Blog
Was Shakespeare high toen hij zijn kunstwerken schreef?
1 min

Was Shakespeare high toen hij zijn kunstwerken schreef?

1 min
Facts Nieuws
Als we nieuwe wetenschappelijke en archeologische bevindingen moeten geloven, kunnen een aantal van de grootste literaire werken ooit geschreven zijn onder de invloed van cannabis.

Velen zijn van mening dat Shakespeare een van de grootste literaire geesten was die ooit op aarde heeft rondgelopen. Hij produceerde werken die tot de dag van vandaag als basis wordt gebruikt voor moderne verhalen. Je hoeft alleen maar op Google te zoeken naar op Shakespeare geïnspireerde films en je zal een lange lijst vinden met moderne klassiekers, die allemaal hun oorsprong vinden in zijn werk. Nieuw bewijs suggereert dat deze geliefde toneelschrijver een fan was van marihuana, wat leidde tot de veronderstelling dat het wel eens een inspirerende factor kon zijn voor zijn werk.

Deze onthulling komt van een team Zuid-Afrikaanse wetenschappers, die 400 jaar oude pijp fragmenten onderzochten, gevonden in de tuin van Shakespeare. Bij het analyseren ervan met behulp van gaschromatografie massaspectrometrie (een hele mond vol!), vond het team cannabis residu, die was overgebleven na gebruik.

Op een aantal fragmenten werd ook cocaïne gevonden. Er wordt echter gedacht dat deze niet afkomstig zijn uit de woning van Shakespeare.

Er kunnen ook aanwijzingen voor het gebruik van cannabis door de auteur in zijn werken, waarin hij "nieuw gevonden methoden en vreemde verbindingen" verwerpt, ten gunste van een "bekend kruid". Men neemt aan dat de vreemde verbindingen kunnen verwijzen naar cocaïne. Dit is echter slechts een interpretatie (hoewel wel een goede) en hierover wordt sterk gediscussieerd.

Hoe dan ook is er sterk bewijs dat suggereert dat deze literaire legende zo af en toe genoot van een vrolijk, groen vriendje, wat de geschreven wonderen zou kunnen uitleggen. Stel je voor welke kunstwerken er konden worden gecreëerd als wiet nu legaal zou zijn!


Read more about
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken