Top 5 Indica soorten voor 2014

Gepubliceerd op:
Categorieën : Beoordelingen van soortenBlogCannabisTop lijsjtes
Laatst bewerkt :

Top 5 Indica soorten voor 2014


Indica soorten staan bekend om hun zware couch lock en hun extreme lichamelijke high. Dit is een selectie van de zwaarste en meest zuivere Indica soorten voor zowel de binnen- als de buitenteelt.

Zie ook onze nieuwe top 5 Indica soorten van 2016!

Zoals de naam "Indica" al suggereert, vindt deze genetische afstamming hoogstwaarschijnlijk haar oorsprong in het Hindu Kush berggebied in India. Er zijn echter ook landrassen met soortgelijke kenmerken gevonden in Afghanistan, Bangladesh, Nepal, Pakistan en buurlanden. Traditioneel werden Indica's gekweekt om hasj te produceren. En inderdaad kunnen we oude hasj tradities vinden in regionen waar cannabis Indica inheems is. Het sterke en stoney effect van handgerolde Indiase en Nepalese charas hasj heeft inmiddels een legendarische status, voornamelijk onder vroege reizigers die de hasj in de jaren '60 ontdekten.

Aan Indica's wordt door medisch gebruikers vaker de voorkeur gegeven, omdat Indica's de beste pijnverlichtende effecten leveren, een hoger niveau CBD bezitten en minder angst produceren. Ze blinken ook uit in de kweekruimte: Hun kleine gestalte en snelle bloeiperiode zijn een voordeel over de grotere en langer bloeiende Sativa's.

Vanwege de harde, natuurlijke omgeving in Afghanistan en de noordelijke delen van India, zijn Indica soorten ideaal om in koudere klimaten, zoals Noord-Europa te kweken. Indica's genieten van koudere klimaten en de snelle bloeiperiode maakt het mogelijk om ze te kweken in gebieden waar de zomers kort zijn.

Hier volgt onze top 5 Indica soorten voor 2014. Deze zijn perfect voor personen die direct van start willen gaan in het komende buitenkweek seizoen of op zoek zijn naar een aanvulling voor hun binnentuin.

1. Critical Kush

Critical Kush (Barney's Farm) Fem.

Critical Kush is een 100% Indica krachtpatser. Als je rauwe, ongeremde Indica zaligheid zoekt, dan hoef je niet verder te zoeken! Critical Kush is een mix van Critical Mass, die op zichzelf weer een hybride is van de roemruchte Skunk #1 en Afghani, met OG Kush, die gekweekt is uit ChemDawg en Pakistani Kush. Het is een erfgoed om trots op te zijn en eentje die niet teleurstelt.

Critical Kush heeft een skunky dennensmaak en wekt een zware lichamelijke stone op. Haar kracht en gewicht zijn zo extreem dat ze je gemakkelijk op de bank dwingt, waar je voorlopig niet meer vanaf komt. Laboratorium testen hebben aangetoond dat Critical Kush een gemiddeld THC-niveau heeft van 25% en een CBD-niveau van 2,1%, dus haar kracht komt niet als een verrassing. Hoewel dit een enorme zegen is voor doorgewinterde gebruikers, moeten beginners oppassen! Dit schatje kan je gemakkelijk overweldigen.

Critical Kush wordt ongeveer 1 meter hoog, wat haar ideaal maakt voor kleinere kweekruimtes en tuinen waar privacy van groot belang is. Binnen heeft Critical Kush een bloeiperiode van 50-60 dagen en levert ongeveer 600-750 gram/m2. Buiten is Critical Kush meestal klaar voor de oogst aan het einde van september en kan, onder ideale omstandigheden, meer dan 600 gram per plant opleveren.

Verkrijgbaar via:

Barney's Farm Dinafem

2. L.A. Confidential

L.A. Confidential

Een andere winnaar, die in onze Top Indica's thuis hoort, is L.A. Confidential. Deze bijna pure Indica is meermalen bekroond (waaronder de 2006 High Times Strain of the Year), en geniet van superieure genen, geweldige smaken en een diepe stone waar elke Indica liefhebber zeker van zal houden.

L.A. Confidential heeft een subtiele, doordringende, romige smaak die slingert door haar sterkere, dennen overtonen. Het is alweer een Indica die de argelozen tegen de bank kan blazen, maar als je haar kracht kan controleren, zal de plezierige lichamelijke stone zich door je lichaam banen en je ziel ontspannen. Deze soort staat bekend om haar mogelijkheden angst te verdrijven en een vredige stemming op te wekken. Het hoge cannabinoïden gehalte is ook effectief in het verzachten van pijn en kwalen.

Als je een beginnende kweker bent, zoekend naar de juiste Indica, dan kan zij echt wat voor jou zijn. Zowel in de kweekruimte als buiten is L.A. Confidential enorm bestendig tegen schimmels en ze zal onervaren handen snel vergeven. Het is een bijzonder goede soort om je vaardigheden op te verbeteren. Als je binnen kweekt, heeft L.A. Confidential een bloeiperiode van ongeveer 46-56 dagen en zal ongeveer 350-450 gram opbrengen per m2. Buiten kan er aan het einde van september een oogst worden binnengehaald van ongeveer 400 gram per plant. L.A. Confidential is een zeer gerespecteerde soort die elke Indica liefhebber zal belonen.

Verkrijgbaar via:

DNA Genetics

3. Hindu Kush

Hindu Kush

Als je op zoek bent naar een Indica die iets meer vergevend is dan de ongebreidelde kracht van Critical Kush, dan zou je Hindu Kush eens moeten overwegen. Deze soort is old-school en een van de eerste Indica's die mee terug genomen werd uit het Oosten. Zoals de naam al suggereert, vindt Hindu Kush haar oorsprong in het Hindu Kush gebergte tussen India en Pakistan. Het is een 100% pure Indica die beroemd is vanwege haar sterke lichamelijke stone en opwekkende high.

Hindu Kush heeft een aardse, maar zoete smaak en het THC-gehalte, hoewel niet zo sterk als Critical Kush, wekt een respectabele lichamelijke stone op die perfect is voor het behandelen van bijvoorbeeld chronische pijn of om gewoon mee te chillen na een dag hard werken.

Hindu Kush wordt ongeveer 1,5 meter hoog, heeft een bloeiperiode van ongeveer 42-49 dagen en produceert een opbrengst van ongeveer 450-500 gram/m2 in de binnenteelt. Buiten kan er ongeveer halverwege september worden geoogst, ongeveer 500 gram per plant. Het is een solide Indica die zelfs de meest doorgewinterde kwekers zal plezieren.

Verkrijgbaar via:

Kiwi Seeds

4. Kosher Kush

Met 80% Indica genen, is Kosher Kush een sterke en populaire soort die de High Times Medical Cannabis Cup in 2012 in de wacht sleepte. Deze krachtpatser is de commerciële verfijning van een straat soort uit L.A., bekend als "Jews Gold" en zowel medicinale als recreatieve Indica liefhebbers kunnen er geen genoeg van krijgen.

Kosher Kush heeft een sterke en prikkelende diesel smaak en wekt een diepe, ontspannende, lichamelijke stone op, terwijl ook gevoelens van geluk en euforie worden aangewakkerd. De kracht achter deze soort maakt haar extreem populair bij medisch gebruikers, die haar waarderen als pijnstiller en slaapmiddel. Het is echter deze kracht, waar beginners voor moeten waken, omdat ze gemakkelijk kan overweldigen.

Hoewel beginnende rokers mogelijk bedolven worden onder haar kracht, heeft Kosher Kush beginnende kwekers juist veel te bieden. Het is niet echt een veeleisende plant en als een gevolg hiervan kunnen zelfs de meest onervaren vingers goede resultaten behalen. Kosher Kush heeft binnen ongeveer 63-70 dagen nodig om te bloeien en levert een oogst van ongeveer 450-550 gram/m2. Buiten is Kosher Kush meestal klaar voor de oogst aan het einde van september en de gemiddelde oogst bedraagt ruim 400 gram per plant. Opgemerkt moet worden dat het gemiddelde THC-gehalte van Kosher Kush 20% bedraagt, maar lab tests hebben aangetoond dat ervaren kwekers dit nog verder kunnen opdrijven naar 29%!

Verkrijgbaar via:

Reserva Privada

5. Northern Lights

Northern Light

Northern Lights is een legende en wordt door velen beschouwd als een van de meest populaire soorten aller tijden. Het is een prachtig voorbeeld van Indica dominantie en hoe old-school genen kunnen blijven volharden. Niets verslaat een klassieker!

Wanneer gerookt, heeft Northern Lights een aardse, maar zoete citrus smaak die soepel door de mond passeert, terwijl de rook langzaam naar de longen zakt. Deze gigant bestaat voor 90-95% uit Indica genen en heeft een reputatie voor haar stotende kracht die zowel geest als lichaam verdooft. Hierdoor werd Northern Lights favoriet onder medisch gebruikers, die verlichting vinden voor aandoeningen als slapeloosheid, pijn, stress en angst. Het is de ultieme afzakker aan het einde van de dag wanneer je gewoon op de bank wil hangen, luisterend naar wat muziek voordat je in slaap valt.

De geweldige kwaliteiten van Northern Lights houden niet op bij haar gebruik. Northern Lights is een droom die uitkomt voor kwekers. Ze heeft binnen een extreem korte bloeiperiode van slechts 45-50 dagen en produceert een oogst van ongeveer 450 gram/m2. Buiten heeft Northern Lights iets langer nodig en kan meestal half oktober worden geoogst, waar een oogst van 475 gram per plant wordt geproduceerd. Het is een absoluut juweeltje die de tand des tijds al 30 jaar heeft doorstaan en tot op heden nog steeds populair is. Als je op zoek bent naar wat cannabis geschiedenis, kan je het zoeken staken!

Verkrijgbaar via:

Royal Queen Seeds Sensi Seeds

Gerelateerde Producten