De Beste Vaporizer Kruiden Bij Angst En Depressie

Kruiden Om Te Verdampen Bij Angst en Depressie

Recente archeologische ontdekkingen op basis van DNA-analyse hebben aangetoond dat de voorouders van de mens, de Neanderthalers, kruiden gebruikten als geneesmiddel. Kruiden zijn niet alleen de farmacopee voor mensen, maar voor veel zoogdieren sinds het begin van het cognitieve leven op Aarde. Onze hedendaagse sortering kruiden voorziet in de natuurlijke therapeutische behoefte van de moderne Homo Sapiens.

Er bestaan een aantal kruiden waarvan de reputatie in het verleden vermaard was. Het vermogen om angst en depressie te overwinnen werden al gebruikt door de Oude Griekse, Romeinse, Chinese en Renaissance apothekers. Sommigen werden gebruikt door Edwardiaanse dichters. Sommige komen in tabletvorm en worden met miljoenen tegelijk legaal verkocht door de farmaceutische bedrijven van tegenwoordig. Biologisch voor je persoonlijke gezondheid zorgen is een verstandig besluit. Deze kruidenlijst staat je bij op je zoektocht naar natuurlijke therapieën bij angst & depressie.

KAMILLE

 • Helpt bij angst
 • Zorgt voor een diepe rustgevende nachtrust

Kamille

De chemische bestanddelen die zich in de kamille bevinden moduleren monoamine neurotransmissie. Ze hebben neuro-endocryne effecten en verbinden zich met de GABA-receptoren in de hersenen.

Het netwerk van neuronen dat betrokken is bij functies zoals emoties, opwinding en het reguleren van bepaalde cognitieve- en memorie-processen worden positief beïnvloed door kamille. Dit sierlijke lid van de madeliefjesfamilie bevat een aantal nuttige bestanddelen in de bloemen. Flavonoïden, terpenoïden, sesquiterpenoïden en flavinol komen allemaal vrij tijdens het verdampen.

De GABA-receptoren voeren een complexe hoeveelheid modulerende functies in de neuronen uit. Het farmaceutisch doen toenemen van de hoeveelheid GABA heeft een biologisch, angstremmend, ontspannend, anti-kramp effect. Bij het verdampen komen al deze bestanddelen vrij.

Neuro-endocrinen helpen gedeeltelijk de bijnier, de schildklier, en andere klierfuncties te regelen. Stimulering met farmaceutica van de schildklier met kamille-dampen kan verlichting geven bij de behandeling van stemmingsstoornissen. Kamille is sterk genoeg om ook nog medisch advies in te winnen als je farmaceutische antidepressiva gebruikt.

Gedroogde kamillebloemen verpulveren eenvoudig tussen je vingers en passen makkelijk in de kamer van je vaporizer. Zorg dat je het niet te stevig aandrukt want er moet wel een luchtstroom kunnen ontstaan. Afhankelijk van de droogte van je materiaal stel je de temperatuur van je vaporizer in tussen de 100-150°C. De uitwerking van verdampte kamille kan hard aankomen, dus doe het de eerste keer rustig aan.

PASSIEBLOEM

 • Toegepast bij angst
 • Vult behandelingen bij zenuwaandoeningen aan

Passiebloem

De passiebloem ziet eruit als een prachtig rekenkundig model. De gedroogde bloemen worden al heel lang gebruikt om angst, hypertensie en slapeloosheid te behandelen.

Flavinoïden maken het merendeel uit van de heilzame bestanddelen die beschikbaar zijn via de passiebloem. Daarvan is chrysine het meest prominent en er wordt van aangenomen dat het verantwoordelijk is voor het verdovende effect. Er zijn spoordelen aanwezig van drie alkaloïden: harmine, harmol, en harmalol, maar niet genoeg om psychedelische effecten te kunnen veroorzaken.

Passiebloem kan de dopamine- en andere G-proteïne gekoppelde receptoren in de hersenen bereiken. Van deze receptoren wordt verondersteld dat ze betrokken zijn bij de verwerking van motivatie, genot, cognitie en de fijne motoriek. Niet functionerende dopamine-receptoren zijn oorzaken van ADHD en hypertensie.

Gedroogde passiebloem moet met een grinder vermalen worden voordat het gebruikt kan worden. Ze zijn erg vezelig en kunnen tussen de vingers niet fijn genoeg worden gemaakt. Je kunt ze wel met de vingers uitpluizen voordat je ze in de grinder doet. Mogelijk moet je de grinder even legen om ze daarna nogmaals te vermalen. Passiebloem moet bij een temperatuur van 100-150°C verdampt worden. Doe het in het begin rustig aan want de effecten kunnen behoorlijk sterk zijn.

Related Story

Passiebloem: Alles Wat Je Weten Moet

ST. JANSKRUID

 • Klinisch bewezen antidepressivum
 • Helpt bij slapeloosheid
 • Verlichtend bij angst

St. Janskruid

Er zijn klinische proeven uitgevoerd met Sint Janskruid die hebben aangetoond dat het net zo effectief is als de farmaceutische standaard antidepressiva. Sint Janskruid is een 100% natuurlijke behandeling bij angst en depressie en heeft weinig bijwerkingen.

Een uitgebreid spectrum van bestanddelen zijn werkzaam in het sint-janskruid en zijn zowel een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer als een antidepressivum. De meest actieve zijn hyperforine en adhyperforine die optreden als monoamine heropname-remmers, met name van dopamine, serotonine en nor-epinephrine.

Voordat je overgaat tot het gebruik van sint-janskruid dien je overleg te plegen met je huisarts. Mogelijk wordt de werking van sommige medicijnen onderdrukt zoals immuunremmers en benzodiazepines. Serotonine-syndroom is ook een risico als het samen gebruikt wordt met andere SSRI-medicamenten, opioïden, of recreatieve psychedelische drugs. Het serotonine-systeem kan kwetsbaar zijn dus zorg goed voor je psyche. Sint Janskruid vermindert tevens de werkzaamheid van de pil en kan ongewenste zwangerschappen veroorzaken.

Een paar keer draaien met je grinder is alles wat je hoeft te doen om Sint Janskruid te vermalen. Bloemen, kelken, nodes en blaadjes verpulveren makkelijk als ze droog zijn. Vermaal ze niet te fijn want het materiaal kan de luchtstroom blokkeren en je vaporizer ruïneren. De weldaad van de anti-deperessieve bestanddelen van het sint-janskruid komen vrij bij een temperatuur van 125-160°C. De smaak is enigszins goor maar de effecten zijn direct merkbaar.

WILDE SLA

 • Licht verdovend effect
 • Verminderd angst

Wilde Sla

Tot aan de domesticatie van enkele slasoorten hadden alle soorten sla therapeutische opioïde-achtige eigenschappen. Wilde sla - of Gifsla - heeft beslist een opiumachtig effect als je er maar genoeg van consumeert.

Wilde sla bevat hoofdzakelijk flavonoïden en coumarine, waarvan lettucine en lactucopicirine het meest actief zijn. Lactucine is een adenosine-agonist en lactucopicirin treed op als een acetylcholinesterase-remmer. Dopamine is een belangrijke neurotransmitter die vrijkomt met neuronen om andere cellen signalen te geven. Niet-werkende dopaminefuncties worden in verband gebracht met ADHD en schizofrenie.

De neurotransmitter acetylcholine is deels verantwoordelijk voor de modulering van belangrijke functies zoals opwinding, motivatie, aandacht, en geheugen. De adenosine-receptoren spelen ook een belangrijke rol in de hersenen. Door het reguleren van de neurotransmitters dopamine en glutamaat en het deel zijn van de immuunreactie kan wilde sla positieve effecten hebben.

Vermaal je wilde sla voorzichtig want het verpulvert snel en maakt het moeilijk te verdampen. In je handen verpulveren gaat ook goed. Als je een grinder gebruikt is één draai voldoende. Een temperatuur tussen de 125-150°C is precies goed voor het laten vrijkomen van de heilzame bestanddelen in de wilde sla. Vergeet niet dat wilde sla werd gebruikt door artsen toen er nog geen opium beschikbaar was.

YERBA MATÉ

 • Verbeterd de aandacht en energie
 • Licht stimulerend, stemmings-verbeterend en verminderd angst
 • Geeft verlichting bij hoofd- en gewrichtspijn

Yerba Maté

Yerba Ma is een favoriet drankje is grote delen van Centraal- en Zuid-Amerika. Het bevat polyphenolen en xanthines zoals cafeïne and theobromine.

Er is weinig onderzoek gedaan naar het verdampen van yerba maté. Er bestaat slechts anekdotisch bewijs dat yerba maté optreed als een monoamine-oxidase-remmer. Een MAOI remt de activiteit van monoamine familie van enzymen die het effect heeft van een stemmingsverbeteraar. Dat is de chemische functie van veel antidepressiva die gebruikt worden bij atypische depressies, er moet nog verder onderzoek gedaan worden.

Yerba Maté bevat 1,7% cafeïne. Het stimulerende effect van cafeïne is bij verdampen sneller merkbaar, en helpt je reusachtig bij het verminderen van pijnen en hoofdpijn. Als je teveel cafeïne verdampt kun je er echter hoofdpijn van krijgen, of je doet 's nachts geen oog meer dicht. Vermaal de yerba maté in je grinder. Te fijne deeltjes kun je apart houden om er later thee van te maken. Om de heilzame bestanddelen van yerba maté te verdampen stel je de temperatuur van je vaporizer in op 150°C.

VALERIAAN

 • Voor een gezonde nachtrust
 • Bestrijd angst en depressie

Valeriaan

Valeriaan is een ander bekend kruid dat al eeuwen gebruikt wordt in Europese en sommige Aziatische culturen. Van de Oude Grieken en Romeinen tot pre-Mongools Azië. De zoet roze bloemetjes werden gebruikt als basis voor parfums. De wortels bevatten de actieve ingrediënten voor therapeutische toepassingen.

Valeriaan bevat veel werkzame bestanddelen. Het is het Gamma-aminobutyrische zuur (GABA) en de sesquiterpenoïden waarvan men verondersteld dat ze voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de angstremmende en sedatieve effecten. De GABA-receptoren in de hersenen worden bereikt door benzodiazepinen en men neemt aan dat ook valeriaan er invloed op heeft. De sesquiterpenoïden onderdrukken het centraal-zenuwstelsel en mogen niet gecombineerd worden met alcohol, opiaten en antihistamine-producten.

Het verdampen van valeriaan kan een uitdaging zijn. De wortels hebben een duidelijk te herkennen geur, maar niet zo erg dat het heeft voorkomen dat het al duizenden jaren gebruikt wordt. Valeriaan zorgt voor een diepe slaap als je het bij 200°C verdampt. Maar pas op. Gebruik valeriaan alsjeblieft met respect, als je wilt stoppen nadat je het langdurig hebt gebruikt krijg je dezelfde afkickverschijnselen als van benzodiazepinen.

DAMIANA

 • Zorgt voor een diepe slaap
 • Vermindert angst en depressie
 • Mogelijk afrodisiacum

Damiana

De non-selectieve struik met bloemen damiana produceert een reeks van samenstellingen waarvan er enkele de angst remmen en euforie opwekken bij de mens. De originele cocktails "Margarita" werden van damiana-liqeur gemaakt en heeft de eigenschappen van een afrodisiacum.

Overdag is damiana een antidepressivum en 's nachts een droomkruid. Als antidepressivum overdag valt damiana qua effect te vergelijken met cannabis. Lichte euforie met een verhelderend effect van visuele perspectieven. Van damiana ga je huppelen en glimlachen.

Apigenine is een flavonoïde die een van de weinige samenstellingen is die een monoamine transport-activator voor de benzodiazepinen-receptoren in de hersenen is. Het kan ook de adenosine-receptoren aantasten en het heeft een affiniteit voor de opioïde-receptoren. Deze acties wekken het sedatieve en angstremmende effect op.

Bij de juiste dosis induceert damiana een rustgevende slaap. Hoewel het bij langdurig avondgebruik dromen kan opwekken tot een punt dat je niet echt meer in slaap bent. Als je volkomen verwikkeld bent in diepe lucide dromen wordt je soms geestelijk uitgeput wakker. Damiana laat zich in een grinder eenvoudig verpulveren en de perfecte temperatuur is 190°C.

BLAUWE LOTUS

 • Fysiek en psychisch rustgevend
 • Licht euforisch
 • Verlicht pijn, angst en depressie

Blauwe Lotus

Blauwe lotus is een hoofdbestanddeel in veel rook- en theemelanges. Het gebruik door de mens gaat eeuwen terug en is ook onderdeel van de moderne spreektaal. Een lotuseter is iemand die zijn leven gezapig, vol dromen leidt en de wereld aan zich voorbij laat gaan.

Blauwe lotus bevat het psychoactieve alkaloïde apomorfine. Van dit bestanddeel is bekend dat het een niet-selectieve agonist van de dopamine-receptoren in de hersenen is. Een agonist stimuleert de receptor in plaats van dopamine, de biologische neurotransmitter van de receptoren. Klinische dopamine-therapiën worden gebruikt bij de behandeling van ADHD, het rustelozebenen-syndroom, angst en depressie.

Euforie, hallucinaties en lichthoofdigheid kunnen de ongewenste bijwerkingen zijn bij intensief gebruik van blauwe lotus. Verdampen geeft een soort cannabis-gevoel gevolgd door een gelijksoortig sloom gevoel. Blauwe lotus is erg vezelachtig en moet goed vermalen worden. Het kan zelfs gebeuren dat je katoenachtige vezels uit je maling moet plukken. Stel de temperatuur in op 125°C, en neem een diepe haal van de helende damp.

Related Story

Blauwe Lotus: Alles Wat Je Moet Weten

KRUIDEN VERDAMPEN VOOR JE WELZIJN

Het verdampen van kruiden voor de behandeling van angst en depressie zorgt er voor dat je snel alle therapeutische vluchtige oliën en andere heilzame hitte-gevoelige bestanddelen binnen krijgt. Verdampen garandeert snelle opname door het bloed en hersenen van de therapeutische bestanddelen en moleculen.

Zonder al te veel moeilijk gedoe kun je het mengsel en de vape-temperaturen aanpassen voor de verschillende kruiden, onderweg en wanneer je wilt. Het is veel eenvoudiger dan thee laten trekken of tincturen distilleren. Het verdampen van kruiden is veel geliefder dan het roken. Het inademen van verbrande materialen is sowieso niet goed voor je longen.

Houd er rekening mee dat de informatie in dit artikel geen deel uitmaakt van een medisch advies en als steun is bedoeld, en niet om de relatie tussen jou en je huisarts te vervangen of te vertragen. Bij twijfel raadpleeg je natuurlijk altijd je huisarts.

Gerelateerde Producten