Blog
Spannabis 2019
4 min

Zamnesia Bezoekt Spannabis 2019

4 min
Festivals Nieuws

Wil je weten hoe spannend Spannabis 2019 was? Lees verder want wij waren erbij. Zamnesia bezocht elke dag dit driedaagse evenement. We zagen meer cannabis dan in onze stoutste dromen. Lees hier ons Spannabis avontuur.

Iedereen die een band heeft met cannabis, of geïnteresseerd is in de diverse sectoren van de industrie, heeft wel van Spannabis gehoord. Het jaarlijkse evenement wordt in het Spaanse Barcelona gevierd. Je vindt er een overvloed van wereldberoemde en hoog aangeschreven zadenbanken, veredelingsbedrijven, kwekers, influencers, entertainers en bollebozen.

Het hoofdthema is natuurlijk cannabis. Het is niet uitsluitend een vakbeurs over de behaalde successen binnen de industrie. Er wordt een tipje van de sluier opgelicht over de toekomst van de recreatieve alsmede de medicinale markten.

Behalve de geijkte internationale conferenties en presentaties, biedt Spannabis consumenten en bedrijfsdeskundigen de kans relaties onder een gemeenschappelijke noemer op te bouwen - het verbeteren van het dagelijks leven met behulp can cannabis. We zijn helemaal in de zevende hemel als we het erover hebben. Dit jaar had Zamnesia het voorrecht aan het evenement deel te nemen. En zoals we al aan voelden komen, het was absoluut geen teleurstellende ervaring.

SPANNABIS: EEN EVENT DAT NOOIT TEGENVALT

Het driedaagse evenement puilde uit van de bezoekers, kraampjes en workshops. Het is daarom onbegonnen werk om jullie een uitgebreid verslag te geven van alles wat de expo te bieden had. We hebben wel de meest bijzondere momenten geregistreerd.

De strains van dit jaar werden gedomineerd door Amerikaanse genen, kleurrijk bloeiende toppen en CBD natuurlijk. De vraag naar cannabidiol blijft maar stijgen omdat zowel keiharde stoners en gewone consumenten graag een niet-psychoactief alternatief willen voor wel-psychoactieve cannabisvariëteiten.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Uit De VS

Omdat mensen nu eenmaal weleens wat anders willen, speelden spannende cannabis-edibles een glansrol tussen de producten die Spannabis te bieden had. Tegenwoordig hoef je niet meer met afgezaagde brownies of cookies aan te komen. Cannabis wordt tegenwoordig namelijk toegevoegd aan roomijs, krakendkrokante chips en zelfs bier!

Onlangs is Zamnesia een uniek samenwerkingsverband aangegaan met Philosopher Seeds. Kijk maar op onze website, waar je de werkelijk unieke, eenmalige strain Wifi 43 x Do-Si-Dos kunt bestellen. Op Spannabis waren we in de gelegenheid om de ouderplanten van Wifi 43 x Do-Si-Dos te bewonderen. Deze meesterlijk veredelde strain is slechts beperkt verkrijgbaar, dus wees er als de bliksem bij als ze beschikbaar komt. Loop eerst maar eens lekker warm met het filmpje en bewonder deze strain alvast.

We blijven nog even op de afdeling meester kwekers en ontdekken ook Kannabia. Deze zadenbank is wereldvermaard en onthulde hun nieuwe strain "Colombian Jack". Deze sativa-dominante strain heeft een bloeiperiode van 64 dagen en staat garant voor een THC-gehalte van 29%. Negenentwintig procent! Als denkt dat je zo'n THC-kanon aankunt, nog even geduld! Colombian Jack is binnenkort bij Zamnesia te bestellen.

Columbian Jack (Kannabia)Bekijk Colombian Jack

WE STELDEN WAT VRAGEN AAN DE SUPER SATIVA CLUB

An Interview With Super Sativa Seed Club

Natuurlijk waren we bloedserieus toen we zeiden dat Spannabis een "evenement is waar 's werelds meest gerespecteerde en gelauwerde zadenbanken vertegenwoordigd zijn". Een van die wereldzadenbanken is de Super Sativa Seed Club (SSSC). Ze zijn even uit beeld geweest, maar maken nu na lange tijd een fantastische rentree. Deze gasten worden al sinds eind jaren '80 tot de topklasse van kwekers gerekend, en zijn lopende wiet-encyclopedieën. Je kunt je nu dus wel voorstellen hoe fantastisch we het vonden om Kees tegen het lijf te lopen. Hij is de zoon van Karel, de oorspronkelijke oprichter van de SSSC, en we vroegen hem wat ze voor ons in petto hadden.

Vraag: Waarom zijn jullie alleen maar met sativa's in de weer?

Indicavariëteiten zijn momenteel bijzonder populair op de cannabismarkt. Mensen willen graag snelle strains met een minimale bloeiperiode. Ondanks dat ze zo populair zijn, zijn wij ervan overtuigd dat sativa's iets te bieden hebben wat je bij indica's mist. Sativa's zijn bijzonder rendabel en worden bomen van planten. Als mensen de smaak eenmaal te pakken hebben en zien wat je er vanaf plukt, slaan ze stijl achterover. Sativa's verdienen een veel groter publiek, en daar willen wij met de SSSC aan bijdragen.

Hoe komen al die strains van jullie aan hun naam?

Je zou denken dat de 30-jaar oude genen van Kees’ Old School Haze naar mij vernoemd is. Mijn ouwe heer gebruikte echter een alias waaronder hij stukken over cannabis publiceerde in de oorspronkelijke catalogus. Vanwege het succes met de lekker bekkende naam Kees, werden zowel ik als die strain naar zijn alias vernoemd.

Karel's Haze is een kruisveredeling van Old School Haze en Chem Dawg. Deze strain werd wel naar mijn vader Karel vernoemd. De smaak is hartstikke zuiver en als je uitgeblowd bent, kun je nog lang nagenieten.

"Frosty Friday" hebben we zo genoemd omdat ze uitstekend geschikt is voor extracties. Klierharen als honkbalknuppels die makkelijk te verzamelen zijn. Prima Hollandica tenslotte, is een reproductie van een historische sativa die al in onze catalogus stond. Daarom leek het ons beter de oorspronkelijke naam aan te houden.

Prima Holandica (Super Sativa Seed Club) regular

(1)
Ouders: Old School Haze X Secret Super Sativa
Genetica: 100% Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: Gemiddeld
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Wat kunnen we in de nabije toekomst van SSSC verwachten?

We denken erover om Tropical Haze, purples, en zoete strains met sativa's te kruisen. Als alles goed loopt zouden ze over zes maanden beschikbaar moeten zijn, maar dan wel beperkt verkrijgbaar. Omdat we ons erop toeleggen klassieke strains te reproduceren, kan dat wel even duren, dus je moet wat geduld hebben.

HET ADVIES VAN KEES

We mochten het vraaggesprek pas verlaten als we ook wat wijze woorden van Kees zouden toevoegen, dus daar gaan we:

"Laat je niet imponeren door sativa's."

"Het lijkt een hele opgave om ze door tien weken bloeitijd te slepen. Ze hebben een stabiele omgeving nodig om je vorstelijk te belonen. Maar je leert nergens zoveel van als het kweken van sativa's. Iedereen kan er snel een indica uitjanken, maar als het je lukt succesvol een sativa te kweken hoor je echt bij de grote cannabisboys".

EN DE WINNAARS WAREN...

Een cannabisevenement is geen cannabisevenement als er niet wat awards worden uitgedeeld. Spannabis stelt de industrie in de gelegenheid alles te laten zien wat ze in huis hebben. En als ze mazzel hebben sjouwen ze nog een paar awards uit verschillende categorieën mee naar huis.

Voor de volledige lijst van winnaars verwijzen we je naar de Spannabis website. We vinden het geweldig dat Royal Queen Seeds de winnaar werd in de categorie "Beste Zadenbank". De Pax 3 werd uitgeroepen tot "Beste Vaporizer", en Cali Terpenes verwierf de prijs “Best Post-Cultivation Product”. Waarom dit zo vermeldenswaardig is? Nou, de producten van deze winnaars hebben we allemaal op voorraad bij Zamnesia! Ben je op zoek naar producten die tot het neusje van de zalm behoren, je weet ons te vinden.

Pax 3Bekijk Pax 3

DAT ZIE JE ALLEEN MAAR TIJDENS SPANNABIS - EEN ROLLING TRAY VAN PUUR GOUD

Voor de aardigheid sluiten we af met iets verbluffends. Toen we langs de stand van Devambez Paris slenterden, zagen we een totaal waanzinnige rolling tray van puur goud. Voor het vriendenprijsje van $35.000 ben je de trotse eigenaar van deze rolling tray. Dus als je nog wat geld hebt rondslingeren en je kunt niet meer leven zonder een rolling tray van puur goud, neem dan gerust contact met Zamnesia op. We hebben namelijk nieuwe vrienden gemaakt.

Het evenement is pas net achter de rug, maar lieve mensen wat wás het een succes! We kunnen haast niet wachten op de volgende editie van Spannabis!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Festivals Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken