Blog
15 Problemen die Alle Wietrokers Zullen Herkennen
6 min

15 Herkenbare Problemen Voor Stoners

6 min

Heb je je ooit afgevraagd waarom je aansteker steeds weg is? Of waarom je vrienden je filmsuggestie niet serieus nemen? Gefeliciteerd, dan heb je problemen ondervonden die de meeste stoners weleens ervaren! In dit artikel zetten we 15 problemen op een rij die je de volgende keer dat je high bent tegen kunt komen.

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt. Of tenminste, dat denken we. Een stoner zijn, brengt af en toe problemen met zich mee. Niet meer dan dat. Maar op het moment zelf kan het lijken alsof het een kwestie is van leven of dood. Uiteindelijk zorgen deze situaties ervoor dat je er ontzettend hard om kunt lachen en leuke herinneringen met je vrienden hebt. Of je ze nu zelf hebt ondervonden of iemand kent die ze heeft meegemaakt, hier is onze lijst met 15 problemen die alle wietrokers zullen herkennen.

Direct Vergeten Wat Je Zei of Deed

Stel je voor: je voert een diepzinnig gesprek met je vrienden. Je praat gepassioneerd over je favoriete film en opeens, bam! Niets! Wat zei je ook alweer? Iedereen kijkt en wacht totdat je verder gaat met je verhaal. Maar je kunt de woorden niet vinden of je zelfs maar herinneren waar je het over had. Ach ja, kan gebeuren. Misschien is het tijd om even je telefoon te checken. Je haalt hem uit je tas of broekzak. Maar nu ben je vergeten waarom je je mobieltje er ook alweer uit hebt gehaald! Dit is niet het ergste wat er kan gebeuren als je stoned bent, maar houd er wel rekening mee dat dit je nog een paar keer zal overkomen. Geloof ons nu maar, want we spreken uit ervaring.

Verminderd Beoordelingsvermogen

Oké, er zijn zeker een paar no go’s als je high bent, zoals autorijden. Er zijn echter ook dingen die misschien leuk lijken, maar die je zeker niet moet gaan doen als je stoned bent. Na een creatieve high voel je je misschien geïnspireerd om de openstaande e-mails van je werk nog even te beantwoorden. Dit is waarschijnlijk niet zo’n goed idee. Je denkt wellicht te weten wat je tegen die ene collega of klant wilt zeggen, maar wacht hiermee tot maandag. Als je dat namelijk niet doet, zal er zeker schaamte volgen. Dit geldt ook voor de tatoeage die je op het oog hebt. Wacht daar nog maar even mee, totdat je weer helderder van geest bent om een goede beslissing te maken!

Aansteker-dieven

Stoner Problemen: Aansteker-dieven

Dit zijn de ergste mensen die er bestaan. Oké, misschien gaat dat een beetje ver. Maar heb je een aansteker die het "elke keer doet" en je dierbaar is? Dan is de kans groot dat je deze niet lang in je bezit zult hebben met deze mensen in je buurt! We zouden liegen als we zouden zeggen dat we ooit iemand echt een aansteker hebben zien stelen. Maar toch raken we ze altijd kwijt en is er altijd die ene vriend die een stuk of tien in zijn jaszak heeft zitten. Aansteker-dieven zijn een echte vloek in het leven van elke stoner.

Gerelateerd artikel

Do's En Don'ts Bij Het Roken Van Joints

High met Iemand Praten en Niet in Staat Zijn om Normaal Te Knipperen

Dit is een probleem dat velen vast en zeker zullen herkennen. Hoeveel knipperen is teveel? Je bent high en hebt een gesprek met iemand. Maar dan word je je opeens heel bewust van hoeveel je met je ogen knippert. Wat is ook alweer normaal? Geen idee. Als je te snel knippert, zie je er gek uit. Maar als je helemaal stopt met knipperen, maak je het de persoon met wie je praat wel heel ongemakkelijk. Niemand houdt van twee starende ogen terwijl je een gesprek voert.

Alles Is een Kwestie van Leven of Dood

Oké, misschien niet letterlijk. Maar het nemen van bepaalde beslissingen als je high bent, zorgt voor een unieke beleving van druk. Alles moet precies goed zijn, anders voelt het alsof iets je avond en high gaat verpesten. Van een nauwkeurige bestelling bij je lokale afhaalrestaurant (zonder een alternatief) tot het vinden van de perfecte film om te streamen als je high bent (met ondertiteling), het is geen geheim dat high zijn de onredelijke kant bij sommigen naar boven haalt.

Paranoia

Stoner Problemen: Paranoia

De meeste mensen kunnen eenvoudig situaties rationaliseren en zichzelf uit zorgwekkende gedachten halen. Maar als je high bent, kan paranoia soms ongewenst om de hoek komen kijken. De momenten na het roken kunnen intense gevoelens veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld gaan denken dat de politie op het punt staat de deur in te trappen of dat buitenaardse wezens je gaan ontvoeren. Of misschien nog erger, dat je de oven aan hebt laten staan! Wat deze gedachten ook oproept en hoe ernstig ze op dat moment ook lijken, ze verdwijnen altijd weer. Achteraf zul je er ongetwijfeld hard om moeten lachen!

Gerelateerd artikel

De Oorzaak En Oplossing Voor Paranoia Na Gebruik Van Cannabis

Rode Ogen

Ah, de klassieke verklikker dat iemand high is: rode ogen. Dit kan je heel bewust van jezelf maken. Hierdoor ga je je afvragen of iedereen naar je kijkt (weer een andere manifestatie van paranoia). Dit kan een groot probleem zijn als je je onder mensen moet begeven en een gesprek moet voeren. Je begeven in het openbaar kan een ware nachtmerrie zijn als je high bent. Laten we dus even stilstaan bij die roodogige stoners die zich op straat moeten begeven om snacks te halen. Neem echter je zonnebril mee en alles komt goed! Je kunt ook een verzachtende formule voor rode ogen gebruiken, zoals Open Your Eyes. Dit zal het probleem in een handomdraai oplossen.

Jezelf Bedelven onder Info van YouTube of Wikipedia

Toegegeven, dit is ons grootste probleem. Sommige vondsten zijn echt onwerkelijk. Of je nu jaren '80 rockmuziek op YouTube bekijkt (een aanrader) of ineens wilt weten wie Jenga heeft uitgevonden (Leslie Scott, bij dezen), dergelijke zoekopdrachten zullen ongetwijfeld weer leiden tot een volgend zwart gat in je zoektocht. Het is waarschijnlijk niet eens de moeite waard om uit te zoeken hoeveel tijd je hieraan hebt besteed/verspild, maar gelukkig is het allemaal nuttige info. Maak je dus niet al te veel zorgen.

Focusproblemen

Stoner Problemen: Focusproblemen

Je hebt je vrienden uitgenodigd om te komen roken, te eten en wat videospelletjes te spelen. Dit klinkt als een leuke avond. Totdat je dat punt bereikt waarop je ineens niet meer dezelfde focus hebt als aan het begin. Je kunt het spel of de andere spelers de schuld geven van het missen van dat cruciale schot, maar misschien is het tijd om onder ogen te zien dat je high je capaciteiten heeft aangetast. Maak je echter geen zorgen, het gaat wel weer over! Tenzij je echt slecht bent in videospelletjes, natuurlijk.

Onverwachte Telefoontjes of Bezoek

Naast paranoia zijn onverwachte bezoekers of telefoontjes in het beste geval pijnlijk. Proberen hiermee om te gaan terwijl je high bent, brengt zo zijn uitdagingen met zich mee. Niets maakt je jezelf meer bewust van het feit dat je stoned bent dan het dealen met een jehova's getuige voor de deur. Maar wie weet, misschien wordt het wel een leuk en diepgaand gesprek. Erger: vergeten zijn dat je familie op bezoek komt. Nu moet je snel een rondje door je huis maken om de geur en aanwijzingen van je rooksessie te verbergen.

Gerelateerd artikel

Tips En Trucs Om Je High Te Verbergen

Worstelen met een Transactie, van Welke Aard Dan Ook

Of het nu in de supermarkt is of als je telefonisch eten bestelt, je zult dit probleem ongetwijfeld tegenkomen. Je probeert je pinpas of wisselgeld te vinden om snacks te kunnen betalen. Ondertussen wordt de wachtrij achter je steeds ongeduldiger. Dit kan een moeilijk moment zijn als je stoned bent. Gelukkig zorgt online bestellen voor meer gemak. Zorg er alleen wel voor dat je je gegevens correct invoert! Mocht je echter op het punt staan een impulsaankoop te doen, dan is het niet zo erg als je een aantal cijfers van je pincode vergeet...

Niemand Neemt Je Aanbevelingen Serieus

Stoner Problemen: Niemand Neemt Je Aanbevelingen Serieus

Dit is een moeilijke. Je hebt een geweldige film gezien terwijl je high was en je bent er zeker van dat je vriend het ook een goede film zal vinden. Je beschrijft de film als een boeiende en actievolle misdaadthriller vol duistere wendingen en een onvermurwbare Australische detective. Het klinkt allemaal super fascinerend. Tot het moment dat je vriend beseft dat je het over Crocodile Dundee hebt, die je de avond ervoor stoned hebt gekeken. Hoewel de film op dat moment ongetwijfeld fascinerend voor je was, is dat de volgende dag misschien toch niet het geval.

Oncontroleerbare Munchies

Een van de meest voorkomende problemen als je high bent, is last krijgen van de munchies. Het is helemaal niet erg als je een beetje hongerig wordt. Maar als je een hoop pizza's bestelt nadat je net klaar bent met een groot bord nacho's en je daarnaast nog even chinees hebt besteld, ga je misschien wat te ver. Je zult het dan ook zeker merken als het je lukt om alles op te eten. Maar nogmaals, er zijn ergere problemen.

Opgaan in Datgene Waar Je op Zit Of Ligt

Als je high bent, is je omgeving essentieel voor een fijne tijd. Comfortabele meubels zijn daarom een must! Als je tijdens het roken lekker ligt, kun je opeens denken: "Hé, dit bed is echt comfortabel. Was het altijd al zo?" Dit is de eerste en tegelijkertijd ook de laatste gedachte voordat je wegzakt in een hele nieuwe wereld van comfort. Een vorm van comfort waar je moeilijk uit kunt komen en die nog moeilijker te ervaren is als je weer nuchter bent!

Lachen op het Verkeerde Moment

Stoner Problemen: Lachen op het Verkeerde Moment

Er zijn momenten waarop je in een oncontroleerbare lachbui schiet als je high bent. Daar is niets mis mee. Er zijn echter wel momenten waarop je dit niet moet doen. Je scoort geen punten als je in lachen uitbarst op het moment dat iemand over een onderwerp praat dat serieus of belangrijk voor hem of haar is. Oh, en hoe goed dit idee op dat moment ook lijkt: word niet high bent als je naar een begrafenis moet.

15 Problemen van Stoners: Het Kan Erger, Toch?

We hebben het al een aantal keren genoemd: er zijn ergere problemen dan sommige op onze lijst. Het is dan ook belangrijk ze te omarmen en de grappige kant ervan in te zien als je in een van deze situaties belandt.

Als je echter het idee hebt dat je te high bent, zijn er wel een paar stappen die je kunt nemen om dit op te lossen. Het is sowieso goed om in gedachten te houden dat de high snel voorbij zal zijn. Maar daarnaast kan het overstappen op een soort met veel CBD helpen om het effect tegen te gaan van de THC-soort die je in de problemen heeft gebracht. Andere tips zijn het maken van een wandeling om je hoofd leeg te maken, het nemen van een douche en simpelweg afleiding zoeken. Je zult verbaasd zijn hoe goed deze tips werken als je erom verlegen zit. Wees voorzichtig en geniet vooral!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken