Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is ayahuasca?

Ayahuasca is een entheogene cocktail die gemaakt wordt van delen van de liaan Banisteriopsis caapi en bladeren van verschillende andere planten (o.a. Psychotropia viridis of Jurema preta). Dit brouwsel bevat de krachtige, hallucinogene alkaloïde DMT en een MAO-remmer (harmaline, harmine of d-tetrahydroharmine). De effectiviteit van dit brouwsel kan enorm verschillen van persoon tot persoon. De kracht, sterkte en het psychoactieve effect zijn sterk afhankelijk van de kundigheid van de sjamaan en de gebruikte ingrediënten.

Het is opmerkelijk dat een oraal ingenomen dosis van de actieve bestanddelen van de plant op zichzelf normaal gesproken geen psychoactieve uitwerking heeft. Men zegt dat harmine en harmaline bij hoge doseringen hallucinaties opwekken, maar bij lage doseringen hoogstens een verdovend effect hebben (in het slechtste geval werkt het als braakmiddel).

Als je DMT oraal inneemt, in welke hoeveelheid dan ook, zul je alleen dan een van de meest grondige bewustzijnsveranderende ervaringen meemaken, wanneer je ook een MAO-remmer (de harmaline alkaloïden in de Banisteriopsis caapi) toevoegt – en dat is precies hoe Ayahuasca werkt.

 

Zamnesia

Beste van Ayahuasca