Product toegevoegd aan winkelwagen
Afrekenen

Ginseng: Alles Wat Je Weten Moet

Ginseng: Alles Wat Je Weten Moet
Panax Ginseng

Inhoudsopgave:

Wat is Ginseng?

Ginseng (Panax Ginseng) is een van de meest hoog geprezen planten, zowel vanwege het effect als de prijs. Ginseng wordt vaak de Man-Wortel genoemd vanwege de gelijkenis met het menselijk lichaam. Andere namen voor Ginseng zijn de Wortel van Onsterfelijkheid en de Wortel van het leven, zo hoog in aanzien staat deze wortel in Aziatische landen.

In de Chinese geneeskunde, wordt ginseng als de meest krachtige tonic beschouwd, een plant zo krachtig dat het de vitaliteit kan herstellen bij zelfs de meest zwakke personen.

De wortel wordt niet alleen geprezen, maar ook geprijsd: Een eersteklas, volwassen, wilde ginseng wortel is wel eens verkocht voor maar liefst $200.000 dollar! En dat is niet zeldzaam, ginseng wordt vaak getaxeerd tegen prijzen die overeenkomen met beroemde kunstwerken.

Ginseng

Bekijk Product

Panax Ginseng wordt al duizenden jaren gebruikt, zonder veel bijwerkingen. Het wordt gebruikt als algemene tonic om de gezondheid en vitaliteit te herstellen, of te behouden. De wortel heeft verwarmende en stimulerende effecten, waarvan gedacht wordt dat ze de mentale scherpheid en lichamelijke weerstand verhogen bij stress, ziekte en vermoeidheid.

Het is belangrijk Panax Ginseng niet te verwarren met Amerikaanse of Siberische Ginseng, beiden zijn verschillende planten. Met de toenemende populariteit van Ginseng is het niet ongewoon de andere "Ginseng" soorten gepromoot te zien worden als Panax Ginseng. Siberische Ginseng is Eleutherococcus Senticosus en is niet eens verwant aan de Panax familie. De naam "Ginseng" werd geleend om de tonificerende eigenschappen aan te geven, maar dit is nu illegaal in de VS.

Effecten van Ginseng

Effecten van Ginseng

De effecten van Ginseng hebben een reputatie een van de veiligste en meest krachtige, natuurlijke boosters ter wereld te zijn voor vitaliteit. Dit komt voornamelijk vanwege de adaptogene kwaliteiten van Ginseng, wat inhoudt dat het niet een enkel orgaan verbetert, maar het lichaam in zijn geheel een oppepper geeft en alleen daar waar het nodig is. Adaptogenen als Ginseng kunnen de stressbestendigheid verhogen, het immuunsysteem oppeppen en conditie en de cognitieve functies verbeteren.

Het vermogen de vitaliteit te boosten gaat hand in hand met de reputatie van Ginseng als een tonic voor de man. De verhoogde vitaliteit en uithoudingsvermogen die het produceert kan een grote hulp zijn in de slaapkamer. Het is dan ook het meest gekozen kruid voor de behandeling van erectiestoornissen en wordt vaak gecombineerd met kruiden als Ginkgo en Rhodiola om het aantal zaadcellen te verhogen. Hoewel van Ginseng is gemeld dat het libidoverhogend werkt, moeten erectiestoornissen serieus genomen worden. Medisch advies moet worden ingewonnen voor men aan zelfmedicatie begint.

Deze complete, stimulerende eigenschappen maken Ginseng een effectief dagelijks supplement, hoewel vaak wordt aangeraden het niet langer dan zes weken achtereen te gebruiken. Bij de aanbevolen dosering, kan Ginseng helpen de spieren op te bouwen en het verbetert lichamelijke kracht, het vermogen om te sporten, de focus en cognitieve vaardigheden. Omdat Ginseng voor deze doeleinden werd gebruikt, zijn er ook klinische onderzoeken gedaan naar de effecten en de mogelijke therapeutische toepassingen. Alle studies zijn het erover eens dat Ginseng lichamelijke en mentale prestaties verbetert en daarnaast verhoogt het ook het aantal zaadcellen bij mannen. Ook is ontdekt dat het moeheid, veroorzaakt door menopauze, vermindert, weerstand tegen infecties verhoogt, ontstekingsremmend werkt, en, zonder twijfel het meest belangrijk, de algemene kwaliteit van het leven verbetert.

De veelzijdigheid van Ginseng maakt het een ideaal kruid om te gebruiken in combinatie met andere behandelingen. Het wordt vaak gebruikt met andere, immuunsysteem modulerende remedies om chronische infecties en het immuunsysteem te behandelen. Ginseng wordt bijvoorbeeld gecombineerd met Ginkgo, om te worden gebruikt om het geheugen en de cognitieve functies bij ouderen te verbeteren en het fungeert als preventieve maatregel tegen dementie.

Het gebruik van Ginseng

Het gebruik van Ginseng

Ginseng kan in vele vormen worden verkregen, zoals in pillen en poeders, maar is zonder twijfel het meest effectief als gedroogde wortel. Op deze manier ben je zeker van een puur, onaangetast product en het geeft je de mogelijkheid ermee te doen wat je wilt.

De meest voorkomende, en meest effectieve, manier om gedroogde Ginseng wortel te nemen is als een tonic of een thee, hoewel het ook kan worden gekauwd als je de smaak lekker vindt.

Thee zetten van Ginseng wortel:

  1. Meet 2-3 gram gedroogde wortel af voor elk kopje dat je wilt maken.

  2. Voeg de Ginseng, en eventuele andere kruiden, toe aan je kopje.

  3. Schenk er heet, maar geen kokend water op en laat dit ongeveer 5 minuten trekken. Als het je ook om de smaak te doen is, kan je het wat langer laten staan.

  4. Als je het wat zoeter wil maken, voeg je wat honing toe. Het hete water heeft de Ginseng wortel ook wat zachter gemaakt, waardoor je het gemakkelijk kan eten, als je dat wilt.

GERELATEERD ARTIKEL
De Beste Kruiden Om Thee Mee Te Maken

Kruiden worden al sinds de oude Egyptenaren tot thee gebrouwen. Thee kan stimulerend of verdovend gebruikt worden, of zelfs als afrodisiacum.

De geschiedenis van Ginseng

Ginseng wordt al duizenden jaren gebruikt door diverse oude beschavingen. En ook tegenwoordig wordt het veel gekweekt en geconsumeerd. De plant staat centraal in de Chinese geneeskunde, maar wordt ook algemeen gebruikt om een gezonde en actieve levensstijl te behouden.

Hoewel gekweekte ginseng de prijs van de wortel dramatisch heeft verlaagd, blijft hoogwaardige ginseng nog steeds een van de duurste kruiden.

Hoewel Ginseng dus al een lange geschiedenis heeft, is het onbekend wanneer mensen precies startten met de consumptie van Ginseng. Het eerste gedocumenteerde voorbeeld van het gebruik van Ginseng vinden we in de oude Chinese geschriften, daterend uit de eerste eeuw nC. In deze geschriften, werd geschreven dat Ginseng de geest verhelderde en wijsheid verhoogde, maar ook dat langdurig gebruik leidde tot een lang leven. Chinese kruidengenezers merkten dat Ginseng ook werkte als afrodisiacum en de seksuele vitaliteit verhoogde, wat de populariteit enorm liet toenemen.

Een manier waarom vroege medische systemen de heilzame planten herkenden, was vanwege de gelijkenis met menselijke organen. Deze methode staat bekend als de Doctrine of Signatures. Walnoten bijvoorbeeld, lijken op hersenen en daarom wordt gedacht dat ze nuttig zijn voor de geest. De wortel van de Ginseng plant heeft een menselijke vorm en daarom werd geloofd dat het enorm heilzaam was voor de hele mens.

Deze overtuiging verspreidde zich snel door China en kennis over de plant zorgde ervoor dat landheren en zelfs de centrale overheid regio's beheerden waar Ginseng groeide. Deze controle, en het geloof in de wonderlijke krachten Ginseng, maakte Ginseng net zo waardevol als goud en vele veldslagen en zelfs oorlogen werden uitgevochten over de gebieden waar het groeide. Helaas zorgde het verlangen naar Ginseng ervoor dat de plant bijna uitstierf. Tegenwoordig is wilde Ginseng extreem zeldzaam, wat bijdraagt aan de extreem hoge prijzen.

De schaarste van wilde Ginseng heeft geleid tot de opkomst van Amerikaanse Ginseng, die in China ongekend populair was. Amerikaanse Ginseng is echter een hele andere plant, met compleet andere effecten.

Tot op heden blijft Ginseng schaars, hoewel er gemeld is dat het aantal toeneemt, nu minder mensen ernaar zoeken. Maar hoogwaardige, gekweekte Ginsing is nu volop verkrijgbaar en het biedt alle gezondheidsvoordelen waar de plant beroemd om werd.

GERELATEERD ARTIKEL
Top 15 Natuurlijke Kruiden Voor Energie & Vitaliteit

Sommige kruiden helpen ons om op natuurlijke wijze energiek te blijven. Zie hier onze top 15 natuurlijke supplementen die helpen het...

Disclaimer:
Dit artikel is uitsluitend ter informatie bedoeld en gebaseerd op onderzoek dat is gepubliceerd door externe bronnen:

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Ginseng