overweldigd door je mentale ruimtereis? Dan is Alien OG ook nuttig voor het verlichten van hoofdpijn, stress en pijn. Daarnaast bezit ze een opwekkend effect en levert ze een royale dosis geluksgevoelens.

HISTORISCH - MALAWI

Historisch - Malawi

Het mooie aan geschiedenis is dat je het niet uit kunt wissen. Als je dus een historische film kijkt, zie je een stukje uit het verleden. Deze films, zij het oorlogsfilms of middeleeuwse kostuumfilms, zijn voor mensen die niet bang zijn voor de feiten en ook nog wat op willen steken. Als je dit genre kiest, is het alleen maar logisch een soort te roken die door de jaren heen onveranderd gebleven is.

En dat is Malawi van ACE Seeds, een zuiver sativa landras dat zeer krachtig is. Ze staat bekend om het produceren van een wilde, psychedelische high die wel vier uur kan blijven hangen. Daarom kan Malawi beter in de bong worden gestopt van een heuse cannabis connaisseur. Dappere groentjes moeten voorzichtig te werk gaan.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken