Blog
Angst Verminderen Met Psychedelische Drugs
1 min

Angst Verminderen Met Psychedelische Drugs

1 min
News Research

De interesse in het klinisch gebruik van geestverruimende drugs zoals psilocybine en LSD is pas recentelijk weer opgeleefd. In het begin van de jaren 60 kregen deze stoffen een slechte reputatie toen

De interesse in het klinisch gebruik van geestverruimende drugs zoals psilocybine en LSD is pas recentelijk weer opgeleefd. In het begin van de jaren 60 kregen deze stoffen een slechte reputatie toen de psychologen Timothy Leary en Richard Alpert hun 'turn on, tune in' filosofie loslieten op een jeugd en een cultuur die maar wat graag nieuwe, wonderlijke drugs uitprobeerden, maar niet voorbereid waren op de effecten die deze psychedelica teweegbrachten. Daarom werden die psychedelische drugs in de jaren 70 uitgebannen werd het onderzoek naar de mogelijke positieve kanten van die drugs stilgezet.

Recente studies hebben aangetoond dat psychotrope drugs zoals LSD en psilocybine zeer goed van pas kunnen komen bij angst, stress, PTST en pijn veroorzaakt door vergevorderde kanker. Het toedienen van een dosis psilocybine onder toezicht van een dokter en in een gecontroleerde omgeving - dr. Leary zou waarschijnlijk Perzische tapijten, sitarmuziek en pluchen sofas voorstellen - kan een grote en duurzame verandering teweegbrengen in het vooruitzicht van de patiënt, zelfs in het geval van een dodelijke ziekte, vanwege de rust, het optimisme, het gevoel van welbevinden en de euforie de men tijdens de procedure ervaart. Sommige dokters en psychologen die zich gespecialiseerd hebben in palliatieve zorg suggereren dat het gebruik van geestverruimende drugs mee kan helpen om voor een 'goede dood' te zorgen, een overlijden dat gespeend is van angst, stress en stervenspijn.

Is het de moeite waard dat medische professionals zich nog eens buigen over psychedelica en hun mogelijke voordelen? Als het het overlijden zou vergemakkelijken, zou je dan open staan voor een geestverruimende en -veranderende ervaring?


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken