Blog
Amsterdam Genetics
3 min

Amsterdam Genetics: Zadenbank Van De Maand Augustus 2019

3 min

Amsterdam Genetics ontwikkelt al tientallen jaren cannabisgenetica van topkwaliteit. Ze creëren prachtige soorten, afgeladen met verrukkelijke terpenen en veel THC.

De zomer is in volle gang. Het zonnetje schijnt, de sfeer is relaxt en buiten is het weelderig en groen. We willen deze prachtige tijd graag complementeren. Onze selectie voor de zadenbank van de maand is dan ook een bijzondere onderneming. Ze veredelt misschien wel de allerbeste wiet en met deze soorten voeg je een extra speciaal tintje toe aan jouw zomerse avonturen en rooksessies.

ZADENBANK VAN DE MAAND: AMSTERDAM GENETICS

SEEDBANK DEL MESE: AMSTERDAM GENETICS

Zamnesia roept Amsterdam Genetics (AG) trots uit als zadenbank van de maand augustus 2019! Deze onderneming bestaat al sinds de opkomst van de coffeeshop-scene in Amsterdam, onze hoofdstad die is uitgegroeid tot het cannabis-mekka van Europa. AG is een veelzijdige organisatie, opgericht door een aantal vooraanstaande, Amsterdamse ondernemers. De zadenbank is werkzaam in zowel de cannabisgenetica als de horeca. En dankzij dit plan van aanpak hebben klanten de mogelijkheid de bekroonde producten in een gezellige coffeeshop in hartje Amsterdam te vinden.

De breeders achter Amsterdam Genetics produceren al sinds 1995 uitstekende soorten. Jarenlange experimenten hebben daarbij geleid tot de ontwikkeling van wereldberoemde en bekroonde autoflowering, feminized en regular cannabiszaden. Het bedrijf legt zich toe op de kunst en wetenschap van cannabis-breeding en gelooft sterk in hoogwaardige genetica. AG garandeert dan ook dat de verkochte zaden van de allerbeste kwaliteit zijn.

Amsterdam Genetics hecht grote waarde aan het klantenbestand en snapt dat mensen soms aarzelen om wietzaden online te bestellen. Om dit proces te vergemakkelijken, doet het bedrijf veel moeite om de privacy van klanten te handhaven.

Gerelateerd artikel

Hoe Kies Je De Juiste Cannabiszaden?

Amsterdam Genetics staat aan de wieg van prachtige cannabissoorten. Denk aan White Choco Autoflower, Amazing Haze en Strawberry Glue. Daarnaast is de zadenbank ook innovatief in andere sectoren van de cannabiswereld. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een lijn hoogwaardige CBD-cosmetica met onder andere zeep van hennepolie en bodylotion en handcrème met CBD. AG is bovendien verantwoordelijk voor de baanbrekende creatie van The Weezy en Jack-Pods. Dit rooksysteem maakt gebruik van Nespresso-achtige pods waar je een onmiddellijke, zuivere en effectieve high mee opwekt.

Zo, je hebt nu kennisgemaakt met Amsterdam Genetics. Laten we hieronder een aantal van de indrukwekkendste soorten bepreken.

WHITE CHOCO

White Choco (Amsterdam Genetics)

White Choco is immens populair in de Amsterdamse coffeeshops. Hier zijn diverse redenen voor. Allereerst loopt het water je al in de mond als je haar toppen ruikt. Het terpenen-profiel genereert prikkelende aroma's en smaken van chocolade, suiker en vleugjes kruiden. Gerookt, leidt dit alles tot een gebalanceerde high die de geest opwekt en het lichaam ontspant. White Choco is prachtig in balans met 50% indica- en 50% sativagenen. Ze is daarbij ontstaan uit een kruising tussen White Russian en Chocolope.

De sativa-genetica is duidelijk zichtbaar als je deze soort kweekt. White Choco is daarbij productief en levert een grote opbrengst op. Binnenplanten bereiken een hoogte van 150cm en maken ongeveer 500g/m² aan. Buiten zie je tot wel 500g/plant, afkomstig van reuzen van 2-3m hoog.

WHITE CHOCO HAZE

White Choco Haze (Amsterdam Genetics)

White Choco Haze is een afstammeling van White Choco. Het suikerachtige, krachtige origineel is hierbij door Amsterdam Genetics gekruist met Mexican Haze. Het resultaat is een sativa-dominant exemplaar met een onberispelijke chocoladesmaak, afgewerkt met een meer stimulerende en cerebrale high. White Choco Haze bevat 80% sativa-genetica. Het THC-percentage bedraagt daarbij 20%. De high komt snel op en verwent de geest met creatieve gedachten en motivatie. De terpenen van Mexican Haze voegen vleugjes verse meloen toe.

Als een heuse sativa, ontwikkelt White Choco Haze zich als een lange, slungelige plant. Binnenplanten bereiken een hoogte van 150cm en leveren ongeveer 550g/m² op na een bloeiperiode van 9 weken. Buitenplanten krijgen een heus boomformaat van wel 3m en verwennen je met maximaal 600g/plant.

BLUE MAGIC

Blue Magic (Amsterdam Genetics)

Blue Magic is een ware indica-krachtpatser uit het aanbod van Amsterdam Genetics. Ze is ontstaan uit een fusie tussen Headband en Green Magic met als doel een sterk indica-dominant exemplaar te worden. En deze 90% indica wekt inderdaad een euforische, meditatieve toestand op, vergezeld van een lichamelijke high die sterk ontspant. Daarnaast is ze versterkt met een terpenen-profiel met contrasterende, maar verrassend aanvullende vleugjes specerijen en zoetigheid. Het eindproduct bevat ongeveer 21% THC en een klein beetje CBD, namelijk 0,7%.

Blue Magic levert zowel binnen als buiten een gemiddelde opbrengst op, afkomstig van gemakkelijk beheersbare planten. Reken op een bloeiperiode van 9-10 weken.

AK CHOCO KUSH

AK Choco Kush (Amsterdam Genetics)

AK Choco Kush is een fantastisch hoogstandje, afkomstig uit een fusie tussen twee eersteklas soorten. De wereldberoemde kruising AK-47 is hierbij gecombineerd met een afstammeling van Kush: Choco Kush. Dankzij dit ambitieuze kweekproject is een indica-dominante hybride ontstaan met veel therapeutische toepassingen bij stress, slaapproblemen en pijnklachten. AK Choco Kush bevat maar liefst 21% THC en 4% CBD. De high is euforisch, meditatief en maakt je oogleden lekker zwaar. Elke hijs van deze soort is afgewerkt met zoete chocoladesmaken.

De bloeiperiode van AK Choco Kush duurt 8-9 weken. Ze levert daarbij zowel binnen als buiten een gulle oogst op. Binnenplanten pompen er 600g/m² uit en bereiken een hoogte van maximaal 150cm. Buiten, in de potten of een tuinbed, zie je planten van 250cm hoog, met een buit van 500g/plant.

TANGERINE G13

Tangerine G13 (Amsterdam Genetics)

Tangerine G13 is ontstaan uit een samenspel tussen de krachtige indica G13 en de fruitige sativa Tangerine. Je kent vast wel het verhaal dat tegenpolen elkaar aantrekken. Het resultaat is dan ook een gebalanceerde soort met 60% indica-genetica en 40% sativa. Betreed een kweekruimte met Tangerine G13 en je bemerkt onmiddellijk de krachtige geuren van mandarijn. Het terpenen-profiel in de toppen is overheerlijk. Deze soort is dan ook een geweldige kandidate als je graag edibles maakt. Dankzij 20% THC slaat ze hard en snel in. De high kalmeert daarbij het lichaam en de geest urenlang.

Tangerine G13 presteert zowel binnen als buiten prima. De bloeiperiode bedraagt daarbij 10 weken. Binnenboeren zien planten van 120-150cm hoog, met een productiepotentieel van 400–500g/m². De toppen zijn lichtgroen van kleur, gedecoreerd met ijzige trichomen. Buitenplanten maken goed gebruik van de extra ruimte. Ze bereiken namelijk een hoogte van 150–250cm en trakteren je op wel 600g/plant.

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Zadenbank v/d Maand
Zoeken in categorieën
of
Zoeken