Gotu kola (Centella asiatica) 50 gram

(1)

Gotu kola (Centella asiatica), ook bekend als Centella, Aziatische waternavel of Indische waternavel, is een kruidachtige bloeiende plant die voorkomt in Azië, Zuid-Afrika, de Stille Zuidzee en delen van Oost-Europa. De plant is een belangrijk medicinaal kruid dat veel wordt gebruikt in de Oriënt. Hier is het ook een populaire culinaire groente. Het wordt steeds populairder in het Westen.

5,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (1)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Zamnesia - Gotu kola: Populair Oosters Kruidenmedicijn

Centella asiatica, of gewoon Centella, wordt ook wel Aziatische waternavel of Indische waternavel genoemd. Het is een meerjarige kruidachtige plant die behoort tot de Umbelliferae (Apiaceae) familie. Ze komt in heel India en Zuidoost-Azië voor, waar ze groeit op vochtige plaatsen tot op een hoogte van 1800m. Ook is de plant te vinden op andere plekken, zoals in Zuid-Afrika en Oost-Europa.

De plant houdt van tropische moerassige gebieden waar ze een slanke stengel en kruipende uitlopers ontwikkelt. De bloemen zijn wit of rozig tot rood van kleur en groeien in kleine, ronde groepen dichtbij het oppervlak van de grond.

Over het hele Aziatische continent, inclusief India en Zuidoost-Azië, is Centella asiatica populair als een culinaire groente en als een geneeskrachtig kruid. In de traditionele geneeskunde wordt het al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn verschillende geneeskrachtige eigenschappen.

MEDICINAAL GEBRUIK

Centella asiatica wordt vaak gebruikt als een bloedzuiveraar, voor de behandeling van een hoge bloeddruk, voor geheugenverbetering en voor het bevorderen van een lang leven. In de traditionele Ayurvedische geneeskunde is Centella het belangrijkste kruid voor het revitaliseren van de zenuwen en hersencellen. Genezers in het Oosten gebruikten de plant om emotionele stoornissen, zoals depressie en angst, te behandelen.

De belangrijkste bestanddelen in Centella waarvan men denkt dat ze verantwoordelijk zijn voor de medicinale eigenschappen van de plant zijn triterpenoïden en saponinen. Deze vormen een klasse van chemische verbindingen die voorkomt in verschillende plantensoorten.

CULINAIR GEBRUIK

In de keuken van Myanmar is rauwe waternavel het hoofdingrediënt voor het maken van een salade die wordt bereid met uien, gemalen pinda's en boonpoeder. De salade wordt gekruid met limoensap en vissaus.

In Sri Lanka is Centella de meest overheersende van alle lokaal verkrijgbare bladgroenten, waar het Gotu kola wordt genoemd. De naam Gotu verwijst naar de conische vorm van de plant, terwijl "kola" "blad" betekent. Het wordt vaak geserveerd met rijst en curry.

In Indonesië worden de bladeren van de plant gebruikt om sambai oi peuga-ga te maken, wat een soort salade is. Er wordt ook asinan van gemaakt, een gemarineerd groente- of fruitgerecht.

In Vietnam en Thailand worden Centella bladeren gebruikt voor het bereiden van voedzame dranken of worden ze soms rauw gegeten als salade of op koude broodjes. De drankjes worden verkocht door verkopers op de beroemde weekendmarkt Chatuchak in Bangkok.

Bevat: 50 gram Gotu kola (Centella asiatica), fijngesneden

Reviews (1)
  (1)
  14/Nov/2018

  Aryuvedic herb
  Makes me feel healthier and cleaner :) . Use it as a base in smoking blends.

  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Verzendinformatie

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Gotu kola (Centella asiatica) 50 gram
Gotu kola (Centella asiatica) 50 gram
Gotu kola (Centella asiatica) 50 gram
Gotu kola (Centella asiatica) 50 gram
Gotu kola (Centella asiatica) 50 gram
Gotu kola (Centella asiatica) 50 gram
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.