De Beste Vape Kruiden Voor Een Goede Stemming

VAPE KRUIDEN OM JE STEMMING TE VERBETEREN

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Bijgewerkt op:

Voel je je een beetje down en wil je je stemming verbeteren? Moeder Natuur helpt je uit de brand! Hier is een lijst met de beste kruiden voor in je vaporizer die je helpen beter te voelen.

Uit recente archeologische ontdekkingen blijkt dat de Neanderthaler, nauw verwant aan de mens, al kruiden gebruikte. Al sinds het begin van het bewuste leven op aarde zijn planten een essentieel onderdeel van de voeding van mensachtigen, maar ook zoogdieren.

VAPEKRUIDEN OM JE STEMMING TE VERBETEREN

Er zijn diverse kruiden die door de jaren heen hoog in aanzien zijn komen te staan omdat ze de stemming verbeteren en de ziel tot rust brengen. De oude Grieken, Romeinen, Chinezen en de Renaissance-scholen gebruikten allemaal planten voor deze en andere doeleinden.

Bij Zamnesia vind je een eigentijds aanbod van kruiden. Deze voldoen aan de natuurlijke behoeften van de moderne mens. Hieronder een aantal van de beste kruiden om je stemming op natuurlijke wijze effectief te verbeteren.

DAMIANA

Damiana - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Bevordert een natuurlijke slaap
 • Helpt bij een somber gevoel en innerlijke rust
 • Werkt mogelijk als afrodisiacum

De bloeiende struik damiana produceert talloze verbindingen aan. Sommige daarvan wekken een opbeurend en euforisch effect op bij mensen. Naar verluidt, is het oorspronkelijke Margarita-drankje gemaakt damiana-likeur. Deze staat bekend om haar lustopwekkende eigenschappen.

Damiana verbetert de stemming overdag en staat daarnaast bekend als "droomkruid". Dankzij deze eigenschappen, is het enigszins vergelijkbaar met wiet. Het werkt ietwat euforisch en je komt opgewekt en vrolijk de dag door. Damiana bevat een flavonoïde die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor het ontspannende effect en de verbetering van je humeur.

Gerelateerd artikel

Damiana: Alles Wat Je Weten Moet

Bij de juiste dosis bevordert damiana een natuurlijke nachtrust. Langdurig gebruik in de avond wekt echter soms opvallende dromen op die de slaap verstoren. Damiana laat zich makkelijk vermalen en de beste vaporizer-temperatuur is 190°C.

KAMILLE

Kamille - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Ontspannend
 • Versterkt de zenuwen
 • Bevordert een goede nachtrust

Mensen genieten vooral van kamille in de vorm van kruidenthee vanwege het ontspannende effect hiervan. De bloemen van dit sierlijke lid van de composietenfamilie bevatten een aantal verbindingen die samen rustgevende en stemmingsverbeterende effecten opwekken.

In theevorm is kamille naar verluidt vooral effectief in een geconcentreerdere dosis. In dat geval zou het verzachtende effect het meest uitgesproken zijn. Wil je liever vapen? Begin dan naar verhouding met een kleinere dosis om hetzelfde effect te bereiken. Dit is een geweldige optie voor het slapengaan of elk ander moment waarop je wilt ontspannen.

Gedroogde kamillebloemen breken makkelijk en vullen met gemak de kamer van je vaporizer. Druk ze echter niet te veel aan, omdat de lucht wel moet circuleren. Afhankelijk van hoe droog je kruiden zijn, stel je je vaporizer in op een temperatuur van tussen de 175 en 200°C.

PASSIEBLOEM

Passiebloem - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Helpt bij een zenuwachtig gevoel
 • Ontspannend
 • Bevordert een natuurlijke slaap

De gedroogde bloemen van passiebloem gebruikt men al eeuwen bij zenuwachtige gevoelens. Daarnaast heeft het kruid een gunstig effect op de slaapfunctie. Flavonoïden vormen het grootste deel van de gunstige verbindingen in passiebloem. Men denkt dat deze verantwoordelijk zijn voor het ontspannende effect.

Van passiebloem wordt gedacht dat het de receptoren in de hersenen beïnvloedt die betrokken zijn bij processen als de motivatie, genot en de cognitie. Het onderzoek hiernaar is echter beperkt. Toch gebruiken veel mensen passiebloem vanwege de vredige en serene effecten ervan.

Je moet gedroogde passiebloem eerst vermalen om het te kunnen vapen. De bloemen zijn echter nogal vezelig en ze afbreken met je vingers zal niet voldoen. Scheur ze in stukjes en vermaal ze vervolgens met een grinder. Mogelijk moet je je grinder ook legen en opnieuw vullen om de vezels goed te vermalen. De juiste temperatuur voor je vaporizer ligt tussen de 100 en 150°C. Als je meer ervaren bent en zoekt naar een sterkere vorm, dan is het mogelijk een extract van passiebloem te gebruiken.

VALERIAAN

Valeriaan - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Stimuleert natuurlijke slaap
 • Verbetert het humeur
 • Natuurlijke rustgever

Ook valeriaan is een kruid dat door de jaren heen veel waardering heeft ontvangen binnen diverse Europese en sommige Aziatische culturen, van de oude Grieken en Romeinen tot het pre-Mongoolse Azië. De zoete, roze bloemen vormen regelmatig de basis van parfums. De wortels bevatten echter de actieve ingrediënten voor holistisch gebruik.

Valeriaan bevat veel actieve verbindingen. Een aantal daarvan is verantwoordelijk voor de ontspannende effecten van dit kruid. Deze verbindingen werken in op receptoren in de hersenen, met een sterk ontspannend effect op het lichaam tot gevolg.

Het vapen van valeriaan is een uitdaging voor je smaakpapillen. Het aroma van de wortels is namelijk erg opvallend. Desondanks heeft dat duizenden jaren van gebruik niet in de weg gestaan. Valeriaan geeft haar sussende zaligheid af bij 200°C.

WILD LETTUCE

Gifsla - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Bevordert de slaapbereidheid
 • Verbetert het humeur

Tot de domesticatie van gewone slasoorten, had alle sla opiaat-achtige eigenschappen. Wild lettuce, of gifsla, heeft duidelijk het effect van een opiaat wanneer je het in grote hoeveelheden gebruikt.

Wild lettuce bevat chemische verbindingen die neurotransmitters kunnen reguleren en een rol spelen bij de immuunreactie. Hiermee wekt de sla mogelijk positieve effecten op die het lichaam helpen ontspannen en de geest actief houden.

Wees wel voorzichtig met wild lettuce. Het verpulvert namelijk snel, wat het vapen niet bevordert. Verkruimel het in de palm van je hand. Als je een grinder gebruikt, draai dan slechts één keer rond. Een temperatuur van 125–150°C is ideaal om maximaal te profiteren van de voordelen van wild lettuce.

YERBA MATE

Yerba Mate - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Verbetert de focus en energie
 • Milde stimulant die de stemming verbetert
 • Voor soepele spieren

Yerba mate is een drankje dat vooral populair is in Centraal- en Zuid-Amerika. Het bevat talloze voedingsstoffen en antioxidanten, zoals cafeïne en theobromine.

Er is niet veel onderzoek gedaan naar het vapen van yerba mate. Toch lijkt het een veelzijdig kruid te zijn om prestaties en de focus te stimuleren. Het bevat cafeïne, maar dankzij de aanwezige theobromine is yerba mate veel milder en ontspannender dan koffie. Je bemerkt echter nog steeds een energiestoot van dit kruid. Daarom is het ook populair onder atleten en andere sportievelingen.

Yerba mate bevat tot 1,7% cafeïne. Door dit stofje te vapen, bemerk je het effect sneller. Ga dus vooral voorzichtig te werk. Breek de yerba mate op in kleinere stukken en vermaal het goed. Als je te fijne stukjes krijgt, kun je er later thee van trekken. De temperatuur moet minimaal 150°C zijn om het effect van yerba mate te bemerken.

Gerelateerd artikel

De Beste Vaporizer Kruiden Voor Een Energie Boost

BLAUWE LOTUS

Blauwe Lotus - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Goed voor het lichaam en het zenuwstelsel
 • Mild euforisch
 • Verbetert het humeur

Blue lotus is in veel rook- en theemixen het voornaamste kruid. Mensen gebruiken het al eeuwen en het maakt zelfs onderdeel uit van de moderne taal. Een "lotus eater" is namelijk een persoon die "dromerig en gezapig" door het leven gaat en de wereld gelukzalig aan zich voorbij laat gaan.

Blue lotus bevat een verbinding waarvan men denkt dat het helpt bij een zenuwachtig gevoel. Ook zou het de stemming verbeteren. Daarnaast werkt het mild ontspannend. Dit maakt het kruid een goede optie als je graag vapet na een dag hard werken.

Het vapen van blue lotus wekt soms een cannabis-achtige rush op, gevolgd door een soortgelijk, langdurig loom gevoel. Het kruid is vrij vezelachtig en je moet het goed vermalen. Soms moet je ook dunne, katoenachtige vezels uit het gemalen materiaal verwijderen. Vape het kruid op een temperatuur van 125°C en inhaleer diep voor een maximaal effect.

HET VAPEN VAN KRUIDEN VOOR EEN VERBETERD WELZIJN

Met vapen, garandeer je een snelle absorptie van alle gunstige, hittegevoelige verbindingen in deze kruiden die de stemming verbeteren.

Het is hierbij makkelijk de manier van grinden en de temperatuur aan te passen. Dit is veel simpeler dan het zetten van thee of het distilleren van tincturen. Het inhaleren van verbrand materiaal is daarbij niet goed voor je longen, waardoor het vapen van kruiden vaak de voorkeur heeft boven roken.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Je bezoekt onze Nederlandse website.