Guayusa (50 gram)

Guayusa (binomiale naam 'Ilex guayasa') is een geweldig substituut voor koffie - het wordt vanwege zijn cafeïnegehalte al 2000 jaar lang gekweekt in het bovenste deel van het Amazonegebied. Hoewel de gedroogde bladeren als thee worden gebruikt, is Guayasa geen thee - het is in feite een grote hulst die gerelateerd is aan Ilex paraguariensis, die ook bekend staat als Yerba Mate.

6,50
5,20 incl. Btw
Uit het assortiment

- +
 

 • Meer informatie
 • Reviews (0)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Guayusa - Wordt al meer dan 2000 jaar gekweekt om zijn cafeïnegehalte

Guayusa (binomiale naam 'Ilex guayusa') is een hoge boom van de Aquifoliaceae familie of simpel gezegd een lid van de Ilex boom familie. Deze boom komt van oorsprong voor in het bovengebied van de Amazone in Ecuador, Noordoost-Peru en Zuidwest-Colombia en wordt al meer dan 2000 jaar om zijn hoge cafeïnegehalte gekweekt. Traditioneel staan de inheemse Ecuadoranen om 3 uur 's ochtends op om samen te zitten rondom een gemeenschappelijk vuur en een Guayusabrouwsel te drinken totdat de zon opkomt. Ondertussen vertellen de ouderen de jongeren over voorouderlijke mythen van de stam, jaagtechnieken en sociale waarden - het is hun ochtenddrankje om mee wakker te worden, het is de koffie van hun cultuur.

Guayusa is een geweldig alternatief voor koffie - het effect lijkt op dat van koffie, het brengt een verhoogde alertheid en een energieboost teweeg, maar de cafeïneafgifte is geleidelijker en duurzaam, waardoor je in een staat van mentale kracht en verhoogde alertheid terechtkomt. Maar er is meer, guayusa bevat aminozuren, antioxidanten (handige kleine helpers voor bij het bestrijden van vrije radicalen), theobromine (een alkaloïde die ook in de cacaoplant voorkomt en een kalmerend effect heeft) en L-theanine (Lijdt je aan fysieke en mentale stress? Dit glutaminezuur biedt dan verlichting). Een ander aspect is het na-effect, en hierin triomfeert guayusa echt over koffie - nadat het effect verdwenen is, zul je je niet afgemat voelen alsof je een door koffie aangedreven werkdag achter je hebt.

Hoe maak je Guayusa 'thee'?
Giet 250 ml kokend water over 2 gram losse bladeren en laat het 4-7 minuten staan voor een gemiddeld sterke thee of langer voor een iets sterkere. Guayasa smaakt niet bitter, de smaak is rijk en aards en heeft een lichtzoete finish. Maar het heeft inderdaad een ding gemeen met thee - je kunt het in de koelkast zetten om er een icetea van te maken.

Inhoud: 50 gram

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (0)
  Er zijn nog geen reviews geplaatst
  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen en Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Guayusa (50 gram)
Guayusa (50 gram)
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.