Cannabis Kniptechnieken En Tips

Cannabis Kniptechnieken En Tips

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Bijgewerkt op:

De pro kwekers die de zwaarste oogsten van de geringste aantallen cannabisplanten halen, zijn, zonder twijfel, zeer vakkundig in het knippen van wiet. Met de kniptips in deze blog vind ook jij de weg naar een royale opbrengst, zelfs met slechts één cannabisplant in de tuin.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET KNIPPEN VAN CANNABISPLANTEN?

De natuurlijke structuur van de cannabisplant is vergelijkbaar met die van een kerstboom. Voor de meeste binnen- en buitenkwekers van cannabis, is deze vorm niet ideaal. Zeker, als je de ruimte, privacy en een zonovergoten plek hebt in een zuidelijk klimaat, kun je geweldig grote wietbomen verbouwen. En hoef je je niet druk te maken om het snoeien. Creëer Haze terwijl de zon schijnt.

Echter, voor het overgrote deel van de wiettelers, dient de planthoogte onder controle te worden gehouden. En wie kan er geen hogere opbrengst gebruiken? Knippen verhelpt beide problemen voor fotoperiode afhankelijke cannabissoorten. Autoflowering variëteiten kunnen beter niet worden aangeraakt door scharen of vingers tot de dag van de oogst. Geloof ons, of vind het op hartverscheurende wijze uit.

DE 5 MEEST GEBRUIKTE SNOEITECHNIEKEN

DE 5 MEEST GEBRUIKTE SNOEITECHNIEKEN

Dit is zeker geen onuitputtelijke lijst met cannabis snoeitechnieken. Dit zijn de vijf populairste technieken die gecombineerd kunnen worden met de ScrOG of “screen of green” methode voor een maximale oogst. Dat gezegd hebbende; er is wel een prijs die betaald moet worden als je knipt. Cannabis snoeien kost je tijd tijdens de vegetatieve groeifase, ongeacht de toegepaste techniek. Cannabisplanten hebben tijd nodig om te herstellen. Meestal ongeveer een week. Anders loop je het risico de groei stil te leggen en/of te zorgen voor stress bij de planten waardoor ze kunnen veranderen in hermafrodieten.

#1 TOPPEN

TOPPEN

Toppen is het proces van het verwijderen van de apicale knop of het uiteinde van de hoofdstam. De paar nieuwe scheuten onder de snee worden twee nieuwe hoofdtoppen. Alle takken groeien energieker doordat de groeihormonen verdeeld worden over de scheuten in plaats van dat de plant zich richt op één hoofdtop. Dit geeft de plant een struikachtig profiel en kan eenvoudig herhaald worden om meer zijdelingse ruimte te benutten. Op de FIM techniek na, werkt toppen goed in combinatie met de rest van deze lijst en de ScrOG methode.

#2 FIMMEN

FIMMEN

De FIM of “Fuck I Missed” methode is in feite een onzorgvuldige vorm van toppen. Verrassend genoeg levert fimmen tweemaal zoveel hoofdscheuten op als bij correct toppen. Vier, in plaats van twee nieuwe hoofdtoppen zijn kenmerkend voor het fimmen. Rond de 75% van het uiteinde van de hoofdstam verwijderen in plaats van het geheel, lijkt rommelig en gewoonweg fout, maar dat is hoe je de FIM techniek uitvoert.

#3 LOLLIPOPPEN

LOLLIPOPPEN

Tijdens week 3 of 4 van de bloeiperiode kunnen de lagere topdelen verwijderd worden. Hierdoor blijven alleen grote, stevige toppen over. Het lollipoppen dankt zijn naam aan het lolly-uiterlijk dat de aanwas na het dieven krijgt. Door de techniek concentreert de plant haar energie op de grote toppen, wat de vorming van popcorntopjes voorkomt en wat zo in feite de topproductie stimuleert.

#4 ONTBLADEREN

ONTBLADEREN

Ontbladeren is waarschijnlijk de meest omstreden techniek op deze lijst aangezien er kwekers zijn die vol afgrijzen reageren op de gedachte van het verwijderen van blad. Maar als te veel topdelen door waaierbladeren worden verduisterd, lijdt je opbrengst hieronder. Bladeren vormen de “zonnepanelen” van de cannabisplant, maar het zijn de toppen die je wilt roken. Dus wat bladoffers dienen gedaan te worden voor eersteklas toppen.

#5 LAGERE TAKKEN AFKNIPPEN

LAGERE TAKKEN AFKNIPPEN

Het eerste stel takken afknippen (als de planten eenmaal 30cm of meer in hoogte zijn) is een goede manier om de luchtdoorstroming te verbeteren. Ook richt de plant haar energie hierdoor beter op hogere scheuten, dichter bij het licht. Dit is de introductie voor veel kwekers tot het snoeien en een gemakkelijke wijze om meer toppen te verbouwen.

TIPS OVER HOE JE CANNABISPLANTEN BIJ TE KNIPPEN

TIPS OVER HOE JE CANNABISPLANTEN BIJ TE KNIPPEN

TIP 1: SNOEI IN FASES

Als je van plan bent om ervoor te gaan en wilt gaan experimenteren met een aantal snoeitechnieken, kun je zeker meerdere methodes combineren om de maximale opbrengst te behalen. Doe gewoon niet te veel tegelijkertijd. Snoei de planten met wekelijkse tussenpozen en volg hun gedrag goed. Lagere takken en wat waaierbladeren snoeien, is een goed punt om mee te beginnen. En wellicht ook het enige dat je hoeft te doen.

TIP 2: WERK HYGIËNISCH

Schone kweker, schone kweekomgeving, schone knipgereedschappen. Geen uitzonderingen. Reinheid staat gelijk aan goddelijkheid, zoals ze zeggen.

TIP 3: WEES NIET BANG TE KNIPPEN TIJDENS DE BLOEI

In tegenstelling tot de soms rampzalige misinformatie die cannabis prutsers verspreiden, kun je bloeiende cannabisplanten snoeien. Voor beginners; je dient te wachten tot week 3 of 4 van de bloei voordat je lollipopt. Monster croppen vereist stekken van planten in de fase van de bloei. Ontbladering kan een doorgaand proces zijn; sommige kwekers halen elke drie of vier dagen bladeren weg. Daarnaast kunnen plagen en ziekten in iedere fase toeslaan. Hierbij is snoeien vaak nodig om dode of afstervende bladeren en scheuten te verwijderen. Dus negeer de ontkenners. Wees moedig, een winnaar en knip, indien nodig, tijdens de bloei.

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met De Stelen Van Wietplanten?

TIP 4: GEBRUIK DE JUISTE GEREEDSCHAPPEN VOOR HET WERK

Wanneer je snijgereedschappen als snoeischaren of scalpels prefereert, zorg dan dat ze comfortabel zijn om vast te houden en dat ze 100% steriel zijn. Toppen fijnknijpen met je vingers kan ook prima. Maar je moet wel alsnog eerst je handen wassen. Je vingers zijn gewoonlijk de beste optie voor het fimmen en lollipoppen. Het toppen, ontbladeren en knippen van de takken gaat het best met een schone schaar. Scalpels worden meestal gebruikt bij het nemen van stekken.

TIP 5: HERHALING IS DE BASIS VAN HET LEREN

Cannabisplanten snoeien is een handigheid die tijd en oefening vereist voordat je haar beheerst. Het beste kun je beginnen door vanaf onderen te snoeien, tot je tenminste wat kweek- en snoeiervaring hebt opgedaan. Als je geen fantastische resultaten krijgt de eerste keer dat je experimenteert met een snoeitechniek, geef dan niet op. Onthoud dat iedere grootmeester in het kweken ooit een amateur was die niet precies wist wat hij deed.

Je bezoekt onze Nederlandse website.