Lollipoppen: Alles Wat Je Weten Moet 

Snoei- en trainingsmethoden zijn van wezenlijk belang als je de best mogelijke opbrengst wilt behalen en niet veel cannabisplanten wilt kweken met behulp van de SOG (Sea Of Green) methode. Lollipoppen is eigenlijk hetzelfde als dieven, maar dan wat extremer. Het is een eenvoudige techniek die kwekers van elk ervaringsniveau kunnen toepassen tijdens het begin van de bloeiperiode. Hiermee stimuleren ze de productie van de toppen. Lollipoppen zou je echt eens moeten proberen. 

Cannabis Lollipoppen

Snoei- en trainingsmethoden zijn van wezenlijk belang als je de best mogelijke opbrengst wilt behalen en niet veel cannabisplanten wilt kweken met behulp van de SOG (Sea Of Green) methode. Lollipoppen is eigenlijk hetzelfde als dieven, maar dan wat extremer. Het is een eenvoudige techniek ie kwekers van elk ervaringsniveau kunnen toepassen tijdens het begin van de bloeiperiode. Hiermee stimuleren ze de productie van de toppen. Lollipoppen zou je echt eens moeten proberen.

Wat Is Lollipoppen?

Lollipoppen is een snoeitechniek die de opbrengst vergroot en vaak door binnenkwekers wordt toegepast. "Minder is meer" is de achterliggende gedachte van het lollipoppen. Het is niet echt iets wat je een wetenschappelijke methode zou noemen om de productie van toppen te verhogen, maar het werkt wel. Je verwijdert hiermee de takken aan de onderkant van de stam van een cannabisplant. Het gevolg is dat de plant al haar kracht richt op het produceren van grotere, vettere toppen bovenin. We leiden je stapsgewijs door het proces. Er is geen gereedschap voor nodig, behalve misschien een schaartje. Kom, we gaan lollipoppen.

Hoe Je Marihuana Planten Lollipopt

Hoe Je Marihuana Planten Lollipopt

De meeste cannabiskwekers lollipoppen het liefst met de hand. Maar als je liever een schaartje gebruikt, kan dat ook. Voor degenen die bekend zijn met toppen of het fimmen van cannabisplanten door het topje van de hoofdtakken af te knijpen, is dit waarschijnlijk een fluitje van een cent. Maar in plaats van het verwijderen of afknijpen van scheuten, gaat het bij het lollipoppen om het voorzichtig wegsnoeien van de lagere delen. Zorg ervoor dat je niet door de steel knipt en verwijder tevens alle blaadjes. Bovendien moet je alle kleine popcorn toppen helemaal wegknippen, anders komen ze binnen ongeveer een week weer terug.

Gerelateerd artikel

Wiet Stengels: Gooi Ze Niet Weg!

Op Welke Plek Je Moet Lollipoppen

Dit is het belangrijkste onderdeel van het lollipoppen. Voor een maximale opbrengst dient het lollipoppen gecontroleerd op een bepaald deel van de cannabisplant te gebeuren. Het onderste deel van de plant, tot ongeveer een derde, is het gedeelte wat voor het lollipoppen in aanmerking komt. Dit deel van de plant krijgt minder licht en daar vormen zich de meeste popcorn toppen. Sommige kwekers snoeien tot 50% van de plant, maar meer dan dat bevelen we niet aan.

Verwijder alle onderste popcorn toppen voor een aanzienlijke verbetering van de productie van de toppen in het bovenste deel van de plant. Ga daarbij niet te enthousiast te werk en verwijder niet te veel want dan gaan de planten er "magertjes" uit zien. Vergeet niet ook de zijscheuten te verwijderen in het lollipop-gedeelte (de onderste 30-50%) van de wietplant.

Wanneer Moet Je Cannabis Lollipoppen

Wanneer Moet Je Cannabis Lollipoppen

De meeste kwekers zijn het erover eens dat je het beste in week 3 van de bloeiperiode met lollipoppen kunt beginnen. Na enkele weken in de bloeiperiode zullen de meeste cannabissoorten op meerdere plekken van de takken topjes gaan vormen. Cannabis strekt zich tijdens deze periode uit, de ene soort meer dan de andere. Door het verwijderen van de lagere topjes aan het begin van de bloeiperiode zullen de planten minder tijd en energie verspillen aan het ontwikkelen van pluizige toppen.

De Voordelen Van Lollipoppen

DE VOORDELEN VAN LOLLIPOPPEN

Lollipoppen is een uitgelezen techniek voor het verhogen van zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de opbrengst. Popcorn toppen zijn stash van B-kwaliteit. Door het effectief toepassen van lollipoppen, zal je oogst volledig uit toppen van A-kwaliteit bestaan met solide cola's. Gecombineerd met de ScrOG (Screen Of Green) methode til je de opbrengsten en de kwaliteit naar een hoger niveau. ScrOG'ers passen het lollipoppen toe om alles wat beneden het net groeit te verwijderen. Op die manier krijgt alles wat boven het net groeit de kans om toppen van topkwaliteit te produceren.

De Nadelen Van Lollipoppen

DE NADELEN VAN LOLLIPOPPEN

Niet alle snoei- of trainingstechnieken kunnen universeel op alle soorten cannabis en in elke kweekomgeving toegepast worden. Autoflowering cannabissoorten presteren het beste als snoeien en training tot een minimum beperkt worden. Cannabis met zo'n korte levenscyclus en compacte structuur ondervindt geen voordeel van het lollipoppen. De meeste kweeklampen voorzien de gedrongen ruderalis kruisingen van voldoende licht. Lollipoppen kan zelfs de opbrengst van autoflowers verminderen.

Buiten heeft de cannabisplant veel voordeel van haar kerstboomstructuur. Omdat de zon opkomt en weer ondergaat, ontvangt de cannabisplant voldoende licht vanuit alle hoeken. Elk deel van de plant kan gedurende de dag profiteren van het natuurlijke zonlicht. Moeder natuur zorgt ervoor dat het licht overal door kan dringen. Dat is met een vaste lamp boven de planten niet het geval. In plaats van te lollipoppen, snoeien veel buitenkwekers liever de grotere bladeren weg.

Gerelateerd artikel

Melasse En Cannabis: Je Bodem Naar Een Niveau Hoger Tillen