Blog
Kruiden Ontspanning
2 min

De Beste Kruiden Om Te Ontspannen

2 min
Products Smartshop

Zamnesia is zich bewust van de eindeloze mogelijkheden die de kruiden van Moeder Natuur te bieden hebben. De potentie voor het tot rust brengen van gedachten en de geest wordt door veel mensen nog niet volledig benut. Hier zijn vier kruiden met een lange geschiedenis betreffende het verlichten van angst.

Iedereen vermaakt zich graag. En er zijn tal van kruiden op de markt die dat mogelijk maken. Maar soms heb je behoefte aan een kalm, rustig moment van ontspanning en overpeinzing. Dat geldt met name voor mensen die aan een vorm van chronische angst lijden. Voor het ontspannen van de zenuwen bestaan er veel natuurlijke remedies. Deze verlichten stress, spanning en angst.

Gelukkig voor jou zijn veel daarvan verkrijgbaar via de webshop van Zamnesia. Bekijk de vier beste kruidenremedies uit ons assortiment. Ze verminderen fysieke onrust en angstige gedachten.

Zamnesia's Favoriete Natuurlijke Producten Voor Ontspanning En Angstreductie

MULUNGU

Herbs Of The Gods Mulungu

De Mulungu boom, of Erythrina mulungu, is een grote boom die groeit in de tropische moerassen van Zuid-Amerika. In de regenwouden van Brazilië en Peru nemen de plaatselijke bewoners de bast van de Mulungu boom en koken die in heet water. Het resulterende geneesmiddel is een krachtige antioxidant dat tevens het centraal zenuwstelsel tot rust brengt. Het veroorzaakt tijdelijk een verstoorde motoriek, maar men beweert dat het wonderen verricht voor het verminderen van spanningen en nervositeit.

Het smaakt naar verluidt beter dan je zou verwachten van een boomschorsbrouwsel. Het verbetert de stemming en stimuleert een gezond slaapritme. Wat betreft de van nature voorkomende rustgevende middelen is dit een van de sterkste. Misschien is dit wel precies het exotische kruid dat je nodig hebt om te ontspannen.

SKULLCAP

Herbs Of The Gods Skullcap

Skullcap behoort tot de lipbloemenfamilie. Het wordt reeds lang gebruikt in de Oosterse geneeskunde. Het groeit tevens in Noord-Amerika. Daar gebruikten de oorspronkelijke indianen het als traditioneel medicijn. De paarsblauwe bloemblaadjes zien eruit als een menselijke schedel. Vandaar de naam van deze buitengewone bloem. Wat gebeurt er wanneer je de bloem fijnmaalt en er thee van zet, of er een tinctuur van bereidt? Dan veroorzaakt het een milde, ontspannende high en een scala aan medicinale voordelen.

De Cherokees gebruikten het om menstruatiekrampen te verlichten. Europese kolonisten in Noord-Amerika consumeerden het om angst te verminderen en als natuurlijk slaapmiddel. In Nepal is het gebruikt om griepjes en insectenbeten te behandelen. Daar komt nog bij dat het de moeite loont om skullcap eens te proberen om zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

WITTE LOTUS

Herbs Of The Gods Witte Lotus

Blauwe lotus is een beroemde kruidenremedie uit het Oude Egypte. Het is bekend vanwege zijn kalmerende, pijnstillende en lustopwekkende eigenschappen. Witte lotus daarentegen is het minder bekende neefje dat meer aandacht verdient. Als je het tegenkomt terwijl je langs de Nijl wandelt, of in de warme, vochtige streken van India en Zuidoost-Azië, vermaal het dan en kijk wat er gebeurt. Je zult zien dat, of je er nu thee van maakt of dat je het rookt, je een euforische high ervaart die aanvoelt alsof je drijft.

Relax met een beetje witte lotus voor een prettige ontspanning, of voor zijn medicinale voordelen. Witte lotus is gebruikt bij de behandeling van geelzucht, maag-darmstoornissen en erectiestoornissen. Je weet nu dus dat het ook lustopwekkende eigenschappen heeft.

BALI KRATOM

Bali Kratom

Pas op wanneer je Bali Kratom met andere substanties, zoals alcohol of antidepressiva, combineert. Je wordt getrakteerd op een unieke, zoetvloeiende high. Er blijft een krachtige buzz hangen nadat je gesust bent door de prettige, opwekkende fijngemalen kruiden. Omdat het een antioxidant is, wordt het vaak gebruikt bij de behandeling van buikloop en alcoholisme.

In Nieuw-Zeeland is het zelfs gebruikt bij methadon ontwenningskuren om de afkickverschijnselen van opiaten te verminderen. Als pijnstiller werkt het ontstekingsremmend en helpt het de spieren ontspannen. Je kunt het dertig tot veertig minuten in heet water als thee laten trekken. Ook kun je tien minuten op de bladeren kauwen. De euforische prikkelingen die het veroorzaakt, zouden zowel voor mannen als vrouwen lustopwekkende gevolgen kunnen hebben. Ervan uitgaande dat je huisarts geen bezwaar aantekent, zou Bali Kratom je veel nuttige voordelen kunnen bieden.

ONTSPANNENDE KRUIDEN TER VERLICHTING

Als je op zoek bent naar een kruidenremedie die goed bij je past, kan dat afhankelijk zijn van je smaak- of geurvoorkeur. Een andere factor zou de ernst van iemands aandoening kunnen zijn. Voor huis-, tuin- en keukenkwaaltjes en in het geval van onbehaaglijkheid of paniek kunnen deze kruiden bijzonder nuttig zijn. Ze dienen wel verantwoord te worden gebruikt. Lees dus altijd de bijsluiter. De behandeling van angstproblematiek is een langdurig proces van persoonlijke ontwikkeling. Zorg dat je voor moeilijker tijden wat kruiden achter de hand hebt. Ze verminderen stress en nemen een deel van de angst weg.

Val Watts

Geschreven door: Val Watts
Val Watts is niet zo getalenteerd om Reggie Watts te zijn en niet zo zen om Alan Watts te zijn. Maar hij doet wat hij kan door over cannabis te schrijven vanaf het smaragdgroene eiland dat Ierland heet. Hij hoopt dat het groene spul op een dag overal ter wereld geaccepteerd is. Hij onderzoekt en bezoekt dan ook met liefde de plekken waar dit zo is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken