Blog
Drugs Psychedelische Trip
4 min

10 (Legale) Drugs Die Een Psychedelische Trip Veroorzaken

4 min
Smartshop Top Lists

Veel psychedelische substanties zijn in de meeste landen illegaal. Toch zijn er een paar die de trend doorbreken. Van planten uit het regenwoud voor krachtige psychedelische brouwsels tot de mystieke Morning Glory; hierbij een lijst met 10 substanties waarmee je een psychedelische trip kunt ervaren.

Het woord "psychedelisch" stamt af van het oude Griekse woord "psychē", wat "geest" of "ziel" betekent, en het woord "dēlou" wat staat voor "onthullen". Geest-onthullende psychedelische substanties kunnen vaak een diep niveau van begrip en bewustzijn veroorzaken met nieuwe inzichten. Niet uitsluitend wat betreft onze eigen geest, maar tevens over de werkelijkheid en het bestaan.

Psychedelische substanties kunnen zowel natuurlijk als synthetisch zijn. De bekendste psychedelica zijn LSD, mescaline, psilocybine en DMT. Sommige psychedelica kunnen legaal zijn, terwijl andere illegaal zijn. Hier volgt een lijst met een aantal van deze natuurlijk voorkomende psychedelica, die in sommige landen (tot op zekere hoogte) legaal zijn.

1. AYAHUASCA

Ayahuasca

Ayahuasca (Psychotria viridis) wordt veel gebruikt als een entheogeen middel bij sjamanistische rituelen in het Amazone-gebied van Zuid-Amerika. Ayahuasca is geen plant op zich, maar de naam voor een brouwsel dat gemaakt wordt van verschillende substanties. De inheemse bevolking van het regenwoud wendt zich van oudsher tot Psychotria viridis en Banisteriopsis caapi om het brouwsel te bereiden, maar soms worden er ook andere planten uit het regenwoud voor gebruikt.

Wat opvallend is aan Ayahuasca is dat de individuele planten die gebruikt worden voor het brouwsel vaak op zichzelf geen psychedelisch effect hebben. Zo bevat Psychotria viridis het van nature voorkomende DMT, maar alleen in combinatie met een andere plant, zoals de Banisteriopsis caapi die werkt als een MAO-remmer, wordt de DMT oraal actief. In de meeste landen zijn de planten om Ayahuasca van te maken legaal, maar het extraheren en het bezitten van DMT is dat niet.

2. HAWAIIAN BABY WOODROSE

Hawaiian Baby Woodrose

De Hawaiian Baby Woodrose (Argyreia nervosa) is een vaste klimplant met grote hartvormige bladeren en witte trompetvormige bloemen, en komt voor in India. Er wordt aangenomen dat de actieve verbinding ervan LSA is, een van nature voorkomende psychedelische alkaloïde en een voorloper van LSD.

Vergeleken met LSD, en hoewel ze dezelfde chemische structuur hebben, is de psychedelische ervaring met LSA verschillend. Het is doorgaans milder dan de effecten van LSD en geeft over het algemeen een helderdere geest en een meer gefocuste high.

Hoewel de extractie en het bezit van LSA verboden is in de meeste landen, is Hawaiian Baby Woodrose dat niet.

Gerelateerd verhaal

Maak Kennis Met Hawaiian Baby Woodrose: Een Natuurlijk Psychedelicum

3. MIMOSA HOSTILIS

Mimosa Hostilis

Mimosa hostilis, vooral bekend als Jurema, is een boom die van oorsprong in Brazilië voorkomt, maar die je tegen kunt komen tot aan Zuid-Mexico. De bladeren, bast en de wortels van deze boom bevatten het psychoactieve ingrediënt DMT. Net als in het geval van andere planten die worden gebruikt voor Ayahuasca, is hierbij echter een toegevoegde MAO-remmer nodig om de DMT te activeren.

Het effect van Mimosa hostilis lijkt erg op dat van Ayahuasca, maar de plant wordt niet traditioneel gebruikt voor het bereiden van het brouwsel. De psychedelische brouwsels die bereid worden met Mimosa hostilis noemt men Ayahuasca-analogen of "anahuasca".

In de meeste landen staat Mimosa hostilis niet op een lijst van verboden planten, wat inhoudt dat het legaal is. De DMT die eruit geëxtraheerd kan worden, maakt de legale staat ervan echter twijfelachtig.

Mimosa Hostilis

Bekijk Mimosa Hostilis

4. MESCALINE CACTUS

Mescaline Cactus

De allerbekendste heilige mescaline cactus is Peyote (Lophophora williamsii), hoewel er vele andere variëteiten bestaan, zoals de San Pedro cactus (Echinopsis pachanoi) of de Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis).

In de meeste landen ter wereld is mescaline een gecontroleerde substantie en daarom illegaal. De cactussen die mescaline bevatten zijn dat echter niet.

In Midden-Amerika, Mexico en in het zuidwesten van Texas kent de Peyote cactus een lange geschiedenis. Zo werd het gebruikt bij heilige ceremonieën en sjamanistische rituelen. De psychedelische effecten van de cactus zijn dan ook al duizenden jaren bekend. Hoewel de consumptie van mescaline in de VS en andere landen illegaal is, zijn de leden van de Native American Church, een geloofsgemeenschap waarbij Peyote sacramenteel wordt gebruikt, vrijgesteld van dit verbod.

5. MORNING GLORY

Morning Glory

De naam Morning Glory wordt gebruikt om meer dan 1000 soorten van de Convolvulaceae familie aan te duiden. Dat zijn bloemen die in landen over de hele wereld voorkomen. Sommige soorten morning glory worden al sinds de oudheid voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals de Turbina corymbosa en de Ipomoea tricolor. Deze zijn ook bekend onder verschillende andere namen, zoals Heavenly Blue, Pearly Gates of Flying Saucer. Bewijs suggereert dat morning glory in het oude Egypte werd gebruikt als een sterk afrodisiacum.

Er wordt verondersteld dat het belangrijkste actieve ingrediënt van morning glory LSA is. Dit is chemisch vergelijkbaar met - en tevens een voorloper van - LSD, hoewel het effect milder is. Het bezit van morning glory planten is niet illegaal, en veel mensen hebben het ter decoratie in de tuin staan. Het is echter wel illegaal om LSA te extraheren en de LSA in bezit te hebben. In de meeste landen is het een gecontroleerde substantie.

Morning Glory

Bekijk Morning Glory

6. SALVIA

Salvia

Salvia Divinorum, kortweg Salvia, noemt men ook wel Salie of Heilige Salie. Het wordt beschouwd als een van de krachtigste, van nature voorkomende psychedelica. De plant is afkomstig uit de vochtige, hemel-reikende wouden van Mexico. Priesters en sjamanen gebruikten Salvia vele honderden jaren bij heilige rituelen om visioenen en spirituele ervaringen op te wekken.

De actieve verbinding in Salvia is salvinorine. In de bladeren van de Salvia divinorum plant vind je hiervan de hoogste concentraties.

Salvia

Bekijk Salvia

7. COLORADOPAD (BUFO ALVARIUS)

Bufo Alvarius DMT

De Coloradopad (Bufo alvarius), of ook wel de Sonora woestijn pad, is een pad die gif met psychoactieve eigenschappen uitscheidt. De klieren van de pad scheiden gif af dat Bufotenine en 5-MEO-DMT bevat, wat gerookt kan worden. In tegenstelling tot wat wel wordt gezegd, likt men niet aan de pad, maar wordt deze "gemolken", omdat inname van de substantie giftig is.

Sommigen beschouwen de pad als heilig en gebruiken het gif bij spirituele ceremonieën. Het bekendst zijn de leden van de "Church of the Toad of Light". De pad komt van oorsprong voor in Arizona, Nieuw-Mexico, en Californië, maar kun je ook tegenkomen in sommige gebieden in Mexico. Hoewel het extraheren en het bezitten van DMT en Bufotenine verboden is, wordt het gebruik van deze pad vanwege de psychedelische effecten zo weinig toegepast en is het zo schimmig, dat er niet veel gevallen van vervolging bekend zijn.

8. MAGISCHE TRUFFELS

Magische Truffels

Magische truffels zijn ondergrondse groeisels (het sclerotium) van bepaalde paddo soorten. Ze zien er anders uit en smaken anders dan paddo's, maar hebben vergelijkbare psychedelische effecten. Magische truffels kunnen een psychedelische ervaring opwekken. Deze kan variëren van ongebruikelijke ideeën en nieuwe inzichten, tot visioenen en diep spiritueel begrip en doorbraken.

Net zoals in het geval van andere paddo's, is de psychoactieve verbinding in magische truffels psilocybine. De hoeveelheid psilocybine en de sterkte van het effect kunnen verschillen, afhankelijk van de soort en de dosis magische truffels die geconsumeerd wordt. Magische truffels zijn in de meeste landen illegaal, maar zijn in Nederland wel legaal te koop.

Top 10 Magic Truffels

Bekijk Magic Truffels

Gerelateerd verhaal

De 10 Meest Bizarre Legale Highs

Georg

Geschreven door: Georg
Georg, gevestigd in Spanje, is een geek die veel tijd besteedt aan zijn computer maar ook aan zijn tuin. Met een vurige passie voor het kweken van cannabis en het onderzoeken van psychedelica, is Georg helemaal thuis in alles wat psychoactief is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken