De 5 grootste voordelen van autoflowering zaden

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis KwekenTop lijsjtes
Laatst bewerkt :

De 5 grootste voordelen van autoflowering zaden


Autoflowering cannabis is een relatief nieuw ras, die razendsnel aan populariteit wint op de cannabis markt. En dat is eigenlijk geen wonder, want autoflowering soorten hebben veel te bieden!

De kans is groot dat je op een bepaald punt, in je reis door de cannabis cultuur, autoflowering zaden bent tegengekomen. Deze nieuwe kijk op genetica heeft veel te bieden en levert een voordeel voor zowel beginnende kwekers als experts.

Autoflowering soorten zijn niet het resultaat van een chique genetische modificatie, maar het zijn producten van tientallen jaren zorgvuldig kweken: Standaard Indica en Sativa soorten worden gekruist met Ruderalis afstammelingen. Ruderalis is een cannabis familie, die voorkomt in de koudere delen van de wereld, zoals het noorden van Rusland en China. Vanwege de ongunstige omstandigheden, is de plant geëvolueerd zodat ze gaat bloeien naarmate ze ouder wordt, waardoor ze niet meer afhankelijk is van licht in een gedeelte van de wereld waar licht schaars is. Je ziet geen ruderalis soorten op de markt en dat komt omdat ze niet veel toppen produceren. Ook zijn de toppen vrij zwak, tot het punt waarop een pure ruderalis soort geen zin heeft.

Dankzij zorgvuldig kweken, zijn ervaren kwekers echter in staat geweest de autoflowering eigenschappen van ruderalis zorgvuldig te mixen met vele Indica en Sativa soorten. Dit resulteert in zaden die de kracht en opbrengsten van jouw favoriete soorten behouden, terwijl het bloeien op ouderdom een bijkomend voordeel is. Het is zo succesvol, dat het nu mogelijk is alle grote namen in een autoflowering variant te verkrijgen, waaronder Amnesia Haze, AK-47, OG Kush en vele anderen.

Dus wat zijn nou de voordelen van autoflowering cannabis zaden?

1. Je kan het hele jaar door oogsten

Autoflowering cannabis zaden zijn niet afhankelijk van lichtcyclussen om hun bloei te dicteren. Dit betekent dat ze het hele jaar door gekweekt kunnen worden met meerdere oogsten, zonder zorgen over veranderingen van de seizoenen. Het biedt ook beginnende kwekers een enorm voordeel: Ze kunnen wennen aan het kweken van cannabis, zonder zich zorgen te maken over de juiste lichtbeheersing (in de binnenteelt).

2. Ze leveren razendsnel resultaten

Dit is verweven met het voordeel hierboven. Autoflowering zaden leveren razendsnel resultaten. Ze kunnen van zaadje tot oogst in slechts 10 weken, waardoor je een constante en snelle productie hebt. Je denkt wellicht dat ze niet zulke grote oogsten als een standaard soort leveren, omdat ze zo snel groeien, en in zekere mate heb je gelijk. Hoewel sommige autoflowering soorten niet zoveel opleveren als normale soorten, produceren ze de bloem veel en veel sneller, waardoor je meerdere keren kunt kweken op dezelfde ruimte. Vergelijk dit met de tijd die het kost voor een standaard teelt. Het resultaat kan een grotere, totale oogst zijn, vergeleken met de kweektijd. Het betekent ook dat je meer frequente oogsten krijgt, waardoor het mogelijk is een constante stroom van toppen te creëren zonder extra installaties zoals aparte ruimtes.

3. Ze zijn klein en onopvallend

Autoflowering soorten groeien vaak niet hoger dan 1-1,2 meter, zelfs de Sativa dominante soorten. Hierdoor houd je ze gemakkelijk geheim en discreet, waardoor het beheren van je kweekruimte ook gemakkelijker wordt. Autoflowering soorten zijn dus ook ideaal voor iedereen die op zijn eigen balkon wil kweken, of van plan is aan guerrilla kweek te gaan doen. Hun kleine postuur kan ze ook aantrekkelijk maken voor kwekers die graag Sativa's kweken, maar de ruimte missen om dit te doen.

4. Autoflowering cannabis is veerkrachtig

Vanwege hun ruderalis erfgoed, zijn autoflowering cannabis soorten zeer bestendig tegen kou, infecties en ongedierte. Dit maakt autoflowering soorten niet alleen vergevingsgezind ten opzichte van beginners, maar ook geschikt om te kweken in de koudere regionen op de wereld. Als het niet te koud (en besneeuwd) is, kunnen ze zelfs in de winter buiten worden gekweekt.

5. Autoflowering soorten zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenteelt

Dankzij de combinatie van hoge weerstand en bloeien op ouderdom, zijn autoflowering soorten geschikt voor zowel de binnen- als buitenteelt. Binnen houd je je planten onder een constante 18/6 lichtcyclus en buiten kan je ze planten en laten gaan. Het kan niet makkelijker!

Zoals al vermeld, zijn de meeste grote namen ook in een autoflowering variant verkrijgbaar. Het zijn geen obscure, onbeproefde soorten waar je nog nooit van hebt gehoord, maar ze zijn gebouwd op de solide genen van legendarische soorten. Je kunt veel soorten vinden in het autoflowering gedeelte van de Zamnesia shop. Een aantal legendarische soorten zijn:

Anmesia Haze Automatic (Royal Queen Seeds) Gefeminiseerd

Amnesia Haze Automatic (Royal Queen Seeds) Fem.
Amnesia Haze is waarschijnlijk een van de meest bekende, gerenommeerde soorten ooit en haar autoflowering variant is niet anders. Ze blijft trouw aan dezelfde torenhoge high en de luxueuze smaak. Amnesia Hase Automatic kan van zaadje tot oogst in slechts 80 dagen en kan tot 150 gram per plant produceren!

Northern Force Automatic (Zambeza) Gefeminiseerd

Northern Force Automatic (Zambeza) Fem.
Northern Force is een autoflowering variatie van de legendarische Northern Lights en een van de meest rendabele autoflowering soorten verkrijgbaar. Met een opbrengst van tot wel 200 gram per plant en een levenscyclus van 9-10 weken, is ze een favoriet onder stoners.

Big Bang Autoflowering (Greenhouse Seeds) Gefeminiseerd

Big Bang Autoflowering (Greenhouse Seeds) Fem.
De legendarische kwekers van Greenhouse Seeds bieden jou een bliksemsnelle titaan, bekend als Big Bang. Deze schoonheid is gekweekt uit een mix van Northern Lights x Skunk x El Niño x Ruderalis. Ze kan enorm goed tegen kou en heeft een levenscyclus van slechts 6 weken! Dit is de ideale soort voor kwekers die zoeken naar een snelle en constante opbrengst.

De populariteit van autoflowering soorten zit nog steeds in een stroomversnelling. Het is geen wonder eigenlijk, als je rekening houdt met al het bovenstaande. Er is een autoflowering soort perfect voor jou, ongeacht je ervaring, voorkeur voor soorten of je situatie. Probeer er eentje toe te voegen aan je kweekruimte, want we weten zeker dat je er helemaal dol op zult zijn!