Blog
Cheese Cannabis Soorten
3 min

De Top 3 Cheese Cannabis Soorten En Hun Cheesy Geschiedenis

3 min

Er zijn meerdere redenen om verliefd te worden op een Cheese cannabis soort, of het nu vanwege het opvallende aroma is of de prettige smaak. Laten we dus eens alle details bespreken van onze top 3.

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van AK-47Haze en Northern Lights en bekijk alle klassiekers.

Soms heb je gewoon een beetje Cheese nodig in je leven. Dat gezegd hebbende, zou je je natuurlijk kunnen richten op iets extra Cheesy bij je volgende speurtocht naar een nieuwe soort. Er zijn talloze Cheese planten op de markt. Maar in dit artikel bespreken we de top drie: Big Buddha Cheese, Royal Cheese en Cheese. Er zijn meerdere redenen om verliefd te worden op een Cheese cannabis soort. Denk aan het opvallende aroma of de heerlijke smaak. Laten we de details bespreken!

Gerelateerd artikel

Cheese Soorten: Wat Gaat Er Schuil Achter De Geur?

EEN KIJKJE IN DE GESCHIEDENIS VAN CHEESE SOORTEN

Een Kijkje In De Geschiedenis Van Cheese Soorten

De geschiedenis van Cheese cannabis begint bij een enkel pakje vrouwelijke zaden. Halverwege de jaren '80 pakte Sam the Skunkman, de bedenker van Skunk #1, zijn koffer en vertrok vanuit Californië naar Nederland. Zijn doel? Het zorgeloos kweken van cannabisplanten.

Sam's Skunk #1 soort was favoriet bij ons, Hollanders, omdat de bloeiperiode kort is en de opbrengst overvloedig. Tegelijkertijd knapten veel kwekers af op het ongelooflijk sterke en dreigende aroma van Skunk #1. Ze waren bezorgd dat de sterke geur hun projecten in gevaar zou brengen.

En dus besloot Sam een poging te wagen het intense aroma te vervangen door een zoeter aroma. Toen hij dat voor elkaar kreeg, rook Skunk #1 nooit meer hetzelfde. Dat is tenminste wat wordt beweerd.

In 1988 opende een kweker in Zuid-Oost Engeland een pakje Sensi Seeds Skunk #1 zaden. Zodra de planten volgroeid waren, stond iedereen versteld. De toppen waren veel groter dan die van de meeste planten en het aroma was uniek. Natuurlijk werd er geen tijd verspild: de plant werd gekloond en kwam in de Britse underground scene terecht.

Exodus, een kleine gemeenschap net buiten Londen, kreeg in 1995 een Cheese kloon in handen. Op dat moment speelde Exodus een grote rol in de groeiende populariteit van de rave scene in het Verenigd Koninkrijk. Tegelijkertijd was de groep groot voorstander van de legalisatie van cannabis. Niet lang nadat de gemeenschap de Cheese soort in handen kreeg, bouwde de soort een behoorlijke reputatie op. De plant groeide uit tot een van de meest geliefde soorten in het VK. In veel gebieden op de wereld is deze populariteit tot op heden ongewijzigd gebleven.

BIG BUDDHA CHEESE

Big Buddha Cheese - Big Buddha Seeds

Voor wat betreft de top drie Cheese cannabis soorten, is er geen beter startpunt dan Big Buddha Cheese. Als je dol bent op indica-dominante soorten, is Big Buddha Cheese voor jou. Rond 1989 zag deze plant van Big Buddha Seeds in Engeland het levenslicht. Ze is een kruising tussen de originele Skunk #1 en een Afghani. Pluspunten zijn de korte bloeiperiode en de veel hogere opbrengst dan haar voorouders. Je wordt smoorverliefd op haar dichte toppen en verrukkelijke aroma, die vooral tijdens de bloeiperiode tot uiting komt.

Gerelateerd artikel

Big Buddha Cheese: Cannabis Strain Review & Informatie

Deze bekroonde soort kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en levert een opwekkende high op die eeuwig lijkt te blijven hangen. Mocht je kampen met constante stress en pijn, is het fijn te weten dat deze aandoeningen niet bestand zijn tegen Big Buddha. Ze zorgt voor de ultieme ontspanning en een overvloed aan geluk.

ROYAL CHEESE

Royal Cheese - Royal Queen Seeds

De tweede op deze lijst is Royal Cheese van Royal Queen Seeds, die voor 60% uit indica en 40% uit sativa genen bestaat. Net als Big Buddha Cheese heeft deze plant, die overigens ook haar oorsprong vindt in het Verenigd Koninkrijk, niet lang nodig om te bloeien. Het duurt slechts acht tot tien weken vanaf de ontkieming om de prachtige, dichte toppen te kunnen bewonderen. En de toppen zijn zo rijk aan hars dat het bijna lijkt alsof ze in de suiker zijn gedipt.

Met een THC niveau van 17% biedt Royal Cheese een perfect gebalanceerde high. Terwijl je lichaam chillt, lijkt je geest op een mini-vakantie te zijn. En de Cheese smaak is echt wonderbaarlijk. Deze snel bloeiende plant is zowel binnen als buiten op haar gemak. Maar er wordt gezegd dat de kwaliteit van de toppen veel beter is als ze in de buitenlucht staat.

CHEESE

Cheese - Zamnesia Seeds

De laatste op de lijst is Cheese van Zamnesia Seeds, een van de meest geliefde soorten aller tijden. Cheese, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, is een mix van Skunk en Northern Lights. Deze indica-dominante soort zorgt voor een gelijkmatige verdeling tussen een lichamelijke high en een geestelijke buzz. En net als de meeste Cheese soorten, straalt ook deze variant een heerlijk, Cheesy aroma uit met een licht vleugje Skunk. Omdat ze inslaat als een bom, moeten beginners voorzichtig te werk gaan; Cheese is behoorlijk krachtig! De bloeiperiode duurt met ongeveer acht weken ook niet lang.

Mocht je Cheese gebruiken voor medicinale doeleinden, dan kun je een geweldige verlichting verwachten van aandoeningen als stress en angst. Ook zou het een uitstekende pijnstiller zijn. Cheese mag dus niet ontbreken in je collectie, ongeacht of je rookt om te chillen of zoekt naar een soort met medisch potentieel.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken