Blog
Buitenkweek Cannabis
4 min

Hoe Je Stressvrij En Succesvol Heimelijke Buiten Kunt Kweken

4 min
Growing Seedshop

Buitenkweken kan ideaal zijn om van de radar te blijven terwijl je actief bent - en voorzichtig te werk gaat. Het is belangrijk om te weten met welke factoren je rekening moet houden zodat je stressvrij en zorgeloos voor je planten kunt zorgen. Wij helpen je op weg! In dit artikel verklappen we alles over hoe je veilig en heimelijk kunt kweken.

Binnen cannabis kweken is lang niet altijd de veiligste of zelfs eenvoudigste manier om te kweken. Als je in staat bent om een rustig plekje te vinden waar je op je gemak wat tijd kunt spenderen en in alle rust en vrede een beetje voor je planten kunt zorgen, zou dat best wel eens een stuk voordeliger voor je kunnen uitpakken. Handig uit het zicht houden, de locatie en het beramen van een plan vereisen zorgvuldig beraad als je dit eens wilt gaan doen.

Kies Je Locatie

De locatie is doorslaggevend als je buiten cannabis gaat kweken. Als je kweeklocatie niet in je eigen achtertuin is, dien je er niet alleen voor te zorgen dat de aarde goed is en er voldoende zonlicht is. Je zult ook moeten nadenken over hoe je de hele operatie zo heimelijk mogelijk kunt houden. Aan de andere kant, met guerilla-kweek ben je niet plaatsgebonden! Dit houdt in dat je een bijdrage zou kunnen leveren aan het vergroten van de bekendheid van cannabis door ze gewoon je op de meest in het oog springende plaatsen te laten groeien.

Als je echter een buitenkweek wilt opzetten die uitsluitend voor jezelf bestemd is, is het belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen inzake je snode plannen, zodat het gezag niet rond komt snuffelen of er andere ongewenste bezoekers langskomen.

Als je er voor kiest om in je eigen tuin te gaan kweken doe je er verstandig aan een goede verstandhouding met je buren op te bouwen. Stel ze niet op de hoogte van al je geheime kweektips. Wees gewoon aardig voor ze en probeer er voor te zorgen dat ze je graag mogen, zodat ze, mochten ze zien wat je aan het uitspoken bent, minder geneigd zijn stappen tegen je te ondernemen.

Wanneer je het verder van huis zoekt, is het minder waarschijnlijk dat je genoodzaakt bent om nieuwe vrienden te maken. Je hoeft er dan alleen goed over na te denken hoe je de hele actie zo goed mogelijk aan het zicht weet te onttrekken.

De Geur

Cannabis meurt als de neten. Sorry dat ik het zo direct stel, maar dit is wel de sleutelfactor die van belang is voor de keus van de strain van de kweker. Maar er zijn veel strains met een lager stankprofiel die - als je verstandig bent, overwogen zouden kunnen worden als je de hele kweekoperatie van het begin tot het eind tot een succes wilt maken. De stank die cannabis veroorzaakt hoeft niet noodzakelijk precies in verhouding te staan tot het eindproduct. Probeer de muskusachtige categorieën zoals Skunk en Cheese te vermijden. Enkele voorbeelden van minder meurende strains zijn ondermeer:

Northern Lights
Moby Dick
Blueberry
Durban Poison

Gezelschapsplanten

Een andere manier om de geuroverlast van je guerilla-of achtertuinkweek te minimaliseren kun je bereiken door andere welriekende planten tussen je wietplanten te laten groeien. Nog een reden om dit te doen is - camouflage.

Voor in je tuin:

Een bonte mengeling van bloemen en planten levert een goede beschutting op, ook het kweken tussen een latwerk met tomatenplanten is een bruikbare oplossing. Eigenlijk voldoet alles waardoor je tuin eruit ziet alsof het vol staat met planten en bloemen, en waardoor het oog misleid wordt.

Op een andere locatie:

Het gebruik maken van geurige planten is voor zowel in je tuin als op een andere locatie een uitstekende oplossing. Seringen en Lavendel geuren overdag bijzonder uitgesproken. Planten zoals Kamperfoelie en Jasmijn geuren 's avonds het sterkst.

Gezelschapsplanten zijn ook handig om toe te passen als natuurlijk, biologisch insectenbestrijdingsmiddel. Hiermee vergroot je de kans op een succesvol verloop. En door er gebruik van te maken zouden je toppen zelfs nog lekkerder kunnen smaken!

Gezelschapsplanten

Verstoppertje Spelen

Zorg ervoor dat je planten er wat struikachtiger uitzien en niet zo hoog worden door ze te snoeien en te toppen. Op die manier kun je de kenmerkende vorm van je cannabisplant maskeren door haar uiterlijke kenmerken te veranderen. Vergeet niet dat cannabis van nature een hoge plant is - houd er rekening mee hoeveel ruimte je kweek in beslag gaat nemen en pas je plannen daarop aan.

Je kunt je planten ook supercroppen (High Stress Training). In wezen doe je dat door een buigzame tak of takjes te vinden waarvan je de binnenste vezels beschadigd door er voorzichtig in te knijpen. Hierdoor kun je de tak in elke gewenste richting laten groeien. Zorg er wel voor dat je de buitenste vezels van de plant niet breekt of teveel beschadigd, hierdoor kan de plek ontvankelijk worden voor schimmels of ziektes. Je wilt natuurlijk niet dat je de plant met plakbandjes bij elkaar moet houden - Dat valt teveel op!

Zaai wat graansoorten of plaats een klimplant zoals hop, om je cannabis aan het oog te onttrekken. Ook kan het handig zijn om op een plek te kweken waar al veel struiken en heesters staan. Dat is ook een eenvoudige oplossing als je in je eigen tuin kweekt.

Zorg er ook voor dat je gewassen goed uit het zicht van nieuwsgierige pottenkijkers staan. Het kan zijn dat je daardoor wat tijd en moeite moet nemen om er te komen, maar het betekent wel dat je niet makkelijk te zien bent. Op die manier heb je meer tijd om aan de verzorging van je planten te besteden.

Het Kiezen Van De Juiste Strain

De perfecte strain selecteren is een andere zeer belangrijke factor voor je buitenkweek. Autoflowers zijn bijzonder geschikt omdat ze niet zoveel toppen produceren zodat, als je opgepakt wordt het slechts om een paar ons gaat. Ook het feit dat ze niet zo hoog worden, en je ze in potten kunt kweken betekent dat ze discreet zijn, en je ze kunt verplaatsen of in geval van nood naar binnen kunt halen.

Dutch Passion Frisian Duck

Deze strain is ontwikkeld vanwege de onopvallende geur en de misvormde bladeren. Ze werd hierdoor in eerste instantie beschouwd als een genetische mutatie, maar die werden behouden en over een periode van enkele jaren om dezelfde redenen verder ontwikkeld. Deze strain ruikt naar dennen en veroorzaakt een sativa-high.

Frisian Duck kan wel 2 meter hoog worden als je haar niet terugsnoeit. Ze heeft weelderige paarse toppen en deze strain is goed geschikt voor de klimaten van noordelijk Amerika en Europa. Ze groeit in de vorm van een kerstboom en produceert een goede opbrengst. Deze strain staat bekend om haar discretie en gehardheid en is derhalve makkelijk te kweken. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de bovenste bladeren, naarmate de plant rijper wordt, de neiging hebben om meer de kenmerkende vorm van een cannabisblad aan te nemen.

Dutch Passion Frisian Duck

Dutch Passion Auto Duck

Dit is nog een strain die populair is omdat ze niet op cannabis lijkt vanwege de a-typische bladstructuur. De vorm tijdens de groei vertoont van boven tot onder gelijkmatige stevige zijtakken. De niet zo dicht opeen groeiende zijtakken komen vol te zitten met toppen, waardoor ze minder vatbaar is voor schimmels. Auto Duck wordt niet hoger dan 70cm en heeft niet veel extra verzorging nodig buiten wat tomatenmest als je daar zin in hebt.

Een fantastische plant om buiten te kweken met een opbrengst tot 70 gram per plant. Zeer geschikt voor kleinere tuintjes of balkonnetjes evenals voor heimelijke kweek.

Dutch Passion Auto Duck

Wees Niet Loslippig

Tot slot, wees zo discreet als je maar kunt als je met je kweek aan de gang bent. In het bijzonder in landen waar het kweken van wiet verboden is. Het staat je vrij om zelf het risico te nemen. Rondwandelen met een joint tussen je lippen of ander vreemd gedrag zorgt ervoor dat je duidelijk opvalt. Je kunt je in dit soort gevallen maar beter aanpassen.

Steek je kop niet boven het maaiveld en val niet te veel op! Dit betekent ook dat je beter je lippen op elkaar kunt houden over je activiteiten. Vertel het aan niemand, zelfs niet aan je beste vrienden - tenzij dat natuurlijk absoluut noodzakelijk is. Denk je maar eens in hoe vaak het niet is voorgekomen dat iemand gepakt werd vanwege een haatdragende ex, of een vriend die de pik op ze hadden. Het maakt niet uit hoeveel je denkt dat je iemand kunt vertrouwen, geheimen kun je beter geheim houden!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken