Blog
Onze Top 10 Ongebruikelijke Cannabis Recepten
3 min

Onze Top 10 Ongebruikelijke Cannabis Recepten

3 min

Het leuke aan koken is dat je de vrijheid hebt te experimenteren. De laatste jaren hebben wij dit volop gedaan en daarom hebben we besloten een lijst samen te stellen met onze ongebruikelijke...

Koken met cannabis hoeft niet alleen te draaien om high worden; het kan extreem leuk zijn en het is een geweldige manier om nieuwe dingen te leren en te experimenteren in de keuken. Wij zijn dol op die experimenten en daarom proberen we hier bij Zamnesia, als we de keuken induiken, altijd nieuwe en interessante manieren te bedenken om cannabis en voedsel te combineren.

Met dit in gedachte, hebben wij een lijst samengesteld met onze Top 10 ongewone creaties, plus een link naar elk recept, zodat ook jij ze kan proberen!

10. HASJ YOGHURT

Hasj Yoghurt

Hasj Yoghurt is een snelle en eenvoudige manier om je pak yoghurt om te toveren in een krachtig cannabis tussendoortje. Het uitgangspunt is heel simpel: Je hebt alleen extra hasj, yoghurt en een hittebron nodig. In een handomdraai ben je op weg naar pure zaligheid.

9. CANNABIS WIJN

Cannabis Wijn

Zowel cannabis als wijn behoren tot de oudste, bedwelmende middelen ter wereld. Het was in feite niet vreemd dat oude wijnen werden versterkt met ons geliefde, groene vriendje. Dus waarom duik je niet terug in de tijd en versterk je jouw eigen wijn met een comfortabele cannabis roes? We hebben een recept samengesteld voor zowel versterkte, rode, cannabis wijn, maar je kan ook wijn maken van cannabis zelf.

Gerelateerd artikel

Waarom Het Eten Van Wiet Sterker Is Dan Roken

8. CANNABIS BBQ SAUS

Cannabis Bbq Saus

Nu de zomer nadert, denken we allemaal na over het luieren in de zon, terwijl het eten op de BBQ ligt. We hebben een recept samengesteld die precies past bij deze gebeurtenis: Onze zelfgemaakte cannabis BBQ saus. Je kan het gebruiken als saus, dip of marinade.

7. CANNABIS CAPS

Cannabis Caps

Hoewel het technisch gezien geen voedsel is, kan het maken van je eigen cannabis capsules een geweldig alternatief zijn voor zowel edibles als roken, zeker als je een snelle en discrete dosis nodig hebt onderweg. Zodra je weet hoe, is het maken extreem gemakkelijk en het kan een geweldige manier zijn om het meeste uit je knipresten te halen.

6. CANNABIS HONING

Cannabis Honing

Honing is een geweldig alternatief voor bewerkte suikers en het heeft diverse culinaire toepassingen. Het mooie is dat het ook fantastisch mengt met cannabis en het is een vrij eenvoudig klusje. Dus of je het nu wil gebruiken als ingrediënt bij het koken, als zoetmiddel, of zelfs als een glazuur; probeer eens een bepaalde "buzz" toe te voegen met wat van je groene kruid.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabisrecepten

5. CANNABIS THEE

Cannabis Thee

Een lekker kopje thee kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en de stress van de dag achter je te laten. Deze ontspanning kan je nog wat stimuleren met een beetje hulp van die gouwe ouwe Mary Jane, het perfecte gezelschap voor in je brouwsel. Of je nu kiest voor Earl Grey, of je genot haalt uit de meer kruidige varianten; het toevoegen van een beetje cannabis aan je kopje thee kan een hele nieuwe manier bieden om ervan te genieten.

4. CANNABIS KOFFIE

Cannabis Koffie

Velen komen de dag niet door zonder een stimulerend kopje koffie. Het is vaak een van de eerste drankjes die mensen drinken zodra ze wakker worden. Deze high van cafeïne past enorm goed met de opwekkende en motiverende effecten van een Sativa en daarom hebben we een recept samengesteld om je ochtendelixer te infuseren met een beetje, op marihuana gebaseerde, pep.

3. CANNABIS BIER

Cannabis bier

Hoewel sommigen al gruwelen bij het idee van het mixen van alcohol met cannabis, kan het voor anderen een lekkere, dubbele buzz opleveren. We hebben een artikel samengesteld waarin we vertellen hoe cannabis en hop verbonden zijn en hoe cannabis kan worden gebruikt om je zelf gebrouwen bier te infuseren met een beetje cannabinoïde zaligheid.

Gerelateerd artikel

Alles Wat Je Zou Moeten Weten Over Cannabis-Edibles

2. Cannabis Nutella 

Cannabis Nutella

Er zijn maar weinig mensen die geen Nutella lusten en daarom is het ook zeer populair in heel Europa. We hebben een recept bedacht waarin we deze stoute, nootachtige lekkernij combineren met een beetje marihuana om een overheerlijke traktatie te maken. Gebruik het om een cake mee te bakken, bovenop je ijs, op de boterham of eet het met een lepel. Je zal zeker genieten van deze chocolade buzz.

1. CANNABIS CHOCOLADE

Cannabis Chocolade

Van de overheerlijke chocolade wordt over de hele wereld genoten en er zijn maar weinig keukenkastjes in de eerste wereld waar geen chocoladerepen te vinden zijn. We hebben een gids samengesteld, waarin we uitleggen hoe je chocolade kan combineren met een van de meest populaire, bedwelmende middelen ter wereld: Cannabis! We weten dat ook Nutella op deze lijst staat, maar dit is chocolade in haar meest veelzijdige vorm, klaar om zo te worden gegeten of te gebruiken in recepten, ongeacht waar je bent.

Dat is alles! Tien recepten die zo snel niet bij je opkomen als het gaat om het maken van edibles. Ze zijn op hun eigen manier allemaal geweldig en we raden dan ook aan dat je ze stuk voor stuk uitprobeert. Onthoud echter wel dat marihuana een uur nodig kan hebben om in te slaan als je het eet en de effecten zijn vaak sterker dan bij het roken. Ga dus niet te ver!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken