Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Botanische informatie

Informatie over de belangrijkste bestanddelen van Banisteriopsis caapi, ook bekend als Ayahuasca, Caapi of Yage.

De actieve bestanddelen van Banisteriopsis caapi, een Zuid-Amerikaanse jungleliaan van de Malpighiacea-familie, worden gewonnen uit de binnenkant van de schors van pas doorgehakte stengels.

Phalaris Arundinacea staat ook bekend als Rietgras. De invasieve, ruw uitziende, overjarige planten groeien normaal gesproken langs de randen van meren en rivieren en kunnen tot 2 meter hoog worden en blauwgroene bladeren ontwikkelen. De bloemen groeien direct uit de stengel, hoog boven de bladeren en zien er tijdens de bloeiperiode rosé uit.

Het leefgebied van de Syrische Wijnruit strekt zich uit van het Middellandse Zeegebied tot aan Noord-India, Mongolië en Mantsjoerije, en behoort tot de Zygophlaceae-familie.

De altijd groene, tropische boom Psychotria viridis wordt gekweekt in het noorden van Zuid-Amerika en een groot deel van Centraal-Amerika, maar hij komt oorspronkelijk uit de laaglanden van de Amazone. De boom groeit het best in de volle zon of halfschaduw en heeft grote, ovale bladeren (tot 24 cm) met puntige uiteinden. Hij groeit meestal in zeer rijke en vruchtbare grond, waar hij ook zijn zaadjes, die in rode bessen zitten, in laat vallen.

Jurema Preta of Mimosa Hostilis is een plant die van nature voorkomt in Brazilië en waarvan sommige wortels boven de grond groeien. De wortels van de plant zijn vezelachtig, breken gemakkelijk en vertonen meestal een prachtige, rosé kleur van buiten en van binnen.

 

Zamnesia

Beste van Ayahuasca