Magic Mushrooms Tripping: Tips voor Beginners


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogPaddo'sPsychedelica

Magic Mushrooms Tripping


Een paddotrip kan een fantastische ervaring zijn. De effecten kunnen euforisch en verlichtend zijn en je eerste paddotrip kan een grootse, levensveranderende ervaring zijn. Een goede trip.

Een paddotrip kan een fantastische ervaring zijn. De effecten kunnen euforisch en verlichtend zijn en je eerste paddotrip kan een grootse, levensveranderende ervaring zijn, een goede tripMaar hij kan ook kwaadaardig zijn, de controle over je wereld en je zintuigen overnemen en je in een angstaanjagende en vreselijke magic mushroom wereld meesleuren, een bad trip.

“Set and setting”, zoals dr. Timothy Leary graag zei, hebben een grote invloed op het uiteindelijke verloop van de trip. Maar er zijn genoeg andere factoren die de paddotrip beïnvloeden, zoals dosering, de soort paddenstoel en gewoon de neigingen van je onderbewuste brein. Iedereen die voor het eerst in aanraking komt met magic mushroom, zou voor het trippen wat informatie moeten inwinnen (als jij een van die personen bent, goed zo; je bent dit immers aan het lezen!), maar naarmate je meer ervaren wordt, leer je hoe je psilocybine paddenstoelen op de juiste manier kunt innemen, en dan zul je een goed, zo niet verbijsterende paddotrip beleven.

Gebruik Onze Paddo Doseringscalculator

Maar hoe ziet zo’n paddotrip er nou echt uit?

Welnu, misschien heb je wel eens iets gehoord over de effecten van acid of LSD (of heb je het zelf wel eens genomen). Een psilocybine paddotrip is ongeveer hetzelfde, maar dan met een ander ‘randje’. Wat bekend is, is dat zowel psilocybine en psilocine, twee psychedelische bestanddelen in paddo’s, evenals acid bewezen gedeeltelijke of volle agonisten zijn voor verschillende serotoninereceptoren (een agonist is een chemische stof die een receptor in het lichaam activeert; een antagonist is een stof die het effect omkeert) in het lichaam en het brein.

Psilocybine en psilocine hebben tevens chemische structuren die lijken op een chemische serotonine, ook bekend als 5-HT, hoewel de driedimensionale structuur van LSD er toch iets anders uitziet. Van al deze drie psychedelica is ook bewezen dat ze op verschillende delen van het centrale zenuwstelsel inwerken.

Trouwens, er gaat een mythe in het rond die zegt dat magic mushrooms net als LSD geen hallucinaties veroorzaken, maar gewoon vervormen wat je zintuigen waarnemen. Dit is precies van paddo’s en acid bij lage doseringen doen. Maar bij veel hogere doseringen, oftewel spirituele doseringen, zullen zowel bij magic mushrooms als bij acid hallucinaties optreden die de wereld rondom de tripper opslokken, waarna de tripper zichzelf verliest in de wereld van psychedelica.

Maar Hoe Ziet Zo’n Paddotrip Er Nou Echt Uit?

Bij lagere doseringen lijkt een paddotrip op een zeer heftige Sativa high. Eerst worden de kleuren van alle dingen levendig en vol en verkrijgen ze een soort ‘helderheid’. De euforie slaat dan in en al snel zul je letterlijk om niets beginnen te giechelen en te lachen.

Geluiden blijven maar echo’s produceren en dan weet je ineens niet meer zeker of het geluid er überhaupt wel was. Als het je lukt om te eten, zul je merken dat smaken fleurig en exotisch zijn en tijdens het kauwen zelfs veranderen. Maar dat is nog maar de eerste hap. Als je je ogen sluit, zie je intense geometrische patronen, in de volle drie dimensies, die glijden, ronddraaien en verschillende complexe vormen aannemen. Open je ogen en je zult op de muren, de vloeren en de plafonds, op stenen en het meubilair patronen zien, in het volle licht, die maar doorgaan met op complexe wijze van gedaante te veranderen.

Dan komen de gedachten. Velen omschrijven het als een gevoel van ‘vrijheid’, alsof de filter die je bewuste van je onderbewuste scheidt plotseling is weggevallen. Gedachtestromen kunnen zich vrij en soepel, zonder enige moeite, voortbewegen en hun eigen weg gaan, en zich soms zelfs opsplitsen in twee compleet onafhankelijke gedachtestromen die tegelijkertijd optreden, totdat ze later weer samenkomen. Sluit dan je ogen weer en als de dosis goed is, zullen volle, levensechte dromen je geestesoog beheersen, je zintuigen overspoelen en verhalen voor je afspelen die je onderbewuste op dat moment aandraagt.

Zelfs in deze fase, die bereikt kan worden door iemand zonder tolerantie voor magic mushrooms door slechts een kleine tot gemiddelde dosis te nemen, bereiken sommige paddotrippers al “een beter perspectief op hun rol in het leven” evenals, in sommige gevallen, gesprekken met goddelijke wezens of intelligente wezens uit andere dimensies of andere werelden.

HOE ZORG IK VOOR EEN GOEDE TRIP?

Hoe Zorg Ik Voor Een Goede Trip?

Ten eerste is het zo dat iedereen anders op drugs reageert, dat geld ook voor magic mushrooms. Daarom moet je met een kleine dosis beginnen en zelf bepalen hoeveel je de volgende keer gebruikt.

Met dat in gedachten besluit je hoe intens je eerste paar trips zouden moeten zijn. Wil je uiteindelijk in je onderbewuste brein onderduiken en in verschillende landschappen rondzwemmen terwijl je kennis maakt met verschillende zingevingen van het leven; of wil je gewoon een leuke, aangename magic mushroom high met wat kleurrijke visuele en interessante vormen? Zorg dat je de juiste hoeveelheid paddo’s bij de hand hebt; die hoeveelheid hangt dus af van het aantal trips dat je wilt beleven en de hoeveelheid die je wilt innemen. Maar we zullen het zo direct over de dosering van psilocybine paddenstoelen hebben.

Voordat je zelfs maar begint na te denken over de intensiteit van de trip, de dosering en dat soort dingen, moet je eerst zorgen voor een veilige, kalme tripomgeving, Timothy Lears ‘set and setting’. Voor de meeste mensen betekent dit dat ze niet op straat moeten zijn of in het bos of in/op het water, maar in een huis waar je de trip kunt ontdekken en buiten kunt rondlopen als je van de schoonheid van de natuur wilt genieten.

‘Set and setting’ behelst ook je geestesgesteldheid. Neem geen magic mushrooms op de dag voordat je een examen of een sollicitatiegesprek hebt. Kies geen ‘veilige plek’ uit waar iemand is of kan komen opdagen van wie je niet wilt dat hij of zij van jouw paddogebruik afweet. Angst en irritatie voorafgaand aan een trip kunnen naderhand snel omslaan in een vreselijke, chaotische bad trip. Blijf rustig, geniet van de paddo-ervaring met een open geest, en wat er ook op je af komt, het zal goed komen. Echt waar.

Een tripsitter is trouwens een goede manier om ervoor te zorgen dat er in de realiteit niks met je gebeurt. Vind een tripsitter of een nuchter iemand die de tijd heeft en ervaring heeft om voor je te zorgen en je kan helpen om door de magic mushroom ervaring heen te komen. Het gebeurt vaker wel dan niet dat trippers die psilocybine paddenstoelen innemen erachter komen dat een tripsitter best behulpzaam kan zijn, simpelweg doordat hij een dekentje kwam brengen wanneer ze er een nodig hadden of doordat hij de tripper behoedde voor een onaangename ontmoeting met de politie, of erger nog, voor lichamelijk letsel.

(Opmerking: Sommige paddogebruikers zeggen dat je met wiet heel goed bepaalde negatieve bijwerkingen van paddo’s kunt tegengaan, bijvoorbeeld misselijkheid, maagproblemen en angst en paniek als gevolg van een bad trip. Als je goede ervaringen hebt met wiet en trips of gewoon voor de zekerheid wat bij de hand wilt hebben, zorg er dan voor dat je voorafgaand aan de trip je stuff al bij je hebt.)

Hoeveel paddenstoelen zou ik moeten innemen?

Hoeveel Paddenstoelen Zou Ik Moeten Innemen?

Als je jouw set en setting hebt uitgevogeld, een goede buffer hebt speciaal voor de paddotrip en een goede tripsitter erbij hebt, is het tijd om over de dosis na te denken.

(De volgende doseringen zijn goede richtlijnen, volgens Erowid, voor mensen die voor het eerst of voor de derde of vierde keer paddo’s eten. Meer ervaren paddogebruikers zullen al een goede tolerantie hebben opgebouwd en zullen waarschijnlijk hun dosis in overeenstemming daarmee willen aanpassen; maar als ervaren paddotripper weet je hopelijk inmiddels wel hoe je jouw eigen lichaam moet inschatten. Deze doseringen zijn overigens bestemd voor Psilocybe cubensis.)

The Erowid Psilocybin Mushroom Vault zegt dat een kwart gram gedroogde paddenstoelen de drempeldosis is. Een drempeldosis is een dosis die nauwelijks effecten teweeg brengt. Een drempeldosis psilocybine paddenstoelen veroorzaakt soms een licht gevoel van kou samen met een matige levendigheid van kleuren en licht, maar dat is dan ook alles.

De pagina over dosering gaat vervolgens verder met te zeggen dat een ‘lichte’ dosis psylocybine paddenstoelen ongeveer een kwart gram, de drempeldosis, tot een gram gedroogde paddo’s is.

Bij sommige mensen verwijden de pupillen zich. Gevoelige trippers voelen misschien iets van de klassieke paddenstoelenmisselijkheid in deze fase. Licht visuele hallucinaties, hoewel het meer een soort vluchtige storingen zijn, kunnen aan de rand van je blikveld zichtbaar worden en felle kleuren en intense lichten kunnen er volgens deze pagina als een sterrenhemel uitzien. Het onderscheidende ‘paddenstoelenaura’ wordt zichtbaar.

En gemiddelde dosis bedraagt volgens Erowid ongeveer één tot twee en een halve gram. Maar onthoud wel dat bij iedereen de paddo-ervaring anders zal zijn. Sommige mensen voelen nauwelijks meer effecten dan bij een lichte dosering en kauwen de eerste keer rustig twee en een halve gram weg, terwijl andere mensen met dezelfde hoeveelheid keihard gaan trippen en een volledige psilocybine-ervaring meemaken, compleet met intense visuele effecten en kronkelende gedachten. Het beste om te doen als je niet zeker bent van de dosering, is te beginnen met anderhalve gram, of zelfs een lichte dosis als je in het verleden wel eens gevoelig bleek te zijn voor psychedelica.

Bij een gemiddelde dosis zullen de fysieke effecten vol aan de dag treden, inclusief de paddomisselijkheid voor gevoelige trippers en beginners. Je pupillen zijn nu duidelijk verwijd en je bloeddruk en hartslag kunnen verhogen, zonder overigens een onveilig niveau te bereiken. Sommige gebruikers ervaren de ‘afkoelende’ sensatie die je bij de drempeldosering voelt en die sterker wordt naarmate de trip vordert.

Ongeremde, visuele effecten met geopende ogen doen zich tijdens deze fase voor en de droomachtige beelden van paddotrips beginnen vorm te krijgen. De meeste mensen zeggen dat met een gemiddelde dosis hun gedachtenpatronen anders waren; de kans is groot dat ‘verlichtende’ gedachten en een helder besef over de wereld zich zullen manifesteren. Tegelijkertijd zullen gevoelens dynamisch en overdreven worden, en intense stemmingswisselingen die zich tussen euforie en dysforie bewegen en die lijken op de stemmingswisselingen bij LSD, kunnen tevens voorkomen.

De pagina over dosering definieert ten slotte een ‘sterke dosis’ tussen twee en een half tot vijf gram gedroogde paddenstoelen, waarbij vijf gram een ‘zware dosis’ wordt genoemd. Mensen die voor het eerst magic mushrooms nemen en een echte, volle paddotrip willen ervaren, nemen vaak ongeveer drie en een halve gram in bij hun eerste dosis, en de trip kan dan een euforische, verhelderende ervaring zijn.

GERELATEERD ARTIKEL
Een Gids Voor Het Microdoseren Van Paddo's

Paddo's worden doorgaans in verband gebracht met sterke psychedelische ervaringen. In kleinere dosis kunnen ze de creativiteit verhogen...

Maar bij dergelijke tripintensiteiten kan een bad trip, tsja, echt ‘bad’ worden, en beginners die niet weten hoe ze met een bad trip om moeten gaan, kunnen in zwaar weer terechtkomen. (Net als een eerste bad acid trip heeft een bad mushroom trip al vele mensen ervan overtuigd om nooit meer de drug te gebruiken of om zelfs in het geheel geen psychedelica meer in te nemen. Hun keus moet gerespecteerd worden, maar als ze betere voorzorgsmaatregelen hadden genomen met betrekking tot hun ‘set and setting’ en dosering, was de ervaring veel zinvoller geweest, op een goede manier.)

Als een beginner dit niveau van intensiteit bereikt, heeft hij waarschijnlijk een overdosis genomen (Opmerking: de term ‘overdosis’ betekent letterlijk ‘meer dan nodig is’; een overdosis suggereert niet meteen overlijden of blijvend lichamelijk letsel) en zal het verdere verloop van de trip snel, gemeen en zeer waarschijnlijk niet aangenaam zijn. Je pupillen zijn rond en groot en de misselijkheid kan toeslaan in je maag; zelfs ervaren magic mushroom gebruikers kunnen het moeilijk krijgen als ze niet zijn voorbereid op dergelijke, ernstige effecten.

Onervaren gebruikers beschrijven op Erowid de paniekaanvallen bij hoge doseringen, die gedachten deden opwellen als “Hoe ver ga ik?” en zelfs “Wat heb ik mezelf aangedaan?” Als een psychonaut de bedoeling heeft om een bepaald niveau te bereiken en klaar is voor wat er op hem afkomt, kan een hoge dosering op grondige wijze juist extreem euforisch en levensveranderend zijn.Als je psilocybine in een geconcentreerde hoeveelheid inneemt of in krachtige magic mushrooms, kun je zelfs een ‘egoverlies’ ervaren, dat is in feite het verlies van het gevoel een ‘zelf’ te hebben. Het gevoel van egoverlies wordt omschreven als een letterlijk opgaan in je omgeving, verloren raken in de stroom van de trip en geen echte verlangens, conflicten of controle meer ervaren. Soms wordt dit ‘één zijn met het universum’ genoemd.

Dus hoeveel magic mushrooms moet ik kopen?

Dus Hoeveel Magic Mushrooms Moet Ik Kopen?

Dat is een goede vraag. Het antwoord is: nul. Je zou magic mushrooms niet per aantal moeten kopen, tenzij je een paddenstoelenkweker bent die zaadjes koopt (en als je dat bent, waarom lees je dit dan?). Je zou ze per gram moeten kopen. En als je echt niet opgelicht wilt worden, koop je ze bij iemand die ze voor je ogen afweegt of je zorgt ervoor dat je ze zelf kunt wegen. Je zou eigenlijk hoe dan ook een weegschaal moeten hebben om je dosering af te wegen, maar een heleboel mensen bepalen gewoon met het blote oog hoeveel ze kunnen innemen als ze weten hoeveel ze gekocht hebben.

Als je gewoon van plan om een paar keer te trippen, heb je niet meer nodig dan drie en een halve gram gedroogde paddenstoelen, en je zou het zelfs met minder kunnen doen (zoals altijd hangt dit af van de kracht van de magic mushrooms van jouw leverancier). Als het je eerste trip is, ken je waarschijnlijk nog geen mensen die grote hoeveelheden magic mushrooms kopen en zullen je connecties beperkt zijn.

Wees tevreden als je drie en een halve gram krijgt voor €15 tot €20 als je voor het eerst paddo’s koopt. Houd rekening met €7 tot €12 voor een gram. Mensen die vaak trippen, kopen hun paddo’s vaak per 10, 15 of 20 gram en betalen dan vaak €75 tot €150. En het is niet ongebruikelijke dat paddofanaten met goede connecties soms wel eens om een gratis dosis vragen of die zelfs vanzelf krijgen aangeboden.

Als je echt ter plekke de hoeveelheid paddo’s moet beoordelen alleen door ernaar te kijken, kun je er rekening mee houden dat tien tot vijftien paddenstoelen ongeveer drie en een halve gram wegen. Je kunt van tevoren ook op Google zoeken naar ‘drie en een halve gram paddo’s’ of zoiets om een idee te krijgen van hoe dat eruit zou moeten zien. Het blijft over het algemeen het beste om je dosis af te wegen, en als je een weegschaal erbij hebt, doe dat dan ook.

Zijn magic mushrooms gevaarlijk?

“zijn Magic Mushrooms Gevaarlijk?”

Er is niet één eenvoudig antwoord, maar over het algemeen genomen: “Nee”. Psilocybine, net als LSD, cannabis en psilocine staan in de VS geclassificeerd als Schedule I drug (sinds de 1971 Convention on Psychotropic Substance), en er zijn geen gevallen van bekend waarbij een overdosis tot een sterfgeval leidde.Je kunt wel een ‘overdosis’ paddo’s nemen, heel ziek worden, kokhalzen en, maar wel zelden, overgeven.

Na een paar uur verdwijnen deze symptomen (je kunt wel nog een paar dagen een vaag gevoel blijven houden). De LD-50 dosis psilocybine voor mensen, een dosis waaraan de helft van de mensen zou overlijden, is honderden tot duizenden keren zo groot als een normale dosis, en de hoop paddenstoelen die je daarvoor zou moeten opeten, weegt meer dan anderhalve kilo.

Psilocybine paddenstoelen zorgen er ook niet voor dat je het contact met de realiteit verliest of dat je er schizofreen van wordt. En nee, je kunt niet zo veel innemen dat je voor altijd blijft trippen. Maar mensen die aan bepaalde geestelijke aandoeningen lijden of een familiegeschiedenis hebben van schizofrenie, ernstige bipolaire stoonissen en andere geestesziekten hebben wel chronische problemen ondervonden die verband hielden met het gebruik van psilocybine paddenstoelen.

Vele doktoren denken dat psilocybine niet alleen bestaande geestelijke gesteldheden kan verergeren, maar dat het ook ‘slapende’ of asymptomatische condities kan opwekken. Als je goede redenen hebt om te twijfelen aan je geestelijke gezondheid, doe je er misschien goed aan om je arts of een betrouwbare bron te raadplegen voordat je aan je eerste trip begint.

Maar voor de meeste mensen zijn paddenstoelen een van de veiligste psychedelica die beschikbaar zijn, naast LSD (en cannabis, als je dat als een ‘psychedelicum’ classificeert), en het is een geweldige keus voor beginners die erachter willen komen waartoe psychedelica nu eigenlijk in staat zijn.

VIDEO: Handleiding voor Paddo en Truffel Trips

Guest Writer

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten