Goudsbloem (Calendula officinalis) 10 gram

(1)

Goudsbloem (Calendula officinalis) is een bloeiende plant met een onbekende oorsprong, maar zou naar verluidt afkomstig zijn uit Zuid-Europa. Het heeft een lange geschiedenis van gebruik in de kruidengeneeskunde. Het wordt ook soms gebruikt bij het koken als garnering en om salades kleur te geven.

5,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (1)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Zamnesia - Goudsbloem: Geweldig Voor Het Maken Van Extracten

Goudsbloem (Calendula officinalis) is een bloeiende plant die tot een hoogte van ongeveer 80cm groeit met een paar zijtakken. Ze heeft 5-17cm lange, lancetvormige bladeren met aan weerszijden haartjes. De bloemen zijn heldergeel of oranje met een diameter van 4-7cm.

GEBRUIK VAN GOUDSBLOEM IN DE GENEESKUNDE

De bloemen van de Goudsbloem hebben een lange geschiedenis van gebruik om hun verschillende geneeskrachtige eigenschappen. In de Oude Griekse, Romeinse, Midden-Oosterse en Indiase culturen werden goudsbloem-tincturen gebruikt als medicijn voor de behandeling van infecties en huidaandoeningen. ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen heeft.

De bloembladeren van de goudsbloem zijn eetbaar. Ze worden soms gebruikt als garnering of toegevoegd aan salades voor de kleur.

HOE KUN JE EEN CALENDULA-EXTRACT MAKEN?

Doe de gesnipperde calendula blaadjes in een schone kom. Giet er zoveel graanalcohol in dat de bloembladeren volledig bedekt zijn. Roer de calendula mix en bewaar het op een donkere plaats voor ongeveer twee weken. Elke twee of vier dagen roer je met een lepel erdoorheen en druk je het mengsel voorzichtig in de pot aan.

Druk het na ongeveer twee weken door een kaasdoek of een koffiefilter en knijp daarbij de mix uit om zoveel mogelijk calendula-extract te krijgen.

Bedek je gefilterde calendula-extract met een doek of wat folie. Laat de mix staan totdat de resterende alcohol is verdampt. Afhankelijk van de temperatuur en andere factoren kan dit ongeveer een tot twee weken duren.

Wacht niet te lang als je je calendula-tinctuur in flessen wilt doen, omdat de mix dikker wordt hoe langer deze staat. Wanneer alle alcohol is verdampt, heeft de tinctuur een dikke, harsachtige en romige textuur. Je kunt het extract vervolgens overscheppen in een cosmetisch potje.

Bewaar de tincturen in donkere flessen uit de buurt van zonlicht. Je kunt de tinctuur of het extract twee tot drie jaar bewaren.

Bevat: Goudsbloem (Calendula officinalis), 10 gram versnipperde bloemen

Reviews (1)
  (1)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Verzendinformatie

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Goudsbloem (Calendula officinalis) 10 gram
Goudsbloem (Calendula officinalis) 10 gram
Goudsbloem (Calendula officinalis) 10 gram
Goudsbloem (Calendula officinalis) 10 gram
Goudsbloem (Calendula officinalis) 10 gram
Goudsbloem (Calendula officinalis) 10 gram
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.