Blog
Onderzoek: Gebruiker van psychedelica minder waarschijnlijk suïcidaal
1 min

Onderzoek: Gebruiker van psychedelica minder waarschijnlijk suïcidaal

1 min
Met een nieuw jaar komt ook nieuw onderzoek en vers van de pers is dit Amerikaanse onderzoek, waarin gekeken wordt naar de effecten van klassieke psychedelica bij psychische aandoeningen.

Volgens dit onderzoek, kan het zomaar de oplossing zijn waar we allemaal op hebben gewacht.

Het nieuws dat psychedelica kunnen helpen de symptomen en effecten van diverse, geestelijke aandoeningen te verlichten is niet nieuw. Tot nu zijn er echter maar weinig onderzoeken gedaan naar het onderwerp die zo gedetailleerd zijn als deze, die in januari is gepubliceerd. Hierin werd geconcludeerd dat psychedelica het antwoord kunnen zijn op de psychologische problemen van de VS, waaronder zelfmoord.

Het onderzoek in kwestie stelt dat klassieke psychedelica een sleutelrol spelen. De onderzoekers verwijzen naar psychedelica zoals ayahuasca, magische paddestoelen, LSD, DMT en mescaline, dus vrijwel alles dat serotonine 2A activeert in de hersenen.

HET ONDERZOEK

Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology, mocht je het willen opzoeken. Voordat ze ingaan op hun eigen werk, beginnen ze bij de basis, waarin ze eerder gedaan onderzoek, waar overeenkomstige resultaten zijn gevonden, samenvatten en opmerken dat desondanks psychedelica nog steeds geclassificeerd zijn als geregistreerde stoffen in de VS.

Vervolgens gaan ze dieper in op hun eigen werk, waarna ze aangeven hoe ze de gegevens, verkregen uit de National Survey on Drug Use and Health, hebben geanalyseerd. Van de 190.000 deelnemers, die hebben deelgenomen aan de enquete, hebben 27.235 aangegeven op een bepaald punt in hun leven klassieke psychedelica te hebben gebruikt. Ontdekt werd dat, vergeleken met de duizenden die geen psychedelica gebruikten, deze groep psychonauten een aanzienlijk verlaagd risico liep op psychologische stress, zelfmoordgedachten, zelfmoordneigingen en zelfmoordpogingen.

Ook werd ontdekt dat diegenen, die psychedelica gebruikten, meer open-minded leken, hoewel niet kon worden vastgesteld of dit een oorzaak of een reden was voor het gebruik van psychedelische drugs.

EEN PSYCHEDELISCHE TOEKOMST

Dit onderzoek, gecombineerd met de diverse andere onderzoeken, die op dit moment worden uitgevoerd en gepubliceerd, laat definitief bewijs zien dat er tenminste mogelijkheden zijn voor gereguleerd en gecontroleerd gebruik van psychedelische medicijnen bij de behandeling van psychische aandoeningen. Het is aangetoond dat verslaving, PTSS, depressie, suïcidale gedachten en vele andere aandoeningen baat kunnen hebben bij het gebruik. Desondanks blijven psychedelica een Schedule I stof in de VS, waarbij verder wetenschappelijk onderzoek naar de stof enorm wordt afgeremd. Gelukkig rennen we hier in Europa niet (meer) zo achter de feiten aan en is het psychedelische onderzoek weer opgestart, na decennia van overheidsonderdrukking in het wetenschappelijke veld. Psychedelisch onderzoek maakt nu grote sprongen vooruit en gehoopt wordt dat dit op een dag biljoenen mensen kan helpen over de hele wereld. Alle overheden zouden echter alleen hun kop uit het zand moeten halen en het onderzoek steunen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken