Blog
Amsterdam Genetics: Een nieuwe veelbetekenende zaadbank
4 min

Amsterdam Genetics: Een nieuwe veelbetekenende zaadbank

4 min
Producten Seedshop

Als je nog niet bekend bent met Amsterdam Genetics, helpt dit artikel je een eind op weg; we nemen je mee in de geschiedenis en werpen een blik op een paar van de meest iconische soorten en producten.

Als er een naam in de cannabisindustrie is die de hoofden doet draaien, is het Amsterdam Genetics.

Deze zaadbank, opgericht door de eigenaar van de bekende Boerejongens coffeeshops in Amsterdam, maakt naam als een hoogwaardige leverancier van de meest gewilde zaden ter wereld.

Gelukkig voor jou, kun je deze zaden van de bovenste plank van Amsterdam Genetics in handen krijgen middels de Zamnesia Zaad Shop.

Als je niet al bekend bent met Amsterdam Genetics, zal dit artikel je op weg helpen; we nemen je mee in de geschiedenis en werpen zelfs een blik op een paar van hun meest iconische soorten en producten.

Boerejongens Amsterdam Coffeeshop

AMSTERDAM GENETICS EN DE BOEREJONGENS: MEER DAN 20 JAAR ERVARING

Amsterdam Genetics is een Amsterdamse zaadshop opgericht door Mariska, een van de meest toonaangevende vrouwelijke ondernemers in de cannabisindustrie.

Mariska maakte haar debuut in de Nederlandse cannabiswereld in de vroege jaren '90, toen ze tijdens haar studie ging werken bij een coffeeshop in Amsterdam.

"Toen ik een definitieve carrièrekeuze moest maken, koos ik voor de cannabisindustrie", zei ze in een interview met Leafly.

"Ik bladerde letterlijk door de Gouden Gids en mijn vinger belandde op een bedrijf gespecialiseerd in voedingsstoffen voor cannabis. Zo begon mijn avontuur. Ik leerde alles over breeding, kweken, en over het oogstproces, van kloon tot aan de oogsttijd", aldus Mariska.

Een paar jaar later kocht ze haar eigen coffeeshop, de eerste Boerejongens van Amsterdam, en ging de uitdaging aan met de normen van de gehele coffeeshopwereld in de stad.

Ga Boerejongens binnen en het voelt alsof je zojuist een chique wijnboetiek bent binnengestapt; de winkel is schitterend ingericht met prachtige marmeren toonbanken, massieve hardhouten vloeren, en fraaie houten kasten compleet met glazen planken.

Het personeel achter de toonbanken is vriendelijk, professioneel en, het belangrijkst, zeer goed geïnformeerd over het product dat wordt verkocht. De medewerkers volgen ook ten minste elk jaar 3 bijscholingscursussen om hun productkennis up-to-date te houden.

"We willen sommeliers achter de toonbank", aldus Mariska.

Tegenwoordig beheert ze 3 verschillende coffeeshops in Amsterdam. Ze stichtte ook Amsterdam Genetics, de zaadbank achter alle producten die in haar winkels te verkrijgen zijn.

Mariska's passie voor geweldige service, professionaliteit, en producten van de bovenste plank, is in al haar werk te ontdekken.

Amsterdam Genetics wordt geprezen om het produceren van uitzonderlijke, zon-gekweekte bloemen hier in Nederland, maar daar blijft het niet bij, want Genetics maakt ook de zuiverste hasj die je tegenwoordig kunt vinden.

Op de Highlife Cannabis Cup, won hun Tangerine G13 block hasj dit jaar de eerste prijs in de hasjcategorie. Hun Kosher Tangie block werd tweede.

Hun populairste product is echter hun White Choco block hasj, geproduceerd in Marokko van hun eigen White Choco planten. De hasj is gemaakt met behulp van traditionele droogziftingstechnieken, waarbij alleen de eerste zifting wordt gebruikt om verzekerd te zijn van het allerbeste eindproduct.

"Ik begon met onze White Choco cannabis", aldus Mariska. "Deze soort was op een gegeven moment zo populair in Amsterdam, dat we de vraag ernaar niet langer aankonden. Dus ik moest denken als een echte ondernemer. Een paar fantastische producenten uit Marokko kruisten onze weg en vroegen toestemming om de zaden in Marokko te verbouwen", zei Mariska.

Hoewel ze in eerste instantie nerveus was over hoe de planten zich zouden aanpassen aan het bergachtige landschap van Marokko, bleek de verhuizing extreem succesvol te zijn. De planten werden twee keer zo groot (waardoor de opbrengst werd verdubbeld), en de lokale boeren waren enthousiast over de mogelijkheid van meer inkomsten.

"Vergeet niet dat ongeveer een miljoen mensen in Marokko afhankelijk zijn van de inkomsten van hasjproductie", aldus Mariska.

Mariska's harde werk en gedurfde ambitie beginnen sommige oude vooroordelen over de coffeeshops in Amsterdam en over de hele cannabisindustrie weg te nemen.

"Het duistere imago dat sommige mensen nog steeds verkeerd associëren met coffeeshops verdwijnt heel snel als ik begin te praten. Te veel mensen begrijpen niet dat een coffeeshop gewoon een winkel is. Afgezien van het achterdeur-probleem, kun je een coffeeshop vergelijken met een wijnwinkel", zei ze.

Hieronder vind je wat informatie over enkele producten van Amsterdam Genetics. Voor een volledige lijst van hun producten, klik hier.

TOP SOORTEN VAN AMSTERDAM GENETICS

 White Choco - Amsterdam Genetics

WHITE CHOCO

White Choco, zoals hierboven al even genoemd, is de populairste soort van Amsterdam Genetics. Het is een kruising tussen White Russian en Chocolope, en het is een extreem goed-gebalanceerde soort met heerlijke smaak/aromaprofielen.

Hoewel de soort geschikt is voor zowel binnen- als buitenkweek, gedijt hij het beste buiten. Binnenplanten worden meestal tussen de 120-150cm en produceren gemiddelde oogsten van ongeveer 400g per plant, terwijl buitenplanten tot 300cm hoog kunnen worden, en gemakkelijk oogsten produceren van meer dan 600g.

White Chocoplanten bloeien meestal binnen 9 weken.

De toppen die door deze soort worden geproduceerd, worden gekenmerkt door een opvallend aroma met een chocolade-achtige, kruidige, en subtiele zoete ondertoon.

Als 50-50 sativa/indica-soort, produceert White Choco een erg verheffende high bij kleine doseringen. In grotere hoeveelheden veroorzaakt de soort echter veel sterkere fysieke effecten die kunnen leiden tot vermoeidheid en honger.

 Kosher Tangie Kush - Amsterdam Genetics

KOSHER TANGIE KUSH

Kosher Tangie Kush is een 60% indica-dominante soort die wordt gekoesterd om zijn zeer langdurige lichamelijke buzz.

Het is een kruising tussen Kosher Kush en Tangie, en de soort heeft zeer sterke genetica, wat de plant een geweldige optie maakt voor iedereen die op zoek is naar grote oogsten en hoge THC-niveaus.

Net als bij de White Choco, bloeit deze soort het beste buiten. Binnenplanten worden meestal tussen de 120-150cm hoog en produceren oogsten van ongeveer 400g per plant. Buitenplanten kunnen daarentegen hoger dan 200cm worden, en produceren oogsten van meer dan 600g.

De bloeitijd van deze planten is iets langer, variërend van 9-10 weken.

Kosher Tangie is een zeer aromatische soort, die gekenmerkt wordt door een heerlijk fris geur/smaakprofiel van citrus en aardse tonen. De aroma is ook uiterst scherp.

Dit is een soort die, zoals veel andere indica-dominante soorten, sterke fysieke effecten produceert. Met een THC-gehalte van 21% kun je verwachten dat je er heel blij en erg ontspannen van wordt.

 AK47 Amsterdam Genetics

AK-47

Dit is een klassieke soort met sterke genetica die terug te koppelen zijn aan Colombiaanse, Mexicaanse en Afghaanse landsoorten. De plant heeft meer dan 19 awards gewonnen, waaronder de eerste prijs op de Highlife Cup in Barcelona.

De planten worden binnenshuis tussen de 120-150cm hoog en produceren opbrengsten van ongeveer 500g per plant. Buiten kun je extreem hoge en struikachtige planten verwachten (die soms hoger worden dan 300cm) en opbrengsten van 600g per plant.

De toppen die deze planten produceren zijn heel erg mooi, gekenmerkt door een dikke laag trichomen en een royale hoeveelheid rode stampers.

Ze maken een complexe aroma aan, gekarakteriseerd door erg zure, aarde ondertonen, en een zeer bloemachtige en ietwat scherpe smaak.

Deze soort wordt over de hele wereld gekoesterd om de langdurige effecten zoals ontspanning en sterke mentale stimulatie, wat het ideaal maakt voor mensen die creatief, sociaal en productief willen blijven tijdens het roken.

 Kosher Tangie Block - Boerejongens coffeeshop

TANGIE BLOCK HASJ

Hoewel dit product niet verkrijgbaar is via Zamnesia, verdient het toch een eervolle vermelding.

Gemaakt van de heerlijke fruitige Tangie-soort, produceert deze hasj wonderbaarlijke geconcentreerde smaken en aroma's.

Geproduceerd in Marokko met behulp van traditionele droogziftingsmethoden, zorgt de Tangie Block Hasj van Amsterdam Genetics ervoor dat je je opgeheven, euforisch en ontspannen voelt.

Alle variëteiten van Amsterdam Genetics zijn afkomstig van de eerste zifting, waardoor je verzekerd bent van de beste kwaliteit en maximale concentratie. Om het af te maken, wordt het overblijfsel van de zifting geperst en verhit, wat het een mooie gouden kleur geeft.

Voor meer informatie over dit product en voor een extra voorproefje van de professionele service in de Boerejongens coffeeshops in Amsterdam, bekijk dan deze video van Amsterdam Genetics.

BESTEL JE AMSTERDAM GENETICS ZAAD VANDAAG

Mariska's werk voor Amsterdam Genetics en Boerejongens verandert het imago van de cannabisindustrie, door het toevoegen van legitimiteit, verantwoording en professionaliteit aan een vakgebied dat vaak wordt bestempeld als terrein zonder normen.

Ben je er klaar voor om zelf de beste soorten van Amsterdam Genetics te kweken? Houd onze blog in de gaten, want we bereiden ons voor om de meest iconische soorten op voorraad te krijgen bij Zamnesia.

https://www.zamnesia.com/422-amsterdam-genetics


Read more about
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken