De 5 Beste Consumptiemethoden Voor Magic Truffles En Paddo's

Beste Consumptiemethoden Voor Magic Truffles En Paddo's

Steven Voser
Steven Voser
Bijgewerkt op:

Misselijkheid is niet nodig als je paddo's gebruikt. Maak je psychedelische trip een waar genot met deze 5 consumptiemethoden.

De meeste mensen gebruiken paddo's voor één of twee redenen: voor de lol of als een spiritueel ritueel. Bij lagere doseringen kan psilocybine simpelweg plezierig zijn, de ervaring is een prettige, geestverruimende trip. En dan zijn er diegenen die het gebruiken als een sleutel om de deur van waarneming te openen. In dit geval worden meestal hogere doseringen gebruikt.

Met de juiste ervaring, kennis en begeleiding, kunnen paddo's je leiden naar waardevolle inzichten in de omringende wereld, de werkelijkheid waarin je bestaat en die daarbuiten. Wat de reden ook is voor het nemen van paddo's, er zijn verschillende dingen die je in gedachten moet houden.

Als je onervaren bent met het gebruik van paddo's is het belangrijkste om niet te veel in een keer te nemen. Een half zakje is meestal meer dan genoeg. Wil je meer weten over de juiste dosering? Bekijk onze handige Paddo Doseringscalculator via de onderstaande afbeelding.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Zodra je ze genomen hebt moet je voorbereid zijn op en aantal uren aangepast bewustzijn. Neem ze niet kort voordat je moet werken, bij deelname aan het verkeer, vergaderingen enzovoorts. Het is een goed idee om binnen te blijven, bijvoorkeur thuis of op een andere veilige en comfortabele plek, zeker als je voor het eerst paddo's gebruikt.

Naar buiten gaan kan leiden tot meer kleurrijke visuele effecten en inzichten, maar je hebt veel minder controle op de situatie en wordt daarom alleen aangeraden aan meer ervaren gebruikers. Kom niet in de buurt van paddo's als je je niet goed voelt.

Verschillende Consumptiemethoden Voor Magic Truffels En Paddo's

Misselijkheid is niet nodig als je paddo's gebruikt. Maak je psychedelische trip een waar genot met deze 5 consumptiemethoden.

Fijnkauwen En Doorslikken

FIJNKAUWEN EN DOORSLIKKEN

De gebruikelijke manier van het innemen van paddo's is gewoon door ze te eten. In dit geval is het belangrijk om grondig te kauwen, zodat het vocht vrij kan komen. De psychoactieve stof vrijkomt uit de paddestoel door je speeksel begint te mengen met je bloed en bereikt zo elke cel in je lichaam. Het zal ongeveer 45 minuten nodig hebben voor je het effect voelt, afhankelijk van de maaginhoud - hoe minder je ervoor eet, hoe beter. Het wordt aangeraden om voedsel een paar uur lang te vermijden.

Kauw je liever niet op truffels? Kies dan voor een truffel grinder. Hiermee pureer je de magic truffels waarna je de pasta kunt doorslikken. Je vermijdt hiermee de onprettige smaak zoveel mogelijk. 

Wil Je Een Kopje Thee?

Hoe Maak Je Thee Van Paddo's / Truffels?

Niet een grote fan van de bittere smaak van magic truffels? Denk er dan over na een magisch brouwsel te maken. Het innemen van je paddo's via een soort thee zal ervoor zorgen dat de specifieke smaak verdwijnt. Kook wat water in een pannetje, verpulver de gewenste hoeveelheid paddo's in kleine stukjes en gooi ze erin. Verwarm langzaam de pan en laat even sudderen, maar breng het niet aan de kook, want dat vernietigt de werkzame stof en je blijft zitten met een lelijk brouwsel zonder psychoactieve waarde. Laat het brouwsel 10 tot 15 minuten rusten en 'geniet'.

Magic Mushrooms Capsules

MAGIC MUSHROOMS CAPSULES

Wanneer je kiest voor capsules, kun je paddo's en magic truffels ook microdoseren. Capsules zijn perfect voor diegenen die liever niet een hele dag in hogere sferen hangen, maar wel een ultieme ervaring wensen. Je hebt alleen wat lege capsules, een capsule machine en een grinder nodig. Maak dus gewoon lekker je eigen paddo-capsules!

Capsules zijn discreet en gemakkelijk in gebruik. Verhoog de dosering indien nodig. Paddo's staan niet bekend om hun lekkere smaak, maar met deze methode heb je daar absoluut geen last van. Gebruik uitsluitend capsules die je zelf hebt gevuld. Je weet dan gegarandeerd wat erin zit en dat ze veilig zijn. Capsules zijn onopvallend en daarom gemakkelijker mee te nemen dan zakjes met hele of gemalen paddo's. Er bestaan zelfs capsules voor vegetariërs om aan alle behoeften te voldoen.

Als je microdoseert, pas je de ervaring zelf aan met consistente doses. Veel gebruikers geven aan dat deze methode creativiteit stimuleert en ondersteunt bij het oplossen van problemen. Deze aanpak bevordert positiviteit, levert energie en verbetert de concentratie.

Klinkt microdoseren interessant? Houd je dan wel aan een dosis van minder dan 0,5g paddo's per capsule, zodat de effecten niet te overweldigend zijn. Jij kent je eigen tolerantiegrens natuurlijk als geen ander. Experimenteer dus een beetje om je eigen drempelwaarde vast te stellen. Begin met een lage dosering en bouw langzaam op.

Psilocybine Edibles

PSILOCYBINE EDIBLES

Verrijk wat eten met paddo's en er gaat een hele nieuwe wereld van ervaringen voor je open. Je geniet van een psychedelische trip en brengt tegelijkertijd je culinaire vaardigheden in de praktijk. Als je paddo's in voedsel verwerkt, vermijd je de smaak en weeïg gevoel waar veel gebruikers mee kampen. De veelzijdige paddo kan in diverse gerechten worden verwerkt. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder vind je wat handige tips om je ervaring met edibles te verbeteren.

Onthoud dat je nooit paddo's toevoegt tijdens het koken. De effectiviteit van psilocybine, de actieve verbinding die leidt tot de trip, neemt namelijk af door overmatige verhitting. Als je bijvoorbeeld een pizza bakt, belegd met paddo's, is een inferieure ervaring het gevolg. Probeer ze dus toe te voegen aan een saus of gebruik ze als garnering na het koken.

Je kunt paddo's prima mengen met honing of een zelfgemaakte pesto, omdat je deze koud kunt serveren. Magic chocolade truffels zijn ook favoriet. Hoe meer paddo's je gebruikt, hoe sterker en langduriger de trip. We zeggen het nog maar eens: experimenteer gerust met de dosering om uit te vinden wat voor jou het beste werkt.

Gerelateerd artikel

5 Lekkere Recepten Met Paddo's En Truffels

Lemon Tek: Voor Een Meer Intense Trip

LEMON TEK: VOOR EEN MEER INTENSE TRIP

Lemon tek is de feestelijke uitvoering om paddo's te doseren. De methode is niet alleen snel en gemakkelijk, gebruikers beweren namelijk ook dat het citroenzuur psilocybine afbreekt, wat de trip intenser maakt. Het intensiveren van een psychedelische ervaring staat nog altijd ter discussie, maar veel mensen geven toe dat die sneller opkomt met deze methode.

Met dit in het achterhoofd, raden we aan te beginnen met de helft van wat je normaal gebruikt. De consumptie is ontzettend eenvoudig. Vul een glas met gemalen paddo's en citroensap. Laat het even trekken, voeg water toe en drink alles direct op. Een ideaal shotje om je paddo's te consumeren!

Het citroensap mag je vervangen door limoensap. Het grote voordeel van deze vruchtensappen is het elimineren van die misselijkmakende smaak. Als citroen- of limoensap je niet tegenstaat, is Lemon tek een snelle en effectieve consumptiemethode.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Lemon Tek Voor Een Snellere Paddo/Truffle Trip?

Wanneer Je Geen Paddo's Of Truffles Moet Gebruiken

In de geschiedenis van de mensheid hebben natuurlijke psychedelica altijd een bijzondere rol gespeeld. Maar het is wel belangrijk dat je weet wanneer het beter is om er niet mee te experimenteren. Hieronder behandelen we 3 scenario's waarin het verstandig is om geen paddo's of magic truffles te gebruiken.

1. Wanneer De Paddo's Of Magic Truffles Bedorven Zijn

Wanneer de paddo's of magic truffles bedorven zijn

Net als gewone paddenstoelen hebben psilocybine paddo's en magic truffles een houdbaarheidsdatum. Voordat je gaat trippen, is het belangrijk dat je de paddo's/truffles bekijkt en eraan ruikt. Als ze stinken of zichtbare tekenen van ontbinding of contaminatie vertonen (schimmel, zwarte of witte vlekken, slijm), moet je ze niet eten.

Als je bedorven paddo's of magic truffles eet, kun je problemen ervaren. Denk aan braken, diarree of zelfs voedselvergiftiging. Er is geen bewijs dat bedorven paddo's negatieve psychologische effecten hebben. Sterker nog, paddo's verliezen na verloop van tijd hun sterkte, vooral als je ze niet goed bewaart.

Opmerking: Kweek je je eigen paddo's en zie je enige besmetting in je substraat? Maak je dan geen zorgen. In de meeste gevallen zijn de paddo's nog gewoon te gebruiken.

2. Als Je Voorgeschreven Medicijnen Gebruikt

Als je voorgeschreven medicijnen gebruikt

Een andere situatie waarin je geen psychedelische paddo's/truffles moet gebruiken, is als je voorgeschreven medicijnen gebruikt. Dit geldt vooral voor medicijnen die je geestelijke gezondheid ondersteunen, zoals anxiolytica, stemmingsstabilisatoren en antidepressiva. Dat komt omdat psilocybine kan interfereren met serotonine in de hersenen en zo de effecten van deze middelen (die ook vaak effect hebben op serotonine) kan versterken.

Gebruik je geen medicijnen voor je geestelijke gezondheid maar wel andere receptgeneesmiddelen? Dan raden we je ook aan om paddo's of magic truffles even te vermijden totdat de behandeling is afgerond en je geen medicijnen meer gebruikt. Er is weinig informatie over de interactie tussen psilocybine en medicijnen. Daarom raden we altijd aan om op veilig te spelen en te wachten tot er meer onderzoek is gedaan.

3. Als Je Je Mentaal Niet Voorbereid Of Stabiel Genoeg Voelt

Als je je mentaal niet voorbereid of stabiel genoeg voelt

Timothy Leary, Terence McKenna, Alan Watts en veel andere psychedelische onderzoekers spraken uitgebreid over het belang van set en setting bij het gebruik van paddo's, magic truffles en andere psychedelica. 'Set' verwijst naar je innerlijke, emotionele omgeving. 'Setting' staat voor, je raadt het al, de fysieke setting/omgeving waarin je tript.

Gerelateerd artikel

Set En Setting: Twee Essentiële Factoren Bij Een Psychedelische Trip

Als je last hebt van angst, depressie of andere emotionele problemen, raden we je sterk af om recreatief te trippen op paddo's of magic truffles. Er zijn inmiddels een aantal klinische onderzoeken gedaan naar het effect van psilocybine op psychische aandoeningen (Psychedelic Treatment with Psilocybin Relieves Major Depression, Study Shows, 2020). Onthoud wel dat deze onderzoeken in sterk gecontroleerde omgevingen zijn uitgevoerd.

Zorgen Voor Een Positieve Trip Met Psilocybine

Psilocybine is een sterke stof die tot bijzonder diepzinnige spirituele ervaringen kan leiden. In dit artikel deelden we een aantal van onze favoriete manieren om psilocybine paddo's en/of magic truffles te gebruiken. We hebben ook besproken in welke situaties trippen niet verstandig is. Met deze kennis kun je je opmaken voor een intense en bevredigende ervaring met psilocybine.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Bronnen
  • Johns Hopkins Medicine. (2020, November 4). Psychedelic treatment with psilocybin relieves major depression, study shows. - https://www.hopkinsmedicine.org
Je bezoekt onze Nederlandse website.