Blog
Kunnen Paddo's Schizofrenie Helpen Genezen? Dr. Nutt Zal Het Binnenkort Ontdekken.
1 min

Kunnen Paddo's Schizofrenie Helpen Genezen? Dr. Nutt Zal Het Binnenkort Ontdekken.

1 min
Research Shroomshop

Toonaangevende onderzoekers denken dat magische paddestoelen de bepalende factor kunnen zijn in het vinden van een geneesmiddel voor schizofrenie.

De rol van psychedelica voor de behandeling van psychische problemen moet nog worden bepaald. De reeds uitgevoerde onderzoeken hebben echter al zeer positieve resultaten opgeleverd. Professor David Nutt, een van de grootste drijfveren achter het psychedelische onderzoek in Europa, staat op het punt dit nog verder door te voeren, door te ontdekken of magische paddestoelen kunnen helpen bij de behandeling van schizofrenie.

In het onderzoek, zullen 24 mannelijke vrijwilligers een dosis psilocybine ontvangen, waarbij hun hersenactiviteit in de gaten wordt gehouden met een MRI scanner. Aangenomen wordt dat de hallucinaties, die door psilocybine worden veroorzaakt, uit hetzelfde gebied in de hersenen komen die ook wordt geactiveerd tijdens een episode van schizofrenie. Tijdens de trip, zal elke vrijwilliger saracatinib ontvangen, een experimenteel medicijn die schizofrenie zou moeten stoppen. Als magische paddestoelen hetzelfde gebied in de hersenen activeren, zou het medicijn in theorie de high in het midden van de trip moeten stoppen. Als dit lukt, kan het enorme gevolgen hebben voor de toekomst van de behandeling van schizofrenie en ook biedt het een veel beter inzicht in de werking van paddestoelen op de hersenen.

DE PROBLEMEN VAN EXPERIMENTEREN MET PADDESTOELEN

Het feit dat magische paddestoelen worden gebruikt als hulpmiddel om dit nieuwe medicijn te testen, is natuurlijk geweldig, maar er zijn hoge kosten aan verbonden, ongeveer £1.000,- per dosis (€1.405). Dit zijn extreme kosten voor iets dat gratis in een lokaal veld kan worden geplukt en het toont exact aan wat er mis is met het huidige drugsbeleid. Toen Nutt sprak over de krankzinnigheid, die het grensverleggende potentieel van psychedelisch onderzoek ondermijnt, zei hij:

"Er zijn de laatste 50 jaar geen doorbraken geweest in de behandeling van schizofrenie, omdat het zo'n gecompliceerde aandoening is. Omdat psilocybine een gecontroleerde stof is, moesten we ons in veel bochten wringen. Het onderzoek werd een jaar uitgesteld omdat we vergunningen moesten krijgen bij de Home Office.

Magische paddestoelen kunnen gratis worden geplukt, maar we moeten £1.000 per dosis betalen. Dit is belachelijk. Onze vrijwilligers zullen de effecten van psilocybine ongeveer een uur ervaren en er zullen een aantal van de beste psychiaters ter wereld aanwezig zijn.

Als het succesvol is, kan het de weg vrijmaken voor een veel groter onderzoek naar het medicijn voor mensen met schizofrenie. We moeten vele jaren inhalen omdat psilocybine, en soortgelijke drugs, illegaal zijn, waardoor onderzoek wordt bemoeilijkt.

Het lijkt erop dat er een prijskaartje hangt aan vooruitgang, maar er wordt tenminste vooruitgang geboekt en de wetenschap laat zich niet weerhouden door bureaucratische barricades op hun weg. Hoewel de paddestoelen worden gebruikt om de effectiviteit van een ander medicijn te beoordelen, is het nog steeds goed om onderzoek met paddestoelen te zien, waarin wordt ontdekt hoe ze het brein beïnvloeden.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken