Blog
Kweek megatoppen met kaliumsilicaat
2 min

Kweek megatoppen met kaliumsilicaat

2 min
Seedshop Wiet Kweken
Kalium silicaat heeft de mogelijkheid om een cannabis plant naar een hoger niveau te tillen, dankzij een grote lading, extreem nuttige voordelen.

Heb je je planten ooit kalium silicaat gegeven? Kalium silicaat wordt steeds bekender als krachtige, optionele voedingsstof, waarmee je het uiterste vergt van je cannabis. Ontdekt is dat het THC gehalte toeneemt, de infrastructuur van de plant wordt versterkt en dat de functionele efficiëntie wordt verbeterd.

SILICIUM, DE VERBORGEN SCHAT

In de plantenwereld is men het erover eens dat er 17 belangrijke voedingsstoffen worden gebruikt voor een gezonde plantenontwikkeling en silicium staat niet op dit lijstje. Tenminste, het stond er tot voor kort niet op. Silicium is het tweede, meest rijkelijk aanwezige element in de korst van de aarde en als een gevolg hiervan, wordt het gevonden in bijna alle vegetatie. Daarom wordt er nu gediscussieerd of het ook moet worden beschouwd als een van de belangrijkste voedingsstoffen voor de teelt van planten.

Natuurlijk is extra silicium niet essentieel voor een gezonde cannabis teelt. Maar het idee dat het een nuttige voedingsstof kan zijn, heeft veel experimenten opgestart en de resultaten zijn enorm positief.

HOE CANNABIS SILICIUM GEBRUIKT

Als silicium door planten moet worden geabsorbeerd, moet dit in de vorm komen van monosilicic zuur, vandaar dat er gekozen wordt voor kalium silicaat, die het kaliumzout van silicium zuur is. Zodra het is geabsorbeerd, zal het door de plant worden getransporteerd en opgeslagen als silica, of gehydrateerde siliciumdioxide.

De silicium wordt voornamelijk gebruikt als bouwsteen voor een gezonde groei, waardoor er meer efficiënt en uitbundig wordt gefunctioneerd.

DE VOORDELEN VAN SILICIUM

Door een beetje kalium silicaat toe te voegen aan je voedingsschema, kan je van veel voordelen genieten. Laten we ze eens opnoemen:

Verbeterde celcreatie: Wanneer silicium wordt opgeslagen in celwanden, blijft het daar permanent als silica-cellulose raamwerk. Het gevolg is dat celwanden sneller worden gebouwd dan zonder silicium. Daarom zal de cannabis over het algemeen meer uitbundig groeien.

Verbeterde celkracht: Dit sluit aan bij het punt hierboven, maar silicium verbetert ook de structurele integriteit van cannabis. Dit kan eenvoudig worden geobserveerd, omdat je planten dikkere, langere stelen en takken zullen ontwikkelen. Hierdoor kunnen voedingsstoffen ook sneller worden opgenomen, omdat grotere stelen dit mogelijk maken, wat weer leidt tot een verbeterde groei.

Minder risico op ongedierte en ziekte: De verbeterde, dikkere, sterkere celwanden maken het lastig voor ongedierte om zich ermee te voeden. En dit niet alleen, de dikkere huid helpt ook pathogenen, ziektes en schimmels afweren. Wanneer een schimmelinfectie inslaat, wordt silicium getransporteerd naar die locatie om de productie van een anti-schimmel immuunreactie te stimuleren.

Helpt metaal toxiciteit voorkomen: In het groeimedium, zal kalium silicaat om opname strijden met overtollige metalen, waarmee voorkomen wordt dat ze worden geabsorbeerd door de cannabis.

Reguleert opname van voedingsstoffen: Silicium verhoogt de beschikbaarheid van stikstof, maar ook andere belangrijke macro- en microvoedingsstoffen. Het reguleert ook de opname van fosfor, die eenvoudig een giftig niveau kan bereiken als je daar niet op let.

Verbeterde productie van toppen: Vanwege de algemene en faciliterende verbeteringen in de lijst hierboven, produceren cannabis planten grotere, sterkere en krachtigere toppen. Ook zijn de harsklieren beter bestand tegen schade. Dit levert krachtigere toppen, die langer kunnen worden bewaard, omdat de kracht, smaak en het aroma langer behouden worden dan normale toppen.

JE CANNABIS SILICIUM GEVEN

Gelukkig kan je van al deze voordelen genieten, zonder veel geld of moeite te investeren. Silicium plantensupplementen kunnen eenvoudig online worden gekocht, waarna je ze kan integreren in je voedingsschema.

Als je je nog niet bewust was van silicium, raden we je aan de waarde niet te negeren. De kracht die het cannabisplanten biedt, zal het functioneren op alle mogelijke manieren verbeteren. Het resultaat is grotere, sterkere toppen, iets waar uiteindelijk iedereen op uit is. Voor hydro kwekers nog even dit: Terwijl aarde meestal wel wat silicium bevat, zal dit bij hydro oplossingen vaak ontbreken. Als je op hydro kweekt, kan het dus nog interessanter zijn om een beetje silicium aan je leven toe te voegen.


Read more about
Seedshop Wiet Kweken
Zoeken in categorieën
of
Zoeken