Blog
De allereerste legale Ayahuasca kerk opent binnenkort
1 min

De allereerste legale Ayahuasca kerk opent binnenkort

1 min
Onderzoek Smartshop

Op Ayahuasca gebaseerde genezing boekt wederom vooruitgang, nu het gelegaliseerd is voor gebruik onder leiding van een kerk.

--- UPDATE ---

Sinds het schrijven van dit artikel, is aangetoond dat Ayahuasca Healings oneerlijk is geweest in hun beweringen over de legaliteit. Het karakter van de kerk is sindsdien ontmaskerd als oplichterij en hun aansluiting bij de Native American Church is onjuist gebleken, ondanks hun bewerkingen. Zelfs voor de echte vestigingen van de kerk wordt het gebruik van Ayahuasca per individueel geval beoordeeld. Daarom blijft het illegaal voor leden van Ayahuasca Healings om Ayahuasca in de VS te gebruiken. Al het bewijs lijkt erop te wijzen dat dit simpelweg het werk is van een opportunist die een slaatje probeert te slaan uit de heilige rites van een rijk erfgoed.

Diverse vestigingen van de Native American Church hebben juridische stappen gezet tegen Ayahuasca Healings. De culturele integratie van op psychedelica gebaseerde therapie in het Westen is een langzaam proces en door onrechtmatig te beweren dat het legaal is, heeft Ayahuasca Healings dit proces een slechte dienst bewezen.

Het oorspronkelijke nieuwsbericht kan je hieronder lezen.

---

Ayahuasca is een van de meest krachtige, hallucinogene brouwsels die we kennen. Het heeft het vermogen de geest te openen en je in de dieptes van je bewustzijn te storten. Naast de visionaire eigenschappen, wordt de ervaring meestal vergezeld door een zuivering, zeer gewaardeerd om af te komen van emotionele en lichamelijke ballast. Je kan je wellicht voorstellen dat alles met zo'n uitgesproken effect illegaal is op het merendeel van onze planeet. En toch heeft het een veilige haven gevonden; een plek waar het kan worden gebruikt voor spirituele toepassingen zonder zorgen om opsluiting, discriminatie of gevolgen. Waar is deze wonderlijke plek? In de VS.

Je leest het goed! Ayahuasca is ontsnapt uit het diepe regenwoud in de Amazone. De Peruaanse, spirituele organisatie Ayahuasca Healings heeft zojuist de kerkstatus verworven in de VS en onder de federale wet mag Ayahuasca helemaal legaal door kerken worden gebruikt voor oprechte spirituele toepassingen. Het betekent dat diegenen, die de planten willen gebruiken voor genezing en spirituele groei, dit kunnen doen als leden van de kerk, onder leiding van de kerk.

WAT IS AYAHUASCA?

Ayahuasca is een traditioneel hallucinogeen brouwsel uit de Amazone, gemaakt van de rank van de Banisteriopsis caapi en de Psychotria viridis, maar ook andere planten uit het regenwoud. Het resultaat is een krachtige combinatie van DMT en MAO-remmers, die de DMT oraal actief maken. Het brouwsel wekt een zeer krachtige, visionaire toestand op, die vaak vergezeld wordt door een lichamelijke, zeer intensieve zuivering. Dit element zorgt ervoor dat de Ayahuasca ervaring verschilt van andere psychedelica, omdat deze zuivering wordt beschouwd als een integraal onderdeel van het proces.


Read more about
Onderzoek Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken