De Beste Vape Kruiden Voor Een Goede Stemming

VAPE KRUIDEN OM JE STEMMING TE VERBETEREN

Voel je je een beetje down en wil je je stemming verbeteren? Moeder Natuur helpt je uit de brand! Hier is een lijst met de beste kruiden voor je vaporizer die een goede stemming ondersteunen! 

Uit recente archeologische ontdekkingen blijkt dat de Neanderthaler, de neef van de mens, kruiden gebruikte in allerlei scenario's. Sinds het begin van het bewuste op aarde zijn kruiden een essentieel onderdeel van de voeding van mensachtigen, maar ook zoogdieren.

VAPE KRUIDEN OM JE STEMMING TE VERBETEREN

Er zijn een aantal kruiden die door de jaren heen hoog in aanzien staan omdat ze de stemming verbeteren en de ziel kalmeren. De oude Grieken, Romeinen, Chinezen en de Renaissance-scholen gebruikten allemaal kruiden voor deze en andere doeleinden.

Zamnesia biedt een eigentijds aanbod kruiden. Deze voldoen aan de natuurlijke behoeften van de moderne mens. Hier zijn een aantal van de beste kruiden om op natuurlijke wijze je stemming effectief te verbeteren.

DAMIANA

Damiana - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Bevordert een natuurlijke slaap
 • Helpt bij een somber gevoel of verzwakte zenuwen
 • Werkt mogelijk als afrodisiacum

De bloeiende struik damiana produceert talloze verbindingen. Sommige wekken een opbeurend en euforisch effect op bij mensen. Naar verluidt, is het oorspronkelijke Margarita-drankje gemaakt damiana-likeur. Deze staat bekend om lustopwekkende eigenschappen.

Damiana verbetert de stemming overdag en staat daarnaast bekend als "droomkruid". Dankzij deze eigenschappen, is het enigszins vergelijkbaar met cannabis. Het werkt mild euforisch en je komt opgewekt en vrolijk de dag door. Damiana bevat flavonoïden die waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor het ontspannende effect en de verbetering in je humeur.

Gerelateerd verhaal

Damiana: Alles Wat Je Weten Moet

Bij de juiste dosering bevordert damiana een natuurlijke nachtrust. Maar langdurig gebruik in de avonden wekt mogelijk opvallende dromen op die de slaap verstoren. Damiana laat zich gemakkelijk malen en de beste vape-temperatuur is 190°C.

KAMILLE

Kamille - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Ontspannend
 • Versterkt de zenuwen
 • Bevordert een goede nachtrust

Van kamille wordt vooral genoten als kruidenthee vanwege de ontspannende effecten. Dit sierlijke lid van de composietenfamilie bevat een aantal verbindingen in de bloemen. Deze producten gezamenlijk een ontspannend en stemmingsverbeterend effect.

In theevorm is kamille naar verluidt het meest effectief in een meer geconcentreerde dosis. Dan is het verzachtende effect het meest uitgesproken. Verdampt kunnen gebruikers beginnen met kleinere dosis, in verhouding, om dezelfde effecten te bereiken. Dit is een geweldige optie in je vaporizer voor het slapengaan of elk ander moment waarop je wilt ontspannen.

Gedroogde kamillebloemen breken gemakkelijk en vullen met gemak de kamer van je vape. Maar druk het niet te strak aan omdat de lucht nog steeds moet circuleren. Afhankelijk van hoe droog je kruiden zijn, stel je je vape in tussen 175–200°C.

PASSIEBLOEM

Passiebloem - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Tegen zwakke zenuwen
 • Ontspannend
 • Bevordert een natuurlijke slaap

De gedroogde bloemen van passiebloem consumeert men al eeuwen bij zenuwachtigheid. Daarnaast heeft het een gunstig effect op de slaapfunctie. Flavonoïden vormen het grootste deel van de gunstige verbindingen in passiebloem. Men denkt dat ze verantwoordelijk zijn voor de ontspannende effecten.

Van passiebloem wordt geacht dat het de receptoren in de hersenen beïnvloedt die betrokken zijn bij bepaalde processen. Denk aan motivatie, genot en cognitie. Het onderzoek is echter beperkt. Toch gebruiken veel mensen passiebloem vanwege de vredige en serene effecten.

Je moet gedroogde passiebloem eerst vermalen om het te verdampen. De bloemen zijn vezelig en vermalen met je vingers zal niet voloen. Scheur ze in stukjes en vermaal ze vervolgens met een grinder. Mogelijk moet je je grinder legen en opnieuw vullen om de vezels te vermalen. De juiste temperatuur in je vaporizer bedraagt 100–150°C. Als je meer ervaren bent en zoekt naar een sterkere vorm, kun je een extract van passiebloem gebruiken.

VALERIAAN

Valeriaan - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Stimuleert natuurlijke slaap
 • Verbetert het humeur
 • Ondersteunt bij een zenuwachtig gevoel

Ook valeriaan is een kruid dat in door de jaren heen veel waardering ontvangt binnen diverse Europese en sommige Aziatische culturen, van de oude Grieken en Romeinen tot het pre-Mongoolse Azië. De zoete roze bloemen vind je soms in basis voor parfums. De wortels bevatten het actieve ingrediënt voor holistisch gebruik.

Valeriaan bevat veel actieve verbindingen. Een aantal daarvan zijn het meest verantwoordelijk voor de kalmerende effecten van het kruid. Deze verbindingen werken in op de receptoren in de hersenen. Dit produceert een sterk ontspannend effect op het lichaam.

Het vapen van valeriaan is een uitdaging voor je smaakpapillen. De wortels geuren erg opvallend. Desondanks staat dat duizenden jaren gebruik niet in de weg. Valeriaan geeft haar sussende zaligheid af op 200°C.

WILD LETTUCE

Gifsla - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Bevordert de slaapbereidheid
 • Verbetert het humeur

Tot de domesticatie van gewone slasoorten had alle sla eigenschappen van het opioïde type. Wild lettuce, of wilde sla / opiumsla, heeft duidelijk het effect van een opiaat wanneer je het in grote hoeveelheden consumeert.

Wild lettuce bevat chemische verbindingen die neurotransmitters reguleren. Deze spelen een rol in de immuunreactie. Daarom heeft wild lettuce mogelijk positieve effecten. Deze helpen het lichaam richting een prettige toestand en houden de geest actief.

Wees voorzichtig met wild lettuce. Het verpulvert gemakkelijk, wat het vapen niet bevordert. Verkruimel het liever in de palm van je hand. Als je een grinder gebruikt, draai dan slechts een keer rond. Een temperatuur tussen 125–150°C is ideaal om maximaal te profiteren van de voordelen van wild lettuce.

YERBA MATE

Yerba Mate - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Verbetert focus en energie
 • Milde stimulant die de stemming verbetert
 • Voor soepele spieren

Yerba mate is een drankje dat de voorkeur geniet in veel gebieden in Centraal- en Zuid-Amerika. Het bevat talloze voedingsstoffen en antioxidanten, zoals cafeïne en theobromine.

Er is niet veel onderzoek gedaan naar het vapen van yerba mate. Toch lijkt het een veelzijdig kruid te zijn voor het stimuleren van de prestaties en de focus. Het bevat cafeïne maar dankzij de aanwezige theobromine is yerba mate veel zachter en ontspannender dan koffie. Je bemerkt nog steeds een energiestoot van dit kruid. Daarom is het populair onder atleten en andere sportievelingen.

Yerba mate bevat tot 1,7% cafeïne. Door cafeïne te vapen, merk je snellere effecten. Ga dus vooral voorzichtig te werk. Breek de yerba mate op in kleinere stukjes en vermaal het goed. Als je te fijne stukjes krijgt, kun je er later thee van trekken. De temperatuur moet minimaal 150°C zijn om de voordelen van yerba mate af te geven.

Gerelateerd verhaal

De Beste Vaporizer Kruiden Voor Een Energie Boost

BLAUWE LOTUS

Blauwe Lotus - Vape Kruiden Goed Humeur

 • Verzacht het lichaam en de zenuwen
 • Mild euforisch
 • Verbetert het humeur

Blue lotus is het voornaamste kruid in veel theemixen. Mensen gebruiken het al eeuwen en het maakt zelfs onderdeel uit van de moderne taal. Een "lotus eater" is een persoon die "dromerig, en gezapig" door het leven schrijdt en de wereld gelukzalig aan zich voorbij laat gaan.

Blue lotus bevat een verbinding waarvan men denkt dat het ondersteunt bij een zenuwachtig gevoel. Ook verbeter het de stemming. Daarnaast werkt het mild ontspannen. Dit maakt het kruid een goede optie als je graag vapet na een dag hard werken.

Het verdampen van blue lotus wekt soms een cannabis-achtige rush op, gevolgd door een soortgelijk, langdurig loom gevoel. Blue lotus is vrij vezelachtig en je moet het goed vermalen. Soms moet je dunne, katoenachtige vezels uit het gemalen materiaal verwijderen. Verhit op een temperatuur van 125°C en inhaleer diep voor een maximaal effect.

HET VAPEN VAN KRUIDEN VOOR EEN VERBETERD WELZIJN

Met vapen, garandeer je snelle absorptie van alle gunstige, hittegevoelige verbindingen van deze kruiden die de stemming verbeteren.

Het is gemakkelijk de manier van grinden en de temperatuur aan te passen voor de verschillende kruiden. Dit is veel simpeler dan het zetten van thee of het distilleren van tincturen. Het inhaleren van verbrand materiaal is niet goed voor je longen. Het vapen van kruiden geniet dus de voorkeur boven roken.

Gerelateerde Producten