Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

DOSERING VAN DE MESCALINECACTUS

Als je mescaline oraal inneemt, krijg je een effect bij 5 mg per kg lichaamsgewicht. Voor een iemand van 70 kg komt dit neer op 350 mg pure mescaline. Hoewel mescaline bij hoge doseringen giftig is, is er vooralsnog geen dodelijk geval bekend veroorzaakt door de cactusdrug. In experimenten van psychonauten bleken zelfs doseringen tot 1,5 g niet fataal te zijn. Het innemen van zulke hoge doseringen is desalniettemin wel gevaarlijk en wordt ten zeerste afgeraden. In ons geval hebben we het over een dosis mescalinecactus en niet het pure actieve bestanddeel. Laten we eerst eens naar de bekendste kijken.

Peyote wordt ingenomen in doseringen van 4 tot 35 knoppen. Dat hangt af van de kracht, de grootte van de knoppen en je bedoelingen ermee. Over het algemeen kan gesteld worden dat 15 tot 20 g gedroogde Peyote één dosis vormt en hier zit 200 tot 600 mg mescaline in. Dit kan een psychedelische ervaring opleveren.

San Pedro wordt traditioneel gedoseerd naar grootte. Maar zelfs hier zijn de richtlijnen van toepassing. Dat betekent dat 30 tot 35 g gedroogd materiaal een psychedelische ervaring oplevert, afhankelijk van de kracht. Van oudsher wordt overigens een stuk van 25 cm in lengte in 5 tot 10 cm in diameter per persoon per ervaring gebruikt. Maar let op! Er zijn twee soorten San Pedro cactussen! Behalve de Echinopsis (Trichocereus) pachanoi is er ook nog de Echinopsis peruviana (Trichocereus peruvianus), die minstens twee keer zo sterk is, zo niet sterker!

Hoewel informatie betreffende de dosering van de isopod cactus Pelecyphora aseliformis ontbreekt, weet men wel dat deze je deze cactus moet schoonmaken, ontdoen van zijn stekels, pellen en vers opeten. Het effect lijkt op dat van Peyote, maar is aanmerkelijk zwakker. Pelecyphora aseliformis bevat kleine hoeveelheden mescaline. Laten we eens kijken naar de cactussen die grote hoeveelheden mescaline bevatten.

CACTUSSEN MET GROTE HOEVEELHEDEN MESCALINE

 

Ras bestanddeel (droog)HabitatActief
Echinopsis lageniformis Bolivia, Peru tot ongeveer 1%
Echinopsis pachanoi Peru ongeveer 2%
Echinopsis peruviana Peru ongeveer 6-20% (!)
Echinopsis terscheckii Argentinië, Peru tot ongeveer 1%
Lophophora, alle soorten Mexico tot ongeveer 4%
Opuntia cylindrica Chili tot ongeveer 0.9%

N.B. Vers weefsel van mescalinecactussen bevat significant minder mescaline dan het gedroogde weefsel.

Laten we niet vergeten dat een mescalinedosis van 200 tot 600 mg per sessie per persoon gelijkstaat aan een gemiddeld sterke tot sterke psychedelische ervaring. Als je deze vuistregel in acht neemt en weet hoe krachtig de stof is, kun je heel goed de juiste dosis afmeten. Anders: verhoog gradueel en voorzichtig de dosis. Minder is meer!

ZamnesiaWeegschalen en Mescalinecactussen