Blog
Magische Paddestoelen Kunnen Angst En Bezorgdheid Verminderen
2 min

Magische Paddestoelen Kunnen Angst En Bezorgdheid Verminderen

2 min
News Research

Angst en bezorgdheid zijn een vervelend feit van het leven en voor sommigen kan het verlammend werken. De wetenschap zoekt het antwoord in psychedelica en gelukkig behalen ze ook positieve resultaten.

Angst en bezorgdheid zijn niet te vermijden; ze maken een onderdeel uit van ons leven. Ze zijn een overlevingsmechanisme, met als doel ons te helpen gevaarlijke situaties te vermijden. Leven zonder angst of bezorgdheid zou waarschijnlijk niet goed zijn voor de levensduur van het menselijk ras. Toch wegen deze emoties, en de lichamelijke effecten ervan, op sommigen zwaarder dan op anderen. Ze kunnen de oorzaak, en symptomen, zijn van aandoeningen als depressies of PTSS. Angst en bezorgdheid de baas zijn, of ze in elk geval verminderen voor mensen die eronder lijden, is een doel geworden van wetenschappers.

Er zijn al diverse velden onderzocht en er is vooruitgang geboekt. Recentelijk is de wetenschap op zoek gegaan naar het antwoord in de wereld van de psychedelica en de resultaten zijn tot nu toe veelbelovend. Wetenschappers zijn geïnteresseerd in het feit dat psilocybine, het psychoactieve bestanddeel van magische paddestoelen, de mogelijkheid heeft angst en bezorgdheid te dempen en zelfs helemaal weg te nemen.

ANGST VERDRIJVEN MET PADDESTOELEN

In een van de onderzoeken in dit veld werd ontdekt dat men in staat was angst te voorkomen bij muizen. In het experiment kregen twee groepen muizen een geluid te horen, gevolgd door een pijnlijke, elektrische shock. Als een gevolg hiervan begonnen alle muizen het geluid te associëren met de naderende shock en dus werden ze angstig toen ze het hoorden. Een groep ontving vervolgens psilocybine. Ontdekt werd dat de psilocybine groep hun angst voor het geluid sneller kwijtraakte dan de normale groep. "Ze stopten met bevriezen en verloren hun angst," schreef Dr. Juan Sanchez-Ramos, co-auteur van het onderzoeksverslag.

De hypothese was dat de amygdala, een deel van de hersenen die geassocieerd wordt met het verwerken negatieve emoties, in activiteit verminderde. Als zodanig, werden angst en bezorgdheid op de lange termijn minder een probleem.

En dit niet alleen, maar er werd ook ontdekt dat de psilocybine mogelijk ook neurogenese veroorzaakt, de aanmaak van nieuwe hersencellen, met name in de hippocampus, waarvan gedacht wordt dat dit deel verantwoordelijk is voor het geheugen en het leervermogen. De mogelijke betekenis hiervan en het theoretische kader is verbijsterend! Het kan zomaar zijn dat op een dag mensen met depressies, PTSS en sociale angststoornissen een manier hebben om hun negatieve gedachtepatronen te kalmeren.

DE KENNIS BENUTTEN

Hoewel het onderzoek slechts theoretisch is, hebben sommige mensen de theorie in de praktijk gebracht, al is het anekdotisch. Deze verandering in de manier waarop negatieve gedachten worden verwerkt, verbetert al levens. Sommige mensen, die terminaal ziek zijn, hebben nu vrede met hun situatie. Niets wekt meer angst op dan te horen krijgen dat je nog maar een bepaalde tijd te leven hebt, maar de manier waarop paddestoelen het brein aanpassen om ermee om te gaan, stelt velen in staat de laatste dagen door te brengen met een gevoel van vrede en begrip, zelfs nadat de high is vervaagd.

Het is waarschijnlijk het geval dat deze uitleg de zaken teveel versimpelt. De manier waarop paddestoelen werken op de hersenen is complex en het is lastig de spiritualiteit en eenheid wetenschappelijk te beschrijven. Er is een grote kans dat begrijpen hoe de amygdala verandert niets doet om de spirituele effecten van de high uit te leggen en hoe het iemand helpt zijn situatie te accepteren.

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het onderzoek er veelbelovend uitziet en, hoewel het niet geldig is als het gaat om politiek en wetenschap, er zijn al veel anekdotische verslagen die het ondersteunen. Zolang psychedelisch onderzoek wordt gefinancierd en voortgezet, zal de toekomst van psychedelische medicatie er zonnig uitzien.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken