Blog
Kunnen Cannabinoïden helpen om kanker te genezen?
4 min

Kunnen Cannabinoïden helpen om kanker te genezen?

4 min
News Research
Veel mensen lijden aan kanker en we willen geen valse hoop verspreiden of leuren met “wondermiddeltjes”. Echter, als jij, of iemand die belangrijk voor je is, lijdt aan kanker kan het geen kwaad om

Kunnen Cannabinoïden helpen om kanker te genezen?

Veel mensen lijden aan kanker en we willen geen valse hoop verspreiden of leuren met “wondermiddeltjes”. Echter, als jij, of iemand die belangrijk voor je is, lijdt aan kanker kan het geen kwaad om wat meer informatie te verzamelen over hoe cannabinoïden kunnen helpen bij de behandeling van sommige vormen van kanker. Sommige wetenschappelijke studies en ervaringen van gewone mensen suggereren dat cannabinoïden de groei van tumoren kan vertragen of zelfs kankercellen kunnen doden. Soms werken de actieve bestanddelen van marihuana alleen, maar andere keren zijn zij een aanvulling op traditionele behandelingen.

Denk aan de eerste grote voordelen van medicinale marihuana (cannabis). Namelijk de afwezigheid van grote en ongewenste bijwerkingen. De meeste medicijnen komen met een lijst van mogelijke gevaarlijke en verontrustende bijwerkingen. Sommige kunnen zelfs ertoe leiden dat mensen zieker worden of sterven. Er is geen grote schade geassocieerd met het gebruik van cannabis om kwaadaardige tumoren te behandelen.

Zelfs het National Cancer Institute van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid heeft kennis genomen van het mogelijke gebruik van marihuana om tumoren te behandelen en symptomen van kanker te verlichten.

Dat gezegd hebbende, de website van het National Cancer Institute van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs een officiële pagina met de titel "Cannabis en cannabinoïden" toegevoegd. Het artikel kan worden gevonden op cancer.gov, wat een officiële Amerikaanse website van de regering is. Hier wordt duidelijk vermeld dat cannabinoïden (werkzame stof in de marijuana plant) nuttig kunnen zijn bij de behandeling van kanker en kanker bijwerkingen.

Experimenteel onderzoek uitgevoerd op laboratorium-knaagdieren heeft aangetoond dat cannabinoïden kankercellen doden door het blokkeren van de bloedvaten in de tumorcel. Deze proeven hebben ook aangetoond dat het actieve ingrediënt in marihuana gezonde cellen beschermt en kankercellen doodt.

Een aparte studie op muizen toonde aan dat cannabinoïden zou kunnen helpen om dikke darm ontsteking te voorkomen. Dit onderzoek concludeerde dat cannabinoïden ook de potentie kan hebben om het risico op darmkanker te verminderen en mogelijk zelfs darmkanker kan behandelen.  

Een gedetailleerde wetenschappelijk onderzoek gericht op leverkanker (delta-9-THC in hepatocellulaire carcinoma cellen) werd ook uitgevoerd. Deze studie toonde aan dat de actieve ingrediënten in marihuana kankercellen in de lever kunnen beschadigen of doden.

Cannabis werd ook getest op twee types borstkanker cellen. De resultaten waren zeer hoopgevend. De twee soorten kankercellen genoemd oestrogeen receptor positief en oestrogeen receptor negatief. Het werkzame bestanddeel van cannabis veroorzaakte afsterving van beide soorten kankercellen veel effecten op normale borstcellen.

Mensen moeten begrijpen dat deze studies zijn uitgevoerd met sterk geconcentreerde hoeveelheden cannabinoïden. Dit is niet slechts de hoeveelheid cannabinoïden die een gematigde gebruiker binnen krijgt tijdens recreatief gebruik. Therapeutische doses voor de behandeling van kanker moeten worden geleverd worden door en onder toezicht staan van een opgeleide en ervaren medische professional. Normaal roken, verdampen, of het eten van een “speciale brownie” zullen geen effectieve dosis leveren, al kan het wel helpen om bepaalde symptomen te verlichten.

Producten zoals Rick Simpson’s Hemp Oil zijn zeer sterk geconcentreerd cannabinoïde extracten. Gebruikers hebben de voordelen van deze vorm van geconcentreerde hennepolie genoemd voor de behandeling van vele gezondheidsproblemen, van kleine huiduitslag tot levensbedreigende tumoren.

Wij zijn niet gekwalificeerd om deze gezondheidsclaims te controleren, maar samen gebruikt met de traditionele medische behandelingen, lijken cannabinoïden effectief te zijn. Een oudere dame uit San Francisco genaamd Michelle Aldrich heeft contact opgenomen om te vertellen over haar eigen ervaringen met kanker en de medische marihuana behandeling. Voordat we verder gaan, willen we graag vermelden dat zij en haar man al lange tijd voorstanders zijn van marihuana. Sterker nog, ze ontvingen onlangs een lifetime achievement award van High Times Magazine. Je zou dus kunnen veronderstellen dat zij bevooroordeeld zijn. We vermelden dit in alle eerlijkheid, maar voordat je oordeelt, kan je beter lezen wat ze te zeggen heeft.

Aldrich kreeg eind 2011 slecht nieuws. Ze werd gediagnosticeerd met longkanker. Daarnaast leed ze aan kanker in de lymfeklieren, had een plek op haar nieren en een ontsteking in haar dikke darm (drie poliepen). Dit was allemaal zeer slecht nieuws voor mevrouw Aldrich.

Het slechtste nieuws is dat de 5-jaars overleving voor haar ziekte slechts ongeveer een op de vier is. Haar artsen stelden een typische behandeling in van chemotherapie om haar lymfeklieren genoeg te krimpen, zodat ze twee gedeeltes uit een van haar longen konden verwijderen.

Michelle Aldrich zei dat ze zou instemmen met de door de arts aanbevolen behandeling, maar ze drong aan op het toevoegen van iets dat ze Milagro Oil noemde. Milagro olie is een variant van Rick Simpsons hennep olie-extract. Ze besloot ook tot een volledig holistische benadering van haar ziekte ter aanvulling op het proberen van chemotherapie en medische marihuana.

Mevrouw Aldrich sprak op het Women's Visionary Congres in 2012. Ze vertelde haar publiek dat ze een nieuwe koers voor haar behandeling wilde. Ze had besloten dat ze echt niet wilde sterven aan longkanker en ze was vastbesloten om alles te doen wat ze kon om zichzelf te genezen. Ze voegde eraan toe dat ze van plan was om de chemo te proberen, maar ook haar dieet te veranderen en haar medische behandeling aan te vullen met acupunctuur en medische cannabis.

Het door mevrouw Aldrich gekozen extract bevatte 63% THC. Ze vertelde haar publiek dat ze er niet high van werd. Ze nam ook nog een Cannabidiol (CBD) tinctuur. Een tinctuur is een medicijn gemaakt door het oplossen van een geneesmiddel in alcohol. Daarnaast hield ze vast aan een zeer streng dieet dat melkproducten, suiker, tarwe, alcohol en bijna al het vlees verbood. Haar enige vlees bestond uit een kipmaaltijd een keer per maand. Ze at wel vis. Voornamelijk zalm.

Nu komt het goede nieuws. Ze onderging de haar aanbevolen traditionele chemotherapie behandelingen van februari tot en met april 2012. Ze bleef het cannabis extract olie tot mei gebruiken. Ze had een CT-scan op 17 april dat jaar. In april bleek tijdens de scan dat haar tumor niet was gegroeid, maar in feite gekrompen was tot de helft. In mei had ze een PET-scan, die geen waarneembare vormen van kanker onthulde. Daarnaast waren haar voorheen aangetaste lymfklieren van normaal formaat. Ze ging uiteindelijk akkoord met een veel minder uitgebreide operatie dan oorspronkelijk gepland. De artsen verwijderden haar lymfeklieren en de laatste resten van haar tumor. Artsen zeiden dat de tumor die zij verwijderden al dood was toen zij het eruit haalden. Daarna kreeg Aldrich nog te maken met de negatieve na-effecten van chemotherapie. Ze was misselijk en verloor haar eetlust. Haar artsen waren zeer verrast door haar resultaten en konden het niet toe schrijven aan uitsluitend de chemotherapie.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken