Blog
Je Favoriete Wietsoort Vinden
4 min

12 Manieren Om Je Favoriete Wietsoort Te Vinden

4 min

Wat is de beste manier om de ideale wietsoort te vinden? Je kunt uit duizenden soorten kiezen, maar als je ze allemaal wilt roken, wordt dat een duur en tijdrovend grapje. Gebruik liever deze 12 tips om de perfecte soort te vinden. Doe tests, lees de beste online artikelen, bekijk de beste social mediakanalen of kweek meerdere wietsoorten tegelijk.

Er bestaan werkelijk duizenden verschillende soorten wietzaden. Het is dus niet verrassend dat het een hele klus is om wietzaadjes te vinden die bij jou passen. Gelukkig heb je als kweker en stoner tegenwoordig genoeg opties voorhanden om je zoektocht te vereenvoudigen. Zo vind je met onderstaande tips en trucs veel gemakkelijker je nieuwe favoriete wietsoort!

1. Gebruik de Zamnesia Seedfinder

Cannabis Seedfinder

Je kunt letterlijk uit duizenden wietzaadjes kiezen en dat maakt het heel ingewikkeld om die ene, bijzondere soort te vinden. Met de Zamnesia Seedfinder kun je ontdekken welke wiet perfect bij jouw vaardigheden, kweekomstandigheden en voorkeuren past. Aan de hand van diverse multiple choice vragen elimineer je de zaadjes die niet aan je eisen voldoen, zodat je keuze eenvoudiger wordt.

SeedfinderKlik hier

Niet alleen met vragen over je klimaat, kweeklocatie en kweekervaring wordt de keus kleiner, maar de Seedfinder richt zich ook op zaken als de smaak en het type high. Je kunt hiermee dus succesvol de meest geschikte planten kweken, wat je omstandigheden en omgeving ook zijn, maar — en dat is net zo belangrijk — je kunt ook genieten van wiet die aan al je eisen op het gebied van smaak, aroma en effecten voldoet.

Gerelateerd artikel

De Beste en Vervelendste Soorten Cannabis Highs

2. Bekijk “Top Lijsten” en vind een soort die je interesse wekt

Bekijk “Top Lijsten” en vind een soort die je interesse wekt

Verdiep je in top 10 lijstjes, voor een overzicht van de beste soorten in bepaalde categorieën. Deze artikelen zijn vaak geschreven door goed geïnformeerde auteurs en populaire zadenbanken. Je bespaart hiermee een hoop tijd in je zoektocht naar je nieuwe favoriet. Ga niet af op geruchten en willekeurige aanbevelingen, maar gebruik deze lijsten voor advies van doorgewinterde wietrokers en -kwekers.

Selecteer simpelweg een categorie en maak direct kennis met de allerbeste soorten. Deze categorieën omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

3. Volg social media accounts waarop wiet wordt besproken

Volg social media accounts waarop wiet wordt besproken

Ontdek de beste soorten ter wereld vanuit je luie stoel. Benut de kracht van technologie en bekijk populaire social media websites die zich op wiet richten. Volg gerenommeerde accounts die zich in het kweken van cannabis en strain reviews specialiseren. De experts hierachter geven vaak een onbevooroordeelde, diepgaande kijk op honderden verschillende wietsoorten. Daarbij bespreken ze meestal het effect, de smaak, productiviteit en het kweekgemak van elke soort.

Meestal kun je er ook tips voor het kweken van een specifieke soort vinden. Gebruik platforms als Instagram en zoek naar pagina's en artikelen met behulp van hashtags, zoals #strainreview en #cannabisreview. Je kunt er ook voor kiezen om deze hashtags te volgen. Zo ontvang je constant interessante informatie in je nieuwsoverzicht.

Gerelateerd artikel

De 20 Beste Wietgerelateerde Instagram-Accounts [Update 2024]

4. Schrijf je in voor nieuwsbrieven van breeders en zadenbanken

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van breeders en zadenbanken

Dagelijks posten duizenden kwekers, breeders en blowers beoordelingen van wietsoorten online. De meningen lopen soms uiteen, waardoor volgers nogal verward kunnen raken. Om dit te voorkomen en direct in de data te duiken, kun je je voor nieuwsbrieven van gerenommeerde breeders en zadenbanken inschrijven.

Deze mensen en organisaties houden zich al jarenlang met het roken, kweken en breeden van de cannabisplant bezig. Zij waren getuige van de opkomst van het moderne wiet kweken en deden er actief aan mee. Deze bronnen, waaronder ook Zamnesia, bieden daarmee de meest heldere, onderbouwde informatie.

5. Installeer cannabis apps

Installeer cannabis apps

Cannabis apps hebben vaak een heldere, eenvoudige interface. Als je graag al je informatie op één plek wenst, zijn deze digitale applicaties ideaal. Je hoeft hiermee niet langer meerdere websites te bekijken of tijdschriften door te bladeren. Ontgrendel simpelweg je telefoon en verdiep je meteen in de informatie, waar je ook bent.

De Leafly app biedt bijvoorbeeld uitmuntende, uitgebreide strain reviews. Je kunt hier van bijna elke wietplant op aarde alles over het cannabinoïden-profiel, de concentratie terpenen en de genetische geschiedenis vinden. Bovendien kun je ook zien waar je een soort daadwerkelijk kunt kopen.

Met de app van Releaf kunnen gebruikers hun ervaring met specifieke cannabisproducten vastleggen. Dit platform is uitgegroeid tot een van de grootste subjectieve databases ter wereld. Je legt hiermee informatie vast over de sensaties die je voelt bij gebruik van bepaalde soorten. Mettertijd kun je grafieken en andere overzichten bekijken, zodat je kunt zien welke wietplanten jou de meeste voordelen bieden.

De MassRoots app benut de kennis van de cannabisgemeenschap om accurate informatie over wietsoorten te verzamelen. Je vindt er persoonlijke ervaringen van andere cannabisliefhebbers en krijgt een goed idee van hoe een strain je kan beïnvloeden.

6. Doe een test!

Doe een test!

Het doen van tests kan geweldige inspiratie opleveren. Dit is misschien niet de nauwkeurigste manier om de wietplanten van je dromen te vinden, maar het is zeker leuk tijdverdrijf!

  • De Dank Budz-test vraagt allereerst naar je favoriete high. Andere vragen gaan over je slaapgewoonten, je ideale rookmoment en welke activiteiten je graag doet als je high bent.

  • De BuzzFeed-test probeert met je favoriete effecten, smaken, geuren, activiteiten en zelfs drankjes je ideale wiet te vinden.

  • De Civilized-test stelt vergelijkbare vragen om gebruikers te helpen de ideale cannabis-soulmate te vinden.

7. Maak kennis met je lokale budtender

Maak kennis met je lokale budtender

Misschien heb jij het geluk dat je op een plek woont waar wiet afhalen gemakkelijk wordt gemaakt door de aanwezige coffeeshops of dispensaria. Bij deze bedrijven kun je de prachtigste, lekkerste en geurigste toppen ter wereld vinden. Bovendien werken er vaak ervaren en goed geïnformeerde budtenders.

Een budtender weet bijna alles over de eigenschappen van elke wietsoort. Maak eens een praatje met deze vriendelijke mensen en ontdek welke soorten voor jou geschikt zijn. Ze kunnen elke soort beschrijven, je een aantal opties laten ruiken en soms mag je zelfs wat gratis proeven!

8. Organiseer een cannabis-proeverij

Organiseer een cannabis-proeverij

Meerdere mensen weten meer dan één. Organiseer een cannabis-proeverij bij je thuis en experimenteer met diverse soorten. Nodig allerlei wietliefhebbers en kwekers uit en vraag iedereen wat lekkers mee te nemen.

Maak ook wat snacks klaar en zorg dat er verschillende soorten wiet zijn om te proeven. Je stelt hierdoor niet alleen je cannabinoïdereceptoren bloot aan nieuwe strains, maar je kunt zo ook bespreken wat de effecten zijn van elke soort. Discussieer over de verschillende soorten en bepaal welke strain jouw nieuwe favoriet wordt.

9. Koop wietzaadjes in variatie-verpakkingen

Koop wietzaadjes in variatie-verpakkingen

Kweek je graag? Als je een mix pack koopt met diverse wietzaadjes kun je aan het eind van het kweekseizoen de effecten en smaken van de verschillende soorten vergelijken. Door verschillende genen bij dezelfde kweek te gebruiken, kun je snel ontdekken wat je voorkeur heeft. Je kweekt dus niet één soort per keer, maar 5-10 soorten tegelijk om sneller je nieuwe favoriet te vinden.

Feminized Mix (Royal Queen Seeds)

(7)
Genetica: Mix Pack
Bloeitijd: 8-9 weken
Bloei soort: Fotoperiode

10. Bezoek online fora en community's voor kwekers en stoners

Bezoek online fora en community's voor kwekers en stoners

Voor wat betreft het internet, kun je ook veel goede informatie op fora en gespecialiseerde websites vinden. Op de gebruikelijke mediaplatforms staan vaak flitsende afbeeldingen en pakkende bijschriften, maar gebruikers van fora delen meestal hele essays en uitgebreide rookverslagen. Bekijk bijvoorbeeld pagina's met kweek- en strain reviews op Reddit en GrowDiaries voor gedetailleerde, goedgeschreven artikelen die je op weg kunnen helpen.

11. Bezoek een cannabis social club

Bezoek een cannabis social club

Cannabis social clubs duiken overal ter wereld op. Ze zijn echter met name populair in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Deze organisaties zijn particuliere instellingen die cannabis kweken en dit aan hun leden leveren. Als lid heb je dus toegang tot een overvloed aan wietsoorten. De kans is ook groot dat je nieuwe soorten in de vorm van concentraten en edibles kunt proberen.

12. Bezoek deskundige websites over cannabis

Bezoek een cannabis social club

De grotere websites zijn het betrouwbaarst voor wat betreft een oprecht beeld van wietsoorten. Sites als LeaflyHigh Times, en The Weed Blog verschaffen je alle belangrijke details om jouw ideale soorten te vinden. Hun ervaren schrijvers, kwekers en breeders bieden misschien wel de beste cannabis-gerelateerde informatie op het internet. Sommige websites hebben zelfs een tijdschrift, waarmee je pas echt veel te weten komt.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken