Blog
Silver Haze (Sensi Seeds) regular
2 min

Silver Haze: Cannabis Strain Review & Informatie

2 min

Onder cannabisliefhebbers is Silver Haze zeer gewild voor gebruik overdag. Ontdek hier alles over deze legendarische sativa-kruising.

Silver Haze van Sensi Seeds treedt in de voetsporen van de legendarische Haze. Ze rekent af met nadelen die kleven aan het kweken van deze familie van langbloeiende sativa’s. Toch trakteert ze je op alle gewilde kwaliteiten die Haze een van de meest geliefde soorten aller tijden maakt.

Gerelateerd artikel

De Oorsprong Van Haze Wiet

KENMERKEN VAN SILVER HAZE

Lange tijd was het binnen kweken van Haze een hele uitdaging, of zelfs onmogelijk. Met Silver Haze wist Sensi Seeds het beest te temmen. Nu zijn de geneugten van deze populaire sativa's toegankelijk voor iedereen.

Genen Sativa-dominant
Ouders Northern Lights, Haze
THC 14–22%+
CBD 0,10%
Smaak Aarde, zoet, citrus, hout
Effect Bedwelmend, creatief, opbeurend, vrolijk

Sensi Seeds wilde de bloeitijd en het kweekgemak van de originele Haze verbeteren. Het team kruiste deze soort met Northern Lights. De resulterende sativa-dominante kruising (75% sativa) behoudt de gewenste eigenschappen van het origineel, maar rijpt veel sneller.

Het THC-percentage van Silver Haze is gemiddeld hoog en varieert van 14-22%. Ze behoudt de stevige, bedwelmende effecten waar Haze haar legendarische status als ‘wake and bake’-soort aan dankt. Ook de typische smaken zijn onaangetast (denk aan zoetigheid en hout), evenals de uitstekende harsproductie waar het 'Silver' in haar naam naar verwijst.

HOE KWEEK JE SILVER HAZE?

Hoe Kweek Je Silver Haze?

Silver Haze is een stuk makkelijker te kweken en onder controle te houden dan de originele Haze. Toch is het absoluut geen ‘eenvoudige’ soort. Wij typeren Silver Haze als gemiddeld moeilijk te kweken.

Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Presteert het best Binnen / buiten
Klimaat Warm en zonnig
Soort Feminized
Hoogte binnen Gemiddeld
Hoogte buiten Hoog
Bloei 9–11 weken
Oogst (buiten) Half tot eind oktober
Opbrengst binnen 400g/m²
Opbrengst buiten 430g+ per plant

Net als andere Haze-soorten, strekt ook Silver Haze zich aanzienlijk uit als de bloei aanbreekt. Ze is geen wolkenkrabber zoals andere soorten, maar verwacht wel dat ze verdriedubbelt in hoogte. Zeer goede resultaten zijn mogelijk als je Silver Haze kweekt in een ScrOG (screen of green) setup. Zo houd je planten beheersbaar terwijl je de opbrengst maximaliseert.

Gerelateerd artikel

Cannabis Kweken In Een ScrOG

Bij het kweken van Silver Haze moet je tijdens de bloeitijd ook goed letten op de luchtvochtigheid. De compacte toppen zijn vatbaar voor schimmel en meeldauw. Een goede luchtcirculatie is daarom van belang.

Binnen mag je een gemiddelde opbrengst verwachten van ongeveer 400g/m². De bloeitijd is sterk teruggedrongen dankzij de Afghani-genen van Northern Lights. Ze rijpt haar toppen in slechts 9-11 weken en dit is erg kort voor een (bijna zuivere) Haze!

In de buitenlucht gedijt Silver Haze het best in een heet en zonnig klimaat. Verheug je op een oogst van ongeveer 400g/plant. Ze is half tot eind oktober klaar voor de oogst.

SILVER HAZE: SMAAK & EFFECTEN

Silver Haze: Smaak & Effecten

Silver Haze heeft een intens, welriekend aroma van dennenappels. Dit mengt ze met citrus en subtiele grasachtige vleugen tot een krachtige, aardse geur.

Deze geuren bespeur je ook in de smaak. Het roken van Silver Haze is bijzonder rijk en smaakvol. Bij het inhaleren, proef je citrus en aarde. Tijdens het uitblazen, staat een houtachtige dennengeur op de voorgrond die vrij lang blijft hangen.

Gerelateerd artikel

Alles Wat Je Zou Moeten Weten Over Terpenen

Silver Haze produceert een zeer stevige cerebrale high die vrolijk, verkwikkend, stimulerend en productief is. Ze is verantwoordelijk voor een behoorlijk cerebrale roes. Dit komt vanwege het hoge THC-percentage dat in bepaalde feno's de 24-25% aantikt. Toch blijf je vrij helder van geest. Silver Haze is daarmee een ideale kandidaat voor gebruik in de morgen en overdag. Velen beschouwen haar als een van de beste ‘wake-and-bake’-soorten.

Dankzij het vrolijke effect is ze goed geschikt voor allerlei gelegenheden. Je kunt haar ook goed delen met anderen. Ze inspireert en stimuleert creativiteit, maar de zware stone blijft achterwege. Daarmee is ze vooral geliefd onder muzikanten en andere artistieke mensen.

Aan de andere kant is haar effect vrij uitgesproken en bedwelmend. Mogelijk is ze niet de beste keuze als je een lage tolerantie hebt voor THC. Ook gebruikers die niet gewend zijn aan de cerebrale effecten van krachtige sativa's doen het beter rustig aan.

EINDOORDEEL SILVER HAZE

Een Haze met alle geliefde eigenschappen van het origineel, ander nadelen voor wat het kweken? Ja, graag! Als je dol bent op Haze strains, is dit absoluut een van de beste soorten!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken