Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is Mescaline?

Mescaline (3,4,5-Trimethoxyfenethylamine) behoort tot de chemische klasse van beta-fenethylaminen, en zit dus in dezelfde groep als amfetamine, methamfetamine, MDMA, 2C-B en gerelateerde stoffen. In de etnofarmacologische literatuur wordt mescaline gerekend tot de Lophophora alkaloïden.

fenethylamine de mescaline

Het molecuul verschilt duidelijk van de tryptamine entheogenen, zoals LSD-25, DMT, psilocybine, mescaline etc. de werking ervan lijkt overigens wel op de werking van deze stoffen. Het heeft ook een visionair en psychedelisch effect, maar meer op een emotioneel-entheogeen niveau.

Mescaline is de eerste plantaardige drug die door een farmacoloog op zichzelf werd uitgetest. Aan het eind van de 19e eeuw wist Arthur Heffter (geboren in Leipzig, gestorven in Berlijn) een dosis van 150 mg mescaline hydrochloride te isoleren. Sindsdien wordt de biologische analyse waarbij de onderzoeker de stof op zichzelf uittest, de ‘Heffter techniek’ genoemd. Mescaline is ook de eerste entheogeen die in de context van psychiatrische therapie werd onderzocht. Men geloofde toen dat men met deze stof een psychose kon nabootsen en zo het bewustzijn van de geestelijk zieken beter kon begrijpen. Inmiddels weet men dat psychosen en psychedelische ervaringen niet onder dezelfde noemer geschaard kunnen worden.

Bovendien zijn in sommige mescalinecactussen, naast verschillende secundaire alkaloïden zoals Mescaline-Citrimid, ook N-Acetylmescaline, N-Methylmescaline en N-Formylmescaline aanwezig. Deze worden overigens niet direct als psychedelica beschouwd.

 

ZamnesiaMescaline Cactussen