Blog
Een nieuwe benadering om criminaliteit te bestrijden: psychedelische therapie
1 min

Een nieuwe benadering om criminaliteit te bestrijden: psychedelische therapie

1 min
Legislation News
In tegenstelling tot wat de media prediken kunnen psychedelica het criminaliteitcijfer verlagen en delinquenten helpen om hun leven weer op orde te krijgen.

Velen van ons hebben wel eens de kracht van hallucinogenen uit eerste hand ervaren. Of dat nu was om depressie te bestrijden of de creativiteit een boost te geven, psychedelica als magic mushrooms, ayahuasca, LSD en iboga zijn de sleutel tot een grondige persoonlijke verandering. Onlangs heeft de academische wereld weer de ogen geopend voor de potentie van de entheogenen, en met name psychotherapeuten ontdekken nieuwe en veelbelovende toepassingen. Hoewel het niet echt een nieuwe ontdekking is, staat psychedelische therapie als manier om criminaliteit te verminderen wel opnieuw in de belangstelling.

Psychedelica houden ex-gedetineerden uit de gevangenis

Men heeft ontdekt dat criminelen die in het verleden entheogenen hebben gebruikt een kleinere kans hadden om opnieuw de fout in te gaan. Het onderzoek, dat gepubliceerd werd in het Journal of Pharmacology door onderzoekers van de Universiteit van Alabama en de John Hopkins School of Medicine, Baltimore, werd uitgevoerd in de loop van vijf jaar. Er deden meer dan 25.00 mensen aan mee met een verleden van drugsgebruik en –misbruik – allemaal deden ze mee aan het Treatment Accountability for Safer Communities programma (TASC).

Slechts 1% van degenen die meededen aan het programma kregen de diagnose ‘stoornis door gebruik van hallucinogene middelen’. Deze 1% die aan deze stoornis leed deed het opvallend beter dan de andere 99% en had een kleinere kans om de TASC-regels of andere regels te overtreden, hadden een kleinere kans om voor de rechter te komen en om opgesloten te worden.

De resultaten in perspectief

De onderzoekers suggereerden dat het gebruik van hallucinogenen de onthouding van andere drugs, bijvoorbeeld alcohol, zou kunnen stimuleren en dat het prosociaal gedrag zou kunnen creëren in een populatie die anders een hoog terugvalcijfer zou vertonen.

Voor ons betekent het dat we een hypothese hebben dat hallucinogenen al duizenden jaren gebruikt worden om de spiritualiteit en het wederzijds begrip onder mensen te verhogen en de geest open te stellen om alles in perspectief te plaatsen en nieuwe waardering te krijgen voor de gemeenschappen om ons heen.


Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken