Blog
Vdeo: UK Parlementslid Gefopt Om Een Rare, Verzonnen Drug Te Veroordelen
2 min

Vdeo: UK Parlementslid Gefopt Om Een Rare, Verzonnen Drug Te Veroordelen

2 min
Een goedgelovig parlementslid is niets nieuws, maar het is wel beangstigend wanneer hij de leiding krijgt over datgene waar hij over voor de gek is gehouden.

De Britten wisten altijd al op een leuke manier grappen te maken over hun politici. Onlangs is een video opgedoken over een conservatief parlementslid, dat erin geluisd werd en de verzonnen drug Cake veroordeelde - een zogenaamd legale drug uit Tsjechoslowakije. Het is echt hilarisch om te zien hoe hij de enorme pil vasthoudt en met een uiterst serieus gezicht de drug veroordeelt. Het is althans hilarisch totdat je beseft dat deze idioot net de leiding heeft gekregen over het onderzoek naar het drugsbeleid van de overheid.

DE VIDEO

De hilarische video is gemaakt door Brass Eye, een Britse comedyshow uit de jaren 90 die actualiteiten parodieerden in de stijl van een nieuwsprogramma - vaak hielden ze nietsvermoedende beroemdheden en publieke figuren voor de gek met rare, verzonnen nieuwsverhalen. Cake was zo een verzonnen verhaal waarbij een heleboel beroemdheden in beeld werden gebracht met een gigantische pil in hun handen, waarschuwend tegen de vreemde bijwerkingen. En met vreemd bedoelen we bijwerkingen als het opzwellen van de nek en de onderste helft van het hoofd of het uit je lichaam huilen van al het vocht in je lichaam - het is werkelijk ongelooflijk hoe makkelijk sommige mensen beet zijn te nemen wanneer ze met een 'nieuwsverhaal' worden geconfronteerd!

De video wordt zelfs nog beter wanneer aan het eind van de clip David Amess, een conservatief parlementslid in beeld komt. Niet alleen waarschuwt ook hij voor de drug, hij bracht de kwestie zelfs ter sprake in het parlement, waar hij de regering en de oppositie vroeg hoe ze met de verzonnen drug om moesten gaan. Hij zal wel een behoorlijk rode kop hebben gekregen toen hij erachter kwam dat hij voor de gek was gehouden - hoe beschamend!

DE ERNSTIGE KANT HIERAAN: HIJ HEEFT DE LEIDING

Het is grappig om te zien, maar er zit ook een ernstige kant aan. David Amess is net benoemd tot voorzitter van de commissie om de recente anti-drugs wet van de regering te onderzoeken: de Psychoactive Substances Bill , die alles wat een psychoactief effect heeft illegaal moet maken.

Dat iemand die zo onwetend en makkelijk te misleiden is de leiding krijgt over het onderzoek naar deze belangrijke wet is, simpel gezegd, een ramp. Amess weet niets van drugs en de manier waarop criminalisering mensen beschadigt. Hij gelooft alles wat zijn conservatieve vriendjes tegen hem zeggen en gebruikt een misleide ideologie om ervoor te zorgen dat deze wet zo veel mogelijk schade zal aanrichten.

Veel mensen maken zich natuurlijk druk om deze bespotting, maar tegelijk gaan ze ook door met grappen maken over de overheid, en met name Amess, en deze kwestie - ze onderstrepen hoe waanzinnig dit allemaal is. Een nieuwe online petitie is opgesteld om ervoor te zorgen dat de voorzitter David Amess Cake ook in de wet opneemt.

Het is treurig om te zien dat deze wet er waarschijnlijk ook doorheen komt, maar het wereldwijde verbod wordt langzamerhand wat soepeler. De UK probeert stappen terug te nemen, maar door de waanzinnige en verregaande aard van deze nieuwe wet zal hij onmogelijk in te voeren zijn. Het wordt waarschijnlijk een van de grootste beschamingen van de huidige overheid, want ze zullen worden gedwongen om de wet te wijzigen of zelfs helemaal te schrappen, wanneer blijkt dat hij niet werkt.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken