Blog
Drugs Psychedelische Trip
4 min

9 (Legale) Drugs Die Een Psychedelische Trip Veroorzaken

4 min

Veel psychedelische substanties zijn in de meeste landen illegaal. Toch zijn er een paar die de trend doorbreken. Van planten uit het regenwoud voor krachtige psychedelische brouwsels tot de mystieke Morning Glory; hierbij een lijst met 9 substanties waarmee je een psychedelische trip kunt ervaren.

Het woord "psychedelisch" stamt af van het oude Griekse woord "psychē", wat "geest" of "ziel" betekent, en het woord "dēlou" wat staat voor "onthullen". Geest-onthullende psychedelische substanties kunnen vaak een diep niveau van begrip en bewustzijn veroorzaken met nieuwe inzichten. Niet uitsluitend wat betreft onze eigen geest, maar tevens over de werkelijkheid en het bestaan.

Psychedelische substanties kunnen zowel natuurlijk als synthetisch zijn. De bekendste psychedelica zijn LSD, mescaline, psilocybine en DMT. Sommige psychedelica kunnen legaal zijn, terwijl andere illegaal zijn. Hier volgt een lijst met een aantal van deze natuurlijk voorkomende psychedelica, die in sommige landen (tot op zekere hoogte) legaal zijn.

1. HAWAIIAN BABY WOODROSE

Hawaiian Baby Woodrose

De Hawaiian Baby Woodrose (Argyreia nervosa) is een vaste klimplant met grote hartvormige bladeren en witte trompetvormige bloemen, en komt voor in India. Er wordt aangenomen dat de actieve verbinding ervan LSA is, een van nature voorkomende psychedelische alkaloïde en een voorloper van LSD.

Vergeleken met LSD, en hoewel ze dezelfde chemische structuur hebben, is de psychedelische ervaring met LSA verschillend. Het is doorgaans milder dan de effecten van LSD en geeft over het algemeen een helderdere geest en een meer gefocuste high.

Hoewel de extractie en het bezit van LSA verboden is in de meeste landen, is Hawaiian Baby Woodrose dat niet.

Gerelateerd artikel

Maak Kennis Met Hawaiian Baby Woodrose: Een Natuurlijk Psychedelicum

2. MESCALINE CACTUS

Mescaline Cactus

De allerbekendste heilige mescaline cactus is Peyote (Lophophora williamsii), hoewel er vele andere variëteiten bestaan, zoals de San Pedro cactus (Echinopsis pachanoi) of de Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis).

In de meeste landen ter wereld is mescaline een gecontroleerde substantie en daarom illegaal. De cactussen die mescaline bevatten zijn dat echter niet.

In Midden-Amerika, Mexico en in het zuidwesten van Texas kent de Peyote cactus een lange geschiedenis. Zo werd het gebruikt bij heilige ceremonieën en sjamanistische rituelen. De psychedelische effecten van de cactus zijn dan ook al duizenden jaren bekend. Hoewel de consumptie van mescaline in de VS en andere landen illegaal is, zijn de leden van de Native American Church, een geloofsgemeenschap waarbij Peyote sacramenteel wordt gebruikt, vrijgesteld van dit verbod.

3. MORNING GLORY

Morning Glory

De naam Morning Glory wordt gebruikt om meer dan 1000 soorten van de Convolvulaceae familie aan te duiden. Dat zijn bloemen die in landen over de hele wereld voorkomen. Sommige soorten morning glory worden al sinds de oudheid voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals de Turbina corymbosa en de Ipomoea tricolor. Deze zijn ook bekend onder verschillende andere namen, zoals Heavenly Blue, Pearly Gates of Flying Saucer. Bewijs suggereert dat morning glory in het oude Egypte werd gebruikt als een sterk afrodisiacum.

Er wordt verondersteld dat het belangrijkste actieve ingrediënt van morning glory LSA is. Dit is chemisch vergelijkbaar met - en tevens een voorloper van - LSD, hoewel het effect milder is. Het bezit van morning glory planten is niet illegaal, en veel mensen hebben het ter decoratie in de tuin staan. Het is echter wel illegaal om LSA te extraheren en de LSA in bezit te hebben. In de meeste landen is het een gecontroleerde substantie.

4. SALVIA

Salvia

Salvia Divinorum, kortweg Salvia, noemt men ook wel Salie of Heilige Salie. Het wordt beschouwd als een van de krachtigste, van nature voorkomende psychedelica. De plant is afkomstig uit de vochtige, hemel-reikende wouden van Mexico. Priesters en sjamanen gebruikten Salvia vele honderden jaren bij heilige rituelen om visioenen en spirituele ervaringen op te wekken.

De actieve verbinding in Salvia is salvinorine. In de bladeren van de Salvia divinorum plant vind je hiervan de hoogste concentraties.

5. COLORADOPAD (BUFO ALVARIUS)

Bufo Alvarius DMT

De Coloradopad (Bufo alvarius), of ook wel de Sonora woestijn pad, is een pad die gif met psychoactieve eigenschappen uitscheidt. De klieren van de pad scheiden gif af dat Bufotenine en 5-MEO-DMT bevat, wat gerookt kan worden. In tegenstelling tot wat wel wordt gezegd, likt men niet aan de pad, maar wordt deze "gemolken", omdat inname van de substantie giftig is.

Sommigen beschouwen de pad als heilig en gebruiken het gif bij spirituele ceremonieën. Het bekendst zijn de leden van de "Church of the Toad of Light". De pad komt van oorsprong voor in Arizona, Nieuw-Mexico, en Californië, maar kun je ook tegenkomen in sommige gebieden in Mexico. Hoewel het extraheren en het bezitten van DMT en Bufotenine verboden is, wordt het gebruik van deze pad vanwege de psychedelische effecten zo weinig toegepast en is het zo schimmig, dat er niet veel gevallen van vervolging bekend zijn.

6. MAGISCHE TRUFFELS

Magische Truffels

Magische truffels zijn ondergrondse groeisels (het sclerotium) van bepaalde paddo soorten. Ze zien er anders uit en smaken anders dan paddo's, maar hebben vergelijkbare psychedelische effecten. Magische truffels kunnen een psychedelische ervaring opwekken. Deze kan variëren van ongebruikelijke ideeën en nieuwe inzichten, tot visioenen en diep spiritueel begrip en doorbraken.

Net zoals in het geval van andere paddo's, is de psychoactieve verbinding in magische truffels psilocybine. De hoeveelheid psilocybine en de sterkte van het effect kunnen verschillen, afhankelijk van de soort en de dosis magische truffels die geconsumeerd wordt. Magische truffels zijn in de meeste landen illegaal, maar zijn in Nederland wel legaal te koop.

Top 10 Magic TruffelsBekijk Magic Truffels

7. PASSIEBLOEM

PASSIEBLOEM

Passiebloem komt oorspronkelijk voor in delen van Amerika en Centraal-Amerika. Het is een geslacht van planten dat meer dan 500 soorten omvat. Onder deze uitgebreide groep vallen wijnstokken, struiken en bepaalde variëteiten bomen. Het is echter niet deze diversiteit wat passiebloem een aantrekkelijk psychedelicum maakt, maar de alkaloïden in de bladeren en wortels.

Wij zijn vooral geïnteresseerd in de rustgevende en ontspannende eigenschappen van passiebloem. De gedroogde bladeren ervan kun je daarbij mengen met heet water. Zo ontstaat een fascinerend brouwsel dat zou helpen bij spanning en innerlijke onrust.

Het is gelukkig heel simpel om de rustgevende invloed van passiebloem te ervaren. Zo is het niet alleen verkrijgbaar als geconcentreerd extract, maar ook legaal te bereiden en gebruiken. Het kruidensupplement is naast thee tevens te consumeren als vloeibaar aftreksel en tinctuur.

8. BLAUWE LOTUS

BLAUWE LOTUS

Wanneer je terug in de tijd zou reizen naar het oude Egypte, zouden de oevers van de Nijl begroeid zijn met een bedwelmende waterlelie. We hebben het hier over de blauwe lotus (Nymphaea caerulea).

Vaak geassocieerd met feesten en dansen, wisten de oude Egyptenaren niet dat het effect van blauwe lotus te danken is aan de psychoactieve alkaloïde aporphine. Aangenomen wordt dat aporphine, niet te verwarren met apomorfine (een heftigere stof), interactie heeft met dopaminereceptoren.

Blauwe lotus werd en wordt nog altijd vereerd om de lustopwekkende eigenschappen ervan. Ook zou het helpen bij spanning. De combinatie van deze effecten maakte het een logische keuze voor spirituele en magische overgangsrituelen. Tegenwoordig kan ook jij echter deze betoverende krachten ervaren dankzij blauwe lotusextract. Dit is op een paar landen na overal legaal.

9. KANNA

KANNA

Kanna, niet te verwarren met cannabis, is een vetplant die van oorsprong in Zuid-Afrika voorkomt. Het staat ook wel bekend als channa of kougoed en werd al gebruikt in de tijd van de prehistorische jager-verzamelaars. Wanneer je op kanna kauwt en het resulterende speeksel doorslikt, wekt het een milde psychedelische staat op. Hiervan werd geloofd dat het gunstig was voor het fysieke en mentale uithoudingsvermogen van onze prehistorische voorouders.

Hoewel we niet meer hoeven te jagen over de vlaktes in Zuid-Afrika, is kanna nog altijd een populair legaal middel om mee te trippen.

Het goede nieuws is dat je niet langer op rauwe kanna hoeft te kauwen. De plant is nu verkrijgbaar in de vorm van poeder, als volledige plant en als extract. Je kunt zelfs kanna-thee zetten. Neem de tijd om dit krachtige psychedelicum te bereiden en je voelt je veel rustiger worden.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken