Blog
Top 7 Meest Omstreden Geestverruimende Planten
4 min

Top 7 Meest Omstreden Geestverruimende Planten

4 min
Smartshop Top Lists

Deze 7 interessante en geestverruimende planten zijn het basisingrediënt van de sterkste geneesmiddelen en illegale narcotica op aarde. De substanties en hun productie en distributie hebben de wereld waar we in leven voor altijd veranderd. Lees verder over de herkomst van deze drugs.

Van alle plantensoorten ter wereld zijn de 7 zondige zaden de meest beroemde natuurlijke verdovende middelen. Maar pas op, het zaaien van deze zaadjes kan gevaarlijk zijn. In sommige gevallen zelfs met dodelijke afloop. Vind je de discussie over geestverruimende middelen verontrustend? Of je voel je je gekwetst door feiten die tegen je mening indruisen? Dan moet je nu stoppen met lezen. Ben je echter niet bang voor de harde waarheid? Bereid je dan voor op de choquerende werkelijkheid over de 7 zondige zaden.

DE SLAAPBOL (PAPAVER SOMNIFERUM)

SLAAPBOL (PAPAVER SOMNIFERUM) ZADEN

De Soemeriërs noemden het "Hul Gil" of de "genotsplant." Tegenwoordig wordt het "smack" of heroïne genoemd. De slaapbol maakt al duizenden jaren deel uit van de mensheid. De rode bloem is nog altijd het symbool van de Britten ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog. Ooit was er een tijd dat de Koningin van Engeland de grootste drugsmokkelaar van de wereld was. In haar naam werd zelfs een Opiumoorlog gevoerd met de Chinezen over de macht van de handel. Tot twee maal toe! Halverwege de 19de eeuw woedden de Opiumoorlogen in het Verre Oosten; van 1839-1842 en wederom van 1856-1860.

De zaden van de Papaver somniferum worden nog steeds gezaaid voor het produceren van opium. Dit wordt gedaan over een uitgestrekt berggebied van 7000km - van Centraal Azië dwars door Turkije, Afghanistan en Myanmar. Deze oogsten worden bijna allemaal gebruikt om heroïne van te produceren en naar het Westen te smokkelen.

Afghanistan is veruit de allergrootste opiumproducent ter wereld. Schattingen van The Brookings Institution en de VN duiden erop dat in 2017 meer dan 9 miljoen kilo opium is geproduceerd. Dat is zelfs voor Afghanistan een record.

In Tasmanië wordt het merendeel van de legale opium geproduceerd en wel 40-50% van de vraag van de internationale farmaceutische industrie. Deze opium wordt geraffineerd om er codeïne en morfine van te produceren.

Heroïne werd in de jaren '90 van de 19de eeuw massaal op de markt gebracht door het Duitse farmaceutische bedrijf Bayer. Deze onderneming promootte het als behandeling voor kinderen met bronchitis, kinkhoest en verkoudheid. In kranten werd zelfs aanbevolen kinderen een lepeltje heroïne toe te dienen. Daar kwam in 1912 een einde aan. Het zou echter nog tot 1924 duren voordat de Amerikaanse FDA heroïne verbood.

AYAHUASCA

AYAHUASCA

Ayahuasca is het Spaanse woord dat afkomstig is van "ayawaska" uit het Quechua, een oorspronkelijke taal in Zuid Amerika. Banisteriopsis caapi, een liaan die groeit in het oerwoud van het Amazonegebied, is het belangrijkste ingrediënt van het hallucinogene drankje. Ayahuasca, ook wel yage genoemd, is een aloud magisch brouwsel. Er bestaan veel regionale variëteiten met verschillende ingrediënten en effecten. Bovendien zijn er onnoemelijk veel diverse namen voor dit hallucinogene drankje.

Vaak worden planten aan de mix toegevoegd die DMT bevatten, zoals Psychotria viridis (chacruna), als belangrijkste psychoactieve bestanddeel. Antropologen vermoeden dat inheemse bevolkingsgroepen als sinds 3000 jaar voor onze jaartelling het brouwsel voor ceremoniële en religieuze doeleinden gebruiken.

Related Story

Mediteren Met Ayahuasca: Een Complete Gids

In Brazilië noemt men het "hoasca" en wordt het altijd bereid van de bladeren van de chacruna (Psychotria viridis). Dit wordt gedaan door de União do Vegetal, een spirituele sekte die ayahuasca gebruikt. De sekteleden drinken sinds 2010 het ayahuascabrouwsel legaal nadat de Braziliaanse overheid het ritueel erkende. Andes-Sjamanen uit Ecuador, Peru, Colombia en Bolivia zouden ook andere lianen gebruiken met DMT, zoals Diplopterys cabrerana.

Bedreven sjamanen kunnen ayahuasca brouwen die een 4-6 uur durende transitie opwekt naar de DMT dimensie. De een huilt, de ander braakt, maar de meesten zakken weg in een halfbewuste droomachtige staat. De sjamaan is ook aanwezig om mensen tijdens hun reis bij te staan. Een heks of tovenaar zou echter wel eens misbruik kunnen maken van de kwetsbare toerist die misselijk is en tript van de ayahuasca.

SASSAFRAS

HOE HERSTEL JE VAN EEN MDMA KATER?

Sassafras is een boom die voorkomt in Noord-Amerika en het oosten van Azië. De boom ziet er niet echt opvallend uit behalve dat hij drie-lobbige bladeren heeft die een beetje aan wanten doen denken. De grote hoeveelheid safrool in de sassafrasolie uit de boomschors en wortels is een precursor van MDA, MDMA en MDEA. Het werd in 1898 voor het eerst gesynthetiseerd door de Duitse chemicus Fritz Haber voor het produceren van ecstasy. In 1914 werd het door Merck gepatenteerd.

Amerikanen noemen MDMA ook wel "molly" en het ondergaat sinds enige tijd een heropleving als favoriete partydrug. De grote vraag naar ecstasy heeft geleid tot een enorme achteruitgang van sassafras in de natuur. Helaas moet voor het verkrijgen van de olie de boom worden gekapt. De tropische oerwouden van Cambodja worden momenteel zelfs platgewalst voor het verzamelen van de sassafrasolie.

PADDO'S

PADDO'S: ALLES WAT JE WETEN MOET

In een grot in de buurt van het Spaanse plaatsje Villar Del Humo zijn in 2011 rotsschilderingen van 6000 jaar geleden ontdekt waarop paddo's staan afgebeeld. De vakkundige experts zijn het erover eens dat het hier de Psilocybe hispanica betreft. Lang voordat de mens zich met landbouw bezighield, gingen mensen al op paddo-jacht. Ze struinden door velden op zoek naar koeienvlaaien waarin de paddo's met psilocybine groeiden.

Trippen voor je plezier is dankzij de alternatieve cultuur van de jaren '60 een normaal verschijnsel geworden. Vanwege de War on Drugs werd er echter maar weinig medisch onderzoek verricht. Sinds kort herwint psilocybine de vergane medicinale waardering weer als goede behandeling bij depressies en andere aandoeningen. De wetenschappelijke kennis over psychedelica maakt daarbij een comeback. Zoals Timothy Leary zo mooi opmerkte: "Just Say know."

Bekijk Mushmush Grow Kit 'McKennaii'

SYRISCHE WIJNRUIT (PEGANUM HARMALA)

PEGANUM HARMALA (10 GRAM)

Syrische wijnruit dateert uit het Oude Perzië en is een andere mededinger voor het heilige Soma drankje. De Mazdeïsche priesters of Magiërs uit Perzië noemden hun heilige plant Haoma. Hedendaagse psychonauten komen erachter dat cannabis misschien wel niet de eerste keus is als ingrediënt voor het Soma drankje.

Dat klinkt erg aannemelijk gezien het feit dat cannabis geen hallucinogeen is. Maar dat is Syrische wijnruit ook niet. Toch lijkt het chemisch gezien erg op Banisteriopsis caapi, wat oraal ingenomen wordt om de DMT in ayahuasca te activeren. Dat komt door hoge concentraties MAO-remmers en niet zozeer door psychoactieve alkaloïden. De vermalen zaden van de Syrische wijnruit zijn een populair ingrediënt voor ayahuasca. Daarbij zouden ze beter door de maag verdragen worden dan de brouwsels van sjamanen.

JUREMA (MIMOSA HOSTILIS)

Mimosa Hostilis (10 gram)

Jurema is een geharde plantensoort die groeit in het zuiden van Mexico en in geheel Zuid-Amerika daaronder. De plant heeft bladeren die doen denken aan varens die muls en uiteindelijk humus vormen op de bosgrond. Daar komt nog bij dat de planten goed zijn voor stikstoffixatie en een belangrijke voedselbron zijn voor vee. Bovendien is het hout uitstekend voor in de open haard of als timmerhout. De grote hoeveelheid tannine beschermt het hout tegen rot en wordt gebruikt in de leerlooierijsector.

Psychonauten vinden het erg aantrekkelijk vanwege de DMT die het bevat waardoor je er psychedelische thee van kunt zetten. In combinatie met Syrische wijnruit wordt het oraal actief. De sterke, langdurige trip wordt omschreven als overeenkomstig met die van het inheemse ayahuascabrouwsel. Het wordt daarbij over het algemeen toegevoegd vanwege de DMT en niet zozeer voor een spirituele ervaring of healing.

MIMOSA HOSTILIS

Bekijk Mimosa Hostilis (10 gram)

COCA

EZ Test Cocaine Purity

Het kauwen op cocabladeren met limoen voor een energieboost is een traditionele gewoonte die al sinds 6000 jaar voor onze jaartelling bestaat onder de bewoners van de Andes in Zuid-Amerika. Voor de inheemse bevolking is het een opwekkend drankje, vergelijkbaar met een kop koffie. Cocaïne wordt gewonnen uit dezelfde bladeren van de Erythroxylum coca.

Mate de Coca, oftewel thee van cocabladeren, wordt in Zuid-Amerika in theezakjes verkocht. Veel mensen beschouwen het als een gezondheidsdrankje. De cocabladeren zitten inderdaad vol met belangrijke mineralen en vitaminen. Er zijn samenzweringstheorieën rondom cocabladeren waardoor het erop lijkt dat een illuster, machtig netwerk ervoor heeft gezorgd dat cocaïne in stand gehouden wordt. Pas ontdekte geheimzinnige variëteiten, zoals Boliviana negra, zijn zowaar resistent tegen onkruidverdelgingsmiddelen. Speculaties dat deze "supercoca" in een laboratorium is gecreëerd, gaan nog steeds rond.

Top Shelf Grower

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken