Blog
Female Seeds
4 min

Female Seeds: Zadenbank Van De Maand Mei 2019

4 min
Seedshop

Zamnesia’s keuze voor zadenbank van de maand mei is... Female Seeds! Opgericht door meesterbreeder Ferry Elsinga, creëert het team vrouwelijke zaden als geen ander. Ontdek wat deze zadenbank extra speciaal maakt.

Hier bij Zamnesia eren we graag elke maand het zware en consistente werk van degenen die ons voorzien van de prachtige kleine tijdscapsules. Oftewel: zaden. En voor mei 2019 hebben we Female Seeds geselecteerd.

Dit jaar bereiden ze zich voor op de overgang van hun bedrijf als best bewaarde geheim naar een mainstream onderneming. Ze zijn klaar om de wereld van cannabisveredeling te veroveren. Deze legendarische zadenbank is een verborgen juweeltje onder de meestertelers van over de hele wereld. Het bedrijf werd opgericht in 2003. Ze hadden echter nooit marketingfondsen nodig om de top te bereiken. Hun product sprak voor zich.

Female Seeds heeft in 2018 haar 15-jarig bestaan gevierd en het gaat ze nog altijd voor de wind. De zadenbank is nog steeds sociaal en duurzaam bezig en voorziet de markt van splinternieuwe cannabisvariëteiten.

Gerelateerd artikel

Nederwiet! Alles Over Nederlandse Wiet En De Top 3 Van In Nederland Ontwikkelde Cannabissoorten

ZADENBANK VAN DE MAAND: FEMALE SEEDS

SEEDBANK%20OF%20THE%20MONTH%20 %20FEMALE%20SEEDS%20nw

Female Seeds is het geesteskind van Ferry Elsinga. Hij is een voormalig technisch ingenieur die al vroeg ontdekte dat de 9 tot 5 bedrijfscultuur niet bij hem paste. Gevoed door zijn passie voor planten en de natuur verhuisde hij in de jaren ’80 naar Amsterdam. Daar werd hij een ware meesterkweker. Hij begon welbeschouwd met niets toen hij de eerste cannabis-specifieke kweekwinkel ooit bezocht, Positronics. Van het een kwam het ander en niet veel later ging Ferry zaden veredelen voor de shop. Deze samenwerking leidde tot de creatie van enkele revolutionaire variëteiten, zoals Early Mist, Ice en Hollands Hoop.

Ferry was ook verantwoordelijk voor het perfectioneren van de al geprezen Northern Lights, Neville’s Haze en Bubblegum. Hij veroorzaakte heel wat deining toen hij erin slaagde het beruchte rode fenotype van een hoogwaardige Skunk lijn te isoleren. Dit noemde hij de Skunk Special.

Opmerkelijk genoeg was Ferry tot in de jaren ’90 een pionier in het experimenteren met ruderalis genetica. Hiermee wilde hij vroegbloeiende soorten verkrijgen. Hij besefte niet dat slechts tien jaar later de wonderlijke autoflowering variëteiten de markt zouden revolutioneren. Hij creëerde Early Sativa. Hierbij was sprake van een, zoals de naam al doet vermoeden, significant kortere periode van zaad tot oogst. Dit maakte het mogelijk om buiten compleet volgroeide sativa planten te kweken in een meer gematigd klimaat. Ferry veredelde ook de Aurora Indica voor Nirvana Seeds in 1993. Een jaar later creëerde hij de gerenommeerde en gerespecteerde ICE®.

Richting de jaren 2000 bleef Ferry zijn technieken en experimenten perfectioneren, totdat in 2003 Female Seeds werd opgericht. Met unieke methodes voor de productie van vrouwelijke zaden (niet “gefeminiseerde” zaden), waren Ferry en zijn team onmiddellijke uitblinkers. Sterker nog, ze waren meteen zo succesvol dat er meer vraag dan aanbod was. De lancering van White Whidow x Big Bud zette Female Seeds in 2010 helemaal op de kaart. Ze hadden hiermee een verbluffend succes.

Female Seeds heeft een complete lijn hybrides afgestemd op zelfs de meest veeleisende kweekomstandigheden. Momenteel wil het bedrijf zijn populariteit uitbreiden in de wereld van hoogwaardige cannabis genetica.

DE TOP 3 FEMALE SEEDS CANNABIS VARIËTEITEN

Het was een helse klus om onze drie favoriete cannabisvariëteiten uit het genetisch briljante assortiment van Female Seeds te selecteren. Maar na een hoop overleg zijn we er toch in geslaagd. Dit zijn onze topkeuzes.

CHEM OG

Chem OG (Female Seeds)

Voor het veredelen van deze beresterke kruising heeft Female Seeds gebruikgemaakt van SFV OG Kush en Chemdawg '91. Beide ouderplanten staan garant voor onstuitbare aroma's, overheerlijke smaken en een high die een gat in het plafond veroorzaakt. Chem OG groeit voortvarend en produceert reusachtige toppen, barstensvol hars. Dat vinden broodkwekers natuurlijk erg fijn. Ze is zelfs zo makkelijk te kweken dat ook hobbykwekers op een flink oogstgewicht mogen rekenen.

De toppen zijn strategisch geplaatst en zwellen op tot massieve, steenharde exemplaren ter grootte van pingpongballen die krokant zijn van de ijzig uitziende klierharen. Tijdens het rijpingsproces intensiveren haar geuren snel waarbij de plant penetrante tonen van wrange citroenen en dieselbrandstof verspreidt. Haar smaakprofiel past daar na het curen perfect bij.

Of je Chem OG nu rookt of verdampt, de high gaat van start met een warme deken van euforie en levenslust. Vervolgens gaat deze over in een weelderige indica-stone die eerder aanvoelt als een liefdevolle omhelzing dan een loeiharde couch-lock. Gesteund door genen die de tijdgeest overleefd hebben, ligt Chem OG op koers om de harten van een nieuwe lichting kwekers te veroveren.

bekijk Chem OG

AUTO WHITE WIDOW X BIG BUD

Auto White Widow x Big Bud (Female Seeds)

Twee titanen slaan de handen ineen en presenteren je Auto White Widow x Big Bud van Female Seeds. Deze autoflowering kruising produceert planten die vanaf het begin krachtig zijn en dat tot de oogst blijven. In de beginfase zien ze er stakerig en armoedig uit. Maar ze worden snel voller zodra ze toppen gaan produceren. Als je ze 10-12 weken na het kiemproces mag oogsten, zijn de met hars bedekte toppen reusachtig. Bovendien zijn ze volledig bedekt met zichtbare, glinsterende klierharen die elk lichtstraaltje reflecteren.

Al voordat je de toppen oogst, is het verleidelijke melange van fruit en Skunk geweldig voor je reukvermogen. Het aroma blijft behouden tot in de voorraadpot. Van de smaak mogen we hetzelfde zeggen. Die is echter iets meer citroenachtig - een pietsje zuur, een beetje scherp, maar welzeker aangenaam. Het is een klassieke smaak die uitbrult dat het om kwalitatief hoogwaardige wiet gaat.

De high lijkt erg op die van een indica; je ervaart een ontspannende fysieke stone door je hele lijf. Een beetje is perfect voor een avondje voor de buis hangen. Rook je echter veel, dan lig je binnen no time uitgeteld op de bank.

bekijk Auto White Widow x Big Bud

MAROC

Maroc (Female Seeds)

Als je ergens woont waar het kweekseizoen kort is, zou je Maroc eens moeten proberen. Kweek deze rap te oogsten buitenvariëteit op een zonnige standplaats na de laatste nachtvorst en je plant is begin september te oogsten. Binnenplanten hebben gemiddeld maar 7 weken bloei nodig.

Maroc is ontstaan uit een landras uit Ketama en produceert slechts een middelmatige opbrengst van karige toppen die naar bloemetjes ruiken. Maar wat je aan oogstgewicht inlevert, maakt ze dubbel en dwars goed met moddervette lagen hars. Perfect als je graag olie of andere extracten maakt. In dit geval is de kwaliteit dus belangrijker dan de kwantiteit.

Maroc biedt een aangename smaak en een high die lichtelijk euforisch is. De zijdezachte en gematigde effecten zijn geschikt voor wietliefhebbers die van een functioneel overdagrokertje houden, maar ook voor minder frequente gebruikers en medicinale cannabispatiënten.

bekijk maroc

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken