Blog
Toonaangevende psychiater vraagt om herindeling van psychede
2 min

Toonaangevende psychiater vraagt om herindeling van psychede

2 min
Volgens een toonaangevende psychiater in het Verenigd Koninkrijk, zouden psychedelische drugs als magische paddestoelen en LSD opnieuw door de wet moeten worden ingedeeld, zodat...

 ...er meer onderzoek kan worden gedaan naar mogelijke, therapeutische toepassingen.

Nu een groeiend aantal onderzoeken de suggestie wekt dat psychedelische drugs aandoeningen kunnen behandelen, waar traditionele geneesmiddelen mee worstelen, wordt er steeds meer druk uitgeoefend op overheden om de juridische beperkingen te verminderen. Deze druk is zojuist verdubbeld, nu James Rucker, een van de meest toonaangevende psychiaters van het Verenigd Koninkrijk en ere-docent aan het Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience, King's College Londen, de overheid oproept om psychedelische drugs opnieuw te classificeren.

In een artikel in het British Medical Journal, beweert Rucker dat autoriteiten "hun onnodig beperkende klasse A, schema I classificatie moeten downgraden". Hun huidige classificatie betekent dat ze "geen geaccepteerde medische waarde hebben en het hoogste risico op schade, ondanks het wetenschappelijke bewijs voor het tegendeel".

En dit niet alleen, maar Rucker wijst er ook op dat psychedelica aan meer beperkingen zijn onderworpen dan heroïne of cocaïne (in het Verenigd Koninkrijk), ondanks het feit dat er geen bewijs is om te suggereren dat "psychedelische drugs verslavend werken, er maar weinig bewijs is waarin wordt aangeduid dat ze gevaarlijk zijn in een gecontroleerde setting en veel historisch bewijs toont aan dat ze toepassingen kunnen hebben bij veelvoorkomende psychiatrische aandoeningen".

DE WET STAAT VOORUITGANG IN DE WEG

Rucker legt ook nog uit dat psychedelisch onderzoek veelbelovende resultaten heeft laten zien voor de behandeling van angst, OCD (dwangstoornis), verslaving en cluster hoofdpijn. Zelfs met deze bevindingen, blijft het opstarten van onderzoek naar psychedelica nog steeds een gigantische onderneming.

Zoals de zaken er nu voor staan, moet elk instituut in het Verenigd Koninkrijk, die een Schema I drug wil bezitten, licentiekosten betalen van £5000 (€6960), gevolgd door regelmatige inspecties door de politie. Het instituut moet dan ook nog de drug aanschaffen. In het geval van psilocybine, is er wereldwijd slechts een goedgekeurd lab die het produceert voor klinische onderzoeken en het kost £100,000 voor 1g. Dit is een extreem onrealistische kostenpost, waardoor het voor wetenschappers bijna onmogelijk is om de waarheid achter deze drugs te onderzoeken.

"Het betekent dat klinisch onderzoek naar psychedelica 5-10 keer duurder is dan onderzoek naar drugs met minder restricties (die meer schadelijk zijn), zoals heroïne. Als een gevolg hiervan voelen bijna alle financiers zich ongemakkelijk om onderzoek naar psychedelica te financieren."

Rucker dringt er bij de UK Advisory Council on the Misuse of Drugs, en Algemene Vergadering van de VN in een speciale zitting over drugs in 2016, op aan dat: "Ze de aanbeveling maken dat psychedelica worden ingedeeld als Schema 2 stof, zodat een uitgebreide, op bewijs gebaseerde beoordeling over hun therapeutische toepassingen mogelijk kan worden gemaakt."

Het toont maar weer eens aan dat de bal aan het rollen is voor psychedelisch onderzoek en dat deze bal niet kan worden gestopt, ondanks financiële blokkades. De ontvangen steun groeit met de dag en meer en meer vooraanstaande wetenschappers zijn bereid hun naam eronder te zetten. Misschien wordt het tijd dat de overheid gaat luisteren en een einde maakt aan de restricties met wilde en onrealistische kosten.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken