Blog
Koop cannabiszaden: Het vinden van de beste zaden voor jou
4 min

Koop cannabiszaden: Het vinden van de beste zaden voor jou

4 min
Products Seedshop

Je eigen wiet kweken vanaf het zaadje heeft een hoop voordelen waaronder kwaliteitscontrole, minder kosten en een gevoel van trots en vervulling. Gebruik deze handleiding om de juiste zaden te kiezen voor jouw wensen.

Klaar om je eigen wiet te kweken? Gefeliciteerd! Je staat op het punt om een wereld van eindeloze mogelijkheden in te stappen. Je laat bij deze die lange avonden achter je waar je eindeloos zit te wachten op die ene date en dan maar neemt wat je kunt voor hoeveel het dan ook kost.

En, je eigen kruiden verbouwen is een fascinerend iets op zich. Wees niet verrast als je opeens geobsedeerd raakt door voedingsstoffen-levels, PAR beoordelingen en de voor- en nadelen van hydro versus aarde. Er is in het begin een hoop te leren, maar zodra je de eerste top uit ziet komen, zul je meteen verslaafd zijn. En dan, mijn beste vriend(in), heb je de juiste beslissing genomen!

Cannabis

Maar welk pak cannabiszaden koop je nou als eerste? Die vraag kan een beetje overweldigend zijn. Hier een aantal zaken om in gedachte te houden als je cannabiszaden gaat kopen:

WAAR KIJK JE NAAR ALS JE CANNABISZADEN ONLINE KOOPT

Tegenwoordig zijn er letterlijk duizenden cannabiszaden op de markt en er komen de hele tijd nieuwe bij. Ze zijn allemaal een beetje anders en sommige kwekers zijn urenlang aan het afwegen welke ze moeten hebben. Om je kansen te vergroten op het kiezen van de juiste zaden voor jouw specifieke behoeftes kun je deze vragen gebruiken om het wat overzichtelijker te maken:

• Ben je een beginneling of een expert? Beginner-soorten groeien snel, zijn bestand tegen ongedierte, kunnen goed tegen vocht en droogte en zijn niet specifiek wat voedingsstoffen betreft. De meeste zaden doen goed hun werk in zowel gewone grond als hydro. Vaak geven kwekers het specifiek aan of een soort gebruiksvriendelijk is voor een beginneling of makkelijk te telen is.
• Kweek je binnen of buiten? Veel cannabiszaden groeien net zo goed buiten als binnen, maar voor sommige soorten wordt buiten aangeraden omdat ze best groot kunnen worden. Andere zaden groeien daarentegen weer beter binnen om verschillende redenen, waaronder het beter kunnen controleren van de bewatering of het gebruik van kunstmatige belichting.
• Wil je meer high worden in je hoofd, het in je lichaam voelen of allebei? De meeste indica-soorten hebben een sterke fysieke uitwerking terwijl de sativa's vooral bekend staan om hun meer euforische mentale highs. Voor een mix, neem dan een gemixte hybride waarmee je allebei de effecten krijgt. Een gebalanceerde hybride zal ongeveer 50% indica- en 50% sativa-genetica in zich hebben, maar er zijn ook soorten te vinden die iets meer van het een of iets meer van het andere hebben.
• Heb je een onopvallend soort nodig? Voor een stoner ruikt er niks lekkerder dan de sterke geur van wiet, maar een cannabisplant die in bloei staat kan het hele huis bedekken met de onmiskenbare geur van hoge kwaliteit wiet als je geen goed filtersysteem hebt. Zelfs al heb je dat wel, dan zijn sommige soorten nog zo geurig dat het zo door het filter heen komt als de oogsttijd eraan zit te komen. Als dit een probleem is, kijk dan naar de soorten die omschreven staan als weinig geur, low-profile, discreet of onopvallend.
• Wil je medicinaal of recreatief cannabiszaad? Zelfs als het gebruikt wordt voor een recreatieve high heeft elke soort van cannabis een medicinale bijwerking. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat CBD een meer therapeutische werking heeft dan THC. Als je gaat telen voor je plezier, neem dan de zaden met een hoger THC-level. Als je gaat telen om gezondheidsredenen in plaats van een high, kijk dan naar de zaden die een hoge CBD-waarde hebben, in het bijzonder de zaden die op z'n minst een 1:1 THC tot CBD-verhouding hebben.

Indica vs Sativa

DE ECHTE VOORDELEN VAN HET TELEN VAN MARIHUANA VANAF HET ZAADJE

Vergeleken met zaad uit zakjes of zelf klonen, geeft het kweken van marihuana van hoge kwaliteit cannabiszaden gecreërd door gerespecteerde kwekers je het beste resultaat.

Is het je ooit wel eens opgevallen dat de meeste wiet die je vandaag de dag koopt eigenlijk zaadloos is? Je vindt er wel eens een verdwaald zaadje tussen. In de meeste gevallen is dit niet omdat de kweker een mannetjesplant over het hoofd heeft gezien of om dat er toevallig wat pollen naar binnen kwamen gewaaid; het komt omdat ze niet op tijd een hermafrodiet hebben kunnen traceren waardoor de plant zichzelf kon bestuiven. Als je die zaadjes uit dat zakje gebruikt, zul je waarschijnlijk plantjes kweken die heel onaantrekkelijke karaktertrekken hebben en wiet met zaad is bijna nooit zo potent als de zaadloze wiet.

Met klonen, loop je het risico dat er ziektes en ongedierte in je kweekruimte kunnen komen als je ze van iemand anders koopt. Als je je eigen klonen maakt, ze hebben normaal gesproken 1 tot 2 weken nodig om wortels te ontwikkelen en op z'n minst nog een week om een nieuwe groeispurt te laten zien. In die tijd kan een plantje, dat je groeit uit een zaadje, net zo ver zijn of misschien wel verder.

WELKE SOORT MOET IK KIEZEN?

Kiezen wat jouw uiteindelijke soort wordt, is heel individueel en niemand kan die beslissing voor jou nemen. Je kunt jezelf echter wel een paar dingen afvragen om nog dieper te duiken in de ogenschijnlijk oneindige zee van mogelijkheden. Houd in gedachten dat je waarschijnlijk niet 1 soort gaat vinden die alles in zich heeft wat jij zoekt. En sommige kenmerken, zoals opbrengst en kwaliteit, moeten het soms een beetje met elkaar uitvechten. Bepaal wat jij het belangrijkst vindt, waar je zonder kunt, en maak vanuit daar je beslissing.

• Wil je liever een hogere opbrengst of een hogere kwaliteit?
• Hou je van heftige soorten met een hoog THC-level? Of wil je liever een wat mildere versie die je ook 's ochtends of overdag kan roken?
• Is smaak, aroma of kleur belangrijk voor je?
• Wil je het gebruiken voor een specifiek medisch probleem?
• Hoe snel wil je het oogsten?
• Heeft de plek waar je het gaat kweken bepaalde uitdagingen of bijkomstigheden zoals koude temperaturen, veel vochtigheid of korte kweekseizoenen?

FEMINIZED OF AUTOFLOWERING ZADEN?

De meeste cannabiszaden die vandaag de dag verkocht worden zijn feminized. Dat betekent dat ze gekweekt zijn met een feminisering-techniek die de kans dat het een vrouwtjesplant wordt bijna 100% maakt.

Autoflowering seeds, aan de andere kant, dragen een kleine hoeveelheid Ruderalis genetica in zich. Ruderalis bevat eigenlijk helemaal geen THC, maar het heeft wel het vermogen om heel snel in bloei te komen met behulp van een gezet schema in plaats van wachten op een afname van dagelijkse zonuren die de aantocht van de winter aangeven. De meeste autoflowering zaden zijn ook feminized.

Op het moment zijn autoflowering zaden erg populair omdat de periode van ontkiemen tot oogst maar 2 maanden bestrijkt en de moderne kweektechnieken hebben deze soort bijna net zo potent en productief gemaakt als hun fotoperiode tegenhangers. Ze zijn een geweldige opties voor mensen die buiten kweken in de noordelijke regionen waar de zomers koud en kort zijn. Maar, je kunt autoflowering zaden niet trainen, want ze hebben geen tijd om daarvan te herstellen.

Als je graag controle wilt hebben over hoe lang de groeiperiode van je plant is of je wilt de plant trainen voor maximale opbrengst, houd het dan bij de fotoperiode zaden.

cannabis zaden in hand

CONCLUSIE OVER KWEKEN VAN ZADEN

Je hebt nu dus een eindeloze keuze in klassieke en nagelnieuwe soorten, variërende van Afghani en Haze tot Girl Scout Cookies en Gorilla Glue. Het enige wat je moet doen is een zaadbank kiezen die je vertrouwt en de juiste strain vinden die de kenmerken heeft die jij zoekt. Voordat je het weet ben je zelfvoorzienend en rook je hoge kwaliteit wiet voor een fractie van de prijs die je zou betalen als je het koopt bij je vriendelijke, plaatselijke coffeeshop.

 

         
  Laura  

Geschreven door: Laura
Laura, die regelmatig als onze gastschrijver fungeert, woont in het wilde hart van de Amerikaanse oostkust op haar familieboerderij. Ze heeft een diep respect ontwikkeld voor cannabis en probeert voortdurend haar vaardigheden aan te scherpen en te verbeteren.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken