Blog
Easy Roots Mycorrhiza Mix
2 min

Verhoog De Cannabis Opbrengst Met Mycorrhizae

2 min

Mycorrhizae zijn aardesuperhelden die je planten sterker en gezonder kunnen maken. Lees verder en ontdek meer over mycorrhizaschimmels en hoe ze je cannabisplanten een boost kunnen geven.

Of je nu een volleerd cannabiskweker bent of beginnend, kijk eens naar mycorrhizaschimmels. Een mycorrhiza is een effectief middel om je kweek een boost te geven en je oogstgewicht te maximaliseren. Het maakt niet uit of je een paar planten verzorgt of een grote kweek hebt: supplementen en mixen op basis van mycorrhizaschimmels zijn perfect voor je cannabisplanten en helpen het wortelstelsel te gedijen.

Gezonde wortels betekenen vitale en tevreden planten; tevreden planten betekenen grote opbrengsten en blijmoedige stoners! Laten we eens een kijkje nemen achter de schermen van deze succesvolle symbiose en ontdekken hoe mycorrhizaschimmels je cannabis een boost geven.

WAT ZIJN MYCORRHIZAE?

WAT ZIJN MYCORRHIZAE?

Een mycorrhiza is een type schimmel dat een symbiotische relatie aangaat met de wortels van een plant. In deze relatie voorziet de plant de schimmel van suikers, geproduceerd middels fotosynthese, zoals koolhydraten. De schimmel maakt op zijn beurt water en essentiële minerale voedingsstoffen, zoals fosfor en stikstof, beschikbaar voor de wortels. Hij verhoogt zelfs het absorptievermogen en breekt nutriënten af tot verteerbaardere "hapjes" voor de plant. Bovendien kan een mycorrhiza planten beschermen tegen ziekteverwekkers die wortelrot veroorzaken (bepaalde schimmels). Mycorrhizae verdikken de celwanden en verhinderen de penetratie van pathogenen in het wortelweefsel. Daarbij voeren ze er zelfs een strijd mee om de wortel-exsudaten te absorberen.

Je kunt mycorrhizae beschouwen als een secundair wortelstelsel, dat zich vertakt in de omliggende aarde en het oppervlak. Daarbij breiden ze het bereik van de wortels uit. Op die wijze komt de wortelzone meer in contact met aarde, water en voedingsstoffen, wat de exploitatie van de in de grond beschikbare bronnen maximaliseert.

Er bestaan honderden verschillende soorten mycorrhizaschimmels die zich koppelen aan meer dan 90% van alle planten ter wereld. De relatie die ze vormen, hangt echter van verschillende factoren af. Mycorrhizaschimmels zijn gastheerspecifiek, wat betekent dat bepaalde schimmels zich slechts in gezelschap van specifieke planten koloniseren. Sommige planten profiteren bovendien niet alleen van de symbiose met de schimmels, maar zijn ook afhankelijk van mycorrhiza-vorming om te kunnen kiemen (orchideeën bijvoorbeeld).

DE VOORDELEN VAN HET TOEVOEGEN VAN MYCORRHIZAE AAN JE AARDE

VOORDELEN VAN HET TOEVOEGEN VAN MYCORRHIZAE AAN JE AARDE

Of je nu binnen in een kweekruimte kweekt of buiten in een veld en ongeacht of je nu één plant of een groot aantal planten verzorgt, mycorrhizae hebben enkele essentiële voordelen. Om te beginnen, zorgt een gezonde mycorrhiza-kolonie voor een betere weerstand van je planten en helpt het ze stressvolle omstandigheden te verdragen.

Bovendien helpt een mycorrhiza ze om zo snel en makkelijk mogelijk voedingsstoffen af te breken en te absorberen. En niet alleen dat; dit partnerschap stelt planten tevens in staat zoveel mogelijk vocht uit de aarde te halen, ook wanneer het warm en droog is buiten.

Ten slotte stimuleert een mycorrhiza cannabisplanten om meer, grotere, en/of harsrijkere toppen aan te maken. Simpel gezegd, helpt het cannabiskwekers de kwaliteit en kwantiteit van hun oogst te verbeteren.

Gerelateerd artikel

5 Manieren Om Je Cannabisoogst Te Vergroten

Andere mogelijke voordelen van het verrijken van je aarde met mycorrhizae zijn een trapsgewijze reductie van het gebruik van meststoffen, minder kans op verwelking door droogte en een verhoogde weerstand tegen toxiciteit van een zoutoverschot.

HOE VOEG JE MYCORRHIZAE TOE?

Easy Roots Mycorrhiza Mix

Mycorrhizae zijn normalerwijze tot op zekere hoogte aanwezig in de meeste aarde. Om echter functioneel te zijn, moeten de schimmelsporen in direct contact komen met de plantenwortels. Tegelijkertijd verplaatsen ze zich niet makkelijk door de aardestructuur, omdat ze nogal groot zijn. Bovendien zijn mycorrhizaschimmels, zoals we reeds opmerkten, vaak in een te kleine hoeveelheid aanwezig om een succesvolle kolonisatie te bewerkstelligen. Dat geldt met name voor verouderde en uitgeputte aardemixen, maar ook voor pas aangelegde tuintjes en kweekveldjes. Jouw taak als kweker is dan ook om de concentratie mycorrhizae een boost te geven.

Zo geef je de ontwikkeling van mycorrhizae in je aarde een boost:

  1. Creëer een gunstig milieu voor de schimmels door een externe suikerachtige voedingsbron aan de aarde toe te voegen - zoals ahornsiroop of vruchtensap - en houd tegelijkertijd je planten goed belucht om ongewenste schimmelgroei te voorkomen.

  2. Ga op zoek naar voedingsstofrijke en vochtige aarde, zoals je dat in een bos aantreft, en combineer het met de compost waarmee je je planten gaat voeden.

  3. Scoor de juiste mycorrhizaschimmels meteen in de juiste hoeveelheid, door een kant-en-klare biologische Mycorrhiza Mix te kopen. Dit stimuleert de vitaliteit en opbrengst van je groene schatjes! Het voordeel hiervan is dat je de kans verhoogt op de ontwikkeling van de juiste mycorrhizae.

In principe is het toevoegen van mycorrhizaschimmels aan je aarde nooit verkeerd. Het is een natuurlijke, eenvoudige en kosteneffectieve manier om je cannabisplanten te voorzien van wat extra hulp. Ze zullen je op hun beurt belonen met een royale opbrengst!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken