Blog
7/10: De Datum Om Cannabis Concentraten Te Vieren
3 min

7/10: De Datum Om Cannabis Concentraten Te Vieren

3 min

Het iconische 420 is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Maar we doen opnieuw een beroep op de macht en invloed van de cannabis gemeenschap om 710 te implementeren als een jaarlijkse viering. Weet je niet wat 710 inhoudt? Lees snel door en ontdek waarom dit getal een nieuw en krachtig tijdperk representeert.

De vrijmetselaars hebben geheime handdrukken. Sommige broederschappen hebben "members only" zegelringen. Gelukkig is een lidmaatschap van de cannabis gemeenschap veel eenvoudiger. De enige vereiste? Het vermogen om een slim bedachte code te ontrafelen, eentje die alleen de cultureel bewuste kan ontcijferen.

MAAK PLAATS, 420

Zelfs als je interesse in cannabis beperkt is, moet je toegeven dat de term "420" synoniem staat aan alles wat met stoners te maken heeft. Het draait niet om het aantal trekjes dat je in een sessie moet inhaleren om serieus genomen te worden. De oorsprong (al wordt hierover gedebatteerd) verwijst eigenlijk naar een onofficiële, nationale feestdag voor Amerikaanse cannabis liefhebbers, namelijk 20 april.

420, het resultaat van een iconisch verhaal over middelbare scholieren op zoek naar een wietplantage, heeft de wereld veroverd. Maar de intriges en vindingrijkheid eindigen hier niet! De tijd is rijp voor een nieuw cryptisch mysterie, namelijk de viering van 710.

710: HET ONTCIJFEREN VAN DE CODE

710: HET ONTCIJFEREN VAN DE CODE

Wat betekenen deze cijfers? Coördinaten? Binaire code? Niet helemaal. Vanaf dit punt moet je de rest van het artikel op zijn kop lezen, of in elk geval het nummer 710.

Ben je er al achter?

Op zijn kop lijkt 710 opvallend veel op het woord OIL. En we weten allemaal dat de wereld van de cannabis concentraten wordt gedomineerd door olieproducten. Om de opkomst van krachtige marihuana concentraten te vieren, is 10 juli omgedoopt tot een nieuwe, onofficiële feestdag.

Maar de complexe oorsprong gaat nog veel verder. In cannabis folklore verwijst 710 naar de code die klanten jarenlang hebben gebruikt bij het sms'en van hun dealer voor wiet olie. Gelukkig verandert de legaliteit wereldwijd. Veel gebruikers hoeven niet langer in de schaduw te opereren om te profiteren van de voordelen van cannabis concentraten.

Gerelateerd artikel

De Ultieme Gids Voor Dabben: Alles Wat Je Zou Moeten Weten

ZET HET IN JE AGENDA: 10 JULI

Bekende cannabis concentraten zijn onder meer kief, hasj, BHO, rosin, CO₂ extracten en tincturen (om er maar een paar te noemen). De selectie bestaat uit een mix van traditionele methoden en nieuwe, geavanceerde extractie technieken. Het resultaat is een ontzettend sterk product. Van veel concentraten gebruik je maar een fractie om van dezelfde impact te genieten als een hele joint.

Bestaat er een betere manier om 710 te vieren dan je favoriete concentraat te gebruiken? Sluit je aan bij de rest van de cannabis gemeenschap en neem een gigantische hit op 10 juli om 7:10. Weet je niet precies waar je moet beginnen? Met onze uitgebreide lijst met suggesties grijpt zelfs de meest introverte codekraker naar een dab rig.

KIEF: BEGIN 10 JULI MET DE BRON VAN ALLE CONCENTRATEN

KIEF: BEGIN 10 JULI MET DE BRON VAN ALLE CONCENTRATEN

Kief is de onofficiële beschermheilige van 710. Zonder kief zouden diverse andere cannabis concentraten niet bestaan. Dit concentraat is afgeladen met een hoge concentratie terpenen en cannabinoïden. Je wordt gemakkelijk high op 7:10, omdat je kief eenvoudig thuis maakt.

Als je een driedelige grinder hebt, kun je kief kristallen opvangen, terwijl je de plantenmaterie scheidt. Er kleven geen mysteries aan dit concentraat. Gebruik het in een joint of vaporizer voor een krachtige, maar bevredigende high.

Gerelateerd artikel

Kief: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?

HASJ: DICHT OPEENGEPAKT, NET ALS DE CANNABIS FEESTDAGENKALENDER

HASJ: DICHT OPEENGEPAKT, NET ALS DE CANNABIS FEESTDAGENKALENDER

Hasj is ontstaan uit fijngemalen kief. Dicht opeengepakte kief kristallen vormen blokken hasj concentraat. Men geniet hier al eeuwen van. We weten niet precies of oude culturen ook 710 vierden, maar we hopen natuurlijk van wel.

Zelfs als dit niet het geval was, biedt 7 juli de kans om de prestigieuze tradities van de creatie van hasj te eren. Begin de dag goed met een hit van dit kruimelige, maar krachtige concentraat. Hasj maak je met de hand en behoudt dezelfde eigenschappen als kief door de trichomen te scheiden van de plantenmaterie. Er bestaan inmiddels ook handige apparaten die je ondersteunen bij dit proces, zoals zijden gaasjes, ijszakken en trommelmachines. 

BHO: CODE VOOR "ONGELOOFLIJKE HETE BONGS"

BHO: CODE VOOR

Butaan hasj olie representeert een van de technologische hoogstandjes van de productie van concentraten. Alleen CO₂ extract, een ander zeer sterk concentraat, overtreft BHO. Met butaan hasj olie geniet je van ongelooflijke kracht, zeker in vergelijking met een standaard joint. BHO is de lunch special van 710. Als je het in de morgen gebruikt, mis je misschien de rest van de feestdag. Met BHO bevinden liefhebbers van concentraten zich in uiterst euforische sferen.

Grijp die dab rig en warm de nail maar op. Op 10 juli ervaren liefhebbers van BHO een high die zo sterk is dat deze aanvoelt als geestelijk vuurwerk.

ROSIN: EEN ONMISBAAR COMPONENT OM 710 TE VIEREN

ROSIN: EEN ONMISBAAR COMPONENT OM 710 TE VIEREN

Afgemat van alle 710 feestelijkheden? Laat rosin je door de middag helpen. Deze aromatische cannabis olie maak je door een combinatie van milde hitte en druk. Het is een goedkope en gemakkelijke manier om thuis concentraten te maken. Je kunt je volgende joint ermee verrijken of de dab rig tevoorschijn toveren en een beetje op de nail druppelen.

Zodra je eenmaal lekker high bent, roep je je vrienden bijeen voor de laatste feestelijkheden op 710. Nu je een beetje bent opgekikkerd, is het tijd erop uit te trekken en de boodschap te verspreiden: 710 is een blijvertje!

CO₂ EXTRACTIES: HET GENIE ACHTER POPULAIRE CONCENTRATEN

CO₂ EXTRACTIES: HET GENIE ACHTER POPULAIRE CONCENTRATEN

Voor CO₂ extractie maakt men gebruik van zeer geavanceerde methodes. Hierdoor ontstaat een concentraat dat zo zuiver is dat bedreven cannabis liefhebbers wel eens verrast zijn door de extreem bevredigende smaak. Besluit je feestdag met een concentraat, gemaakt via CO₂ extractie. Je voltooit de ervaring met een reisje door de kosmos om meer cannabis gerelateerde code te ontcijferen.

CO₂-concentraten zijn gewild, omdat ze de gezondheidsbevorderende cannabinoïden behouden, zoals CBD. Daarom kunnen de concentraten je geestelijk en mentaal helpen herstellen na een lange dag feestvieren met cannabis extracten. Als je de soepele smaken en aroma's ervaart, wens je dat elke dag een publieke wiet feestdag is. Dit is het ultieme concentraat; moeilijk te krijgen, maar als je het te pakken krijgt, eindig je de dag met een geweldige high.

Gerelateerd artikel

5 Tips Voor First Time Dabbers

TINCTUREN: HOUD DE VREUGDE VAN 710 HET HELE JAAR VAST

TINCTUREN: HOUD DE VREUGDE VAN 710 HET HELE JAAR VAST

De besproken concentraten staan voor een schema met activiteiten voor 10 juli en tincturen zijn geschenken die maar blijven geven. Ze omvatten alles wat concentraten zo geliefd maakt, plus een extra voordeel. Je kunt tincturen namelijk wekenlang bewaren, zonder verlies van kwaliteit.

Als je door werk, familie of vakantie te druk bent om 710 te vieren, wachten tincturen geduldig op je. We kunnen niet beloven dat de cannabis gemeenschap de door jou gekozen dag nog eens dunnetjes met je overdoet, maar je weet maar nooit.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken