Blog
London University begint klinische testen met magische paddestoelen
1 min

London University begint klinische testen met magische paddestoelen

1 min
Research Shroomshop
Onderzoek naar hallucinogenen maakt weer een grote sprong vooruit in het Verenigd Koninkrijk, nu de eerste klinische testen inzake hun toepassingen bij depressie staan gepland.

Sinds hallucinogenen, zoals LSD, rond 1960 zijn verboden, is ook het onderzoek naar mogelijke medische toepassingen gestopt. Het maakte niet uit dat er in het verleden al positieve resultaten werden behaald, want het werd de wetenschap officieel verboden nog verder onderzoek te doen.

Het laatste jaar is dit standpunt inzake onderzoek naar hallucinogenen echter veranderd, waardoor de rationele wetenschap dankzij logische redenering niet langer onderhevig is aan het verbod. Recent meldden we al dat een Britse wetenschapper reeds een uitstapje maakte in dit wetenschappelijke veld, om het te revitaliseren en te beoordelen wat de effecten van hallucinogenen zijn op de hersenen. Nu gaat dit echter nog een stapje verder, omdat Imperial College London van plan is in april daadwerkelijke en legitieme klinische onderzoeken op mensen te verrichten, om de anti-depressieve werking van psilocybine, de actieve stof in magische paddestoelen, te onderzoeken.

DIT IS GROOT NIEUWS

Dit is het eerste Britse klinisch onderzoek in meer dan 45 jaar, dat met hallucinogenen wordt uitgevoerd, waardoor het enorme stap voorwaarts is in dit veld van de wetenschap. Ander onderzoek is uitgevoerd, maar allemaal op kleine schaal, meer om te bepalen of er daadwerkelijk een reden is voor de klinische onderzoeken.

Gehoopt wordt dat met deze testen de impact van hallucinogenen op angst en depressie beter begrepen worden en dat ook de mogelijkheden voor medische toepassingen kunnen worden gerealiseerd. De universiteit voorspelt een positieve uitslag, zeker voor diegenen die lijden aan terminale ziektes en hiermee worstelen, zoals terminale kanker.

Recente onderzoeken uit de VS laten al zien dat zelfs een enkele dosis, als onderdeel van een therapie, enorm nuttig kan zijn voor personen die lijden aan angst, depressie en verslaving, dus we staan te springen om te zien hoe de klinische onderzoeken aan deze kant van de grote plas gaan. Als het succesvol is, hebben we de volgende stap gezet om hallucinogenen in de moderne geneeskunde te brengen.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken