Blog
Beste Amsterdamse Coffeeshops
8 min

Top 15 Amsterdamse Coffeeshops Van 2018

8 min

Het mooie Amsterdam. De levendige hoofdstad van ons land, met haar wereldberoemde grachten. En niet te vergeten - de cannabiscultuur. De stad is bezaaid met coffeeshops. Er zijn er zoveel dat het moeilijk is om te kiezen. Dit zijn enkele van onze favorieten.

STONED WORDEN IN AMSTERDAM

Als je een echte cannabisliefhebber bent, gaat er niets boven een bezoekje aan het wonderschone Amsterdam. Je vindt hier tientallen coffeeshops, verspreid over de hele stad. Ze zijn echter niet allemaal hetzelfde als we kijken naar de kwaliteit, menukaart en ambiance.

Jij en de rest van onze vertrouwde en gewaardeerde bezoekers hebben de afgelopen paar maanden kunnen stemmen op de meest favoriete Amsterdamse coffeeshops. We hebben de stemmen geteld, de uitslag berekend en die verwerkt in de onderstaande lijst. Blijf lezen en ontdek wat de beste coffeeshops van Amsterdam zijn!

Video: Beste Coffeeshops in Amsterdam

Video id: 386938411

1. THE STUD

Coffeeshop The Stud: +31 (0) 20 694 0983, Molukkenstraat 581, 1095 BJ Amsterdam

The Stud heeft de concurrentie vermorzeld! Op het internet wordt het "de meest vriendelijke coffeeshop van Amsterdam" genoemd en ze hebben met gemak een gedeelde eerste plaats behaald. De coffeeshop ligt nogal ver in het oosten van de stad. Je komt er dus voornamelijk plaatselijke bewoners en stamgasten tegen; altijd een goed teken. Dat betekent echter niet dat toeristen er niet welkom zijn. In tegendeel zelfs! Het aantrekkelijkste van The Stud is - behalve de kwaliteit van hun producten - de buitengewone gastvrijheid en klantenservice die je bij binnenkomst meteen opmerkt.

Een voordeel van dat de coffeeshop niet in het stadscentrum ligt, zijn de prijzen. Alleen al het geld dat je er kunt besparen, is een bezoek aan The Stud waard. Bovendien heerst er in de coffeeshop een prettige ontspannen sfeer, met gezellige rook- en ontvangstruimtes. Je kunt er ook iets te eten of te drinken bestellen. Verder kun je leuke merchandise kopen in de naastgelegen The Stud Store.

Ze hebben er een uitstekende selectie hasj en wiet. Die bestaat onder andere uit Kosher Kush, Shoreline en nog veel meer. The Stud heeft ook buitengewone hasj op de menukaart, misschien wel de beste van de stad. Vraag maar eens naar hun Mexicana USA of Candy Cookie hasj en ze vertellen je er met liefde alles over. De Mexicana USA geeft je daarbij een zuivere en krachtige high. Dat komt door het waanzinnige THC-gehalte van maar liefst 63% en 0% CBD! Candy Cookies is met 57% THC en 6% CBD iets minder sterk. Kom wel vroeg als je ergens wilt zitten. Er komen namelijk massa's mensen naar The Stud.

Coffeeshop The Stud

1. BOEREJONGENS COFFEESHOPS

Boerejongens Coffeshop Centre: +31 (0) 20 447 3557, Utrechtsestraat 21, 1017 VH Amsterdam

De gedeelde eerste prijs gaat naar Boerejongens! Dit is een bekende keten van professionele en zeer uitnodigende coffeeshops. Hun locatie in het stadscentrum in de Utrechtsestraat is vormgegeven als een modern dispensarium. Een weelderige marmeren vloer en luxueuze decoraties geven de shop een chique uitstraling. Hoewel Boerejongens Center meer een afhaalzaak is, serveren ze er ook koffie en snacks. Op de bovenverdieping vind je een rookgelegenheid. Als een zaak voor connaisseurs verkopen ze een grote selectie van plaatselijke genetica. Ze hebben echter ook een paar importproducten. Daarbij staan ze vooral bekend om de "block-hash" die ze verkopen. Op de menukaart prijken ook edibles.

De locaties Boerejongens BIJ en West in Amsterdam West zijn fris en onberispelijk gedecoreerd. Ze zijn een combinatie van een hedendaags dispensarium en een old-school drogisterij. Dankzij de excellente kwaliteit van hun producten en de uitgebreide menukaart is Boerejongens voor veel mensen hun favoriete leverancier.

Boerejongens Coffeeshops

2. BARNEY'S COFFEESHOPS

Barney's Coffeeshop: +31 (0) 20 625 9761, Haarlemmerstraat 102, 1013 EW Amsterdam

Barney's Coffeeshops zijn zaken waar je kunt genieten van de beste cannabis strains van de legendarische zadenbank Barney's Farm. De shop in de Haarlemmerstraat heeft daarbij meerdere awards gewonnen. Het is bovendien een van de meest originele en futuristische coffeeshops. De zaak is niet al te groot, maar het moderne decor maakt veel goed. Dit is geïnspireerd op een ouderwetse apotheek met gepolijst hout en veel sfeerverlichting.

Barney's Coffeeshop staat te boek als een etablissement voor fijnproevers. Behalve hun prijswinnende variëteiten kun je er ook andere populaire strains en hasj kopen. Het personeel is daarbij vriendelijk en zeer goed op de hoogte. We vermelden graag dat Barney's drie zaken in dezelfde straat heeft: een bar, coffeeshop en restaurant. In alle drie mag je blowen. Ook bestaat er een tweede coffeeshop: Barney's Lounge. Die vind je aan de Reguliersgracht.

Barney's Coffeeshops

3. 1E HULP

Coffeeshop 1e Hulp: +31 (0) 20 427 0712, Marnixstraat 194, 1016 TJ Amsterdam

De 1e Hulp trekt niet zoveel toeristen als andere zaken dichter bij het centrum. Toch komen er veel reizigers vanwege de bekende kwaliteit van de cannabis en de buitenaardse moonrocks.

In de coffeeshop heerst een prettige sfeer met een Oosters tintje. Vergeleken met andere coffeeshops is de zaak ruim opgezet. Er zijn drie verdiepingen en een toonbank waar je cannabis kunt kopen. De schitterend ontworpen lounge-plekken bieden daarbij zachte, gezellige en comfortabele zitplekken voor alleenstaande bezoekers, stelletjes en grotere gezelschappen. 1e Hulp heeft bovendien een fantastisch assortiment, bestaande uit meer dan twintig strains. Natuurlijk verkopen ze ook Amsterdamse favorieten en hedendaagse top-soorten. Verder vind je er allerlei soorten hasj, edibles en voorgedraaide joints.

1e Hulp Coffeeshop

4. AMNESIA

Coffeeshop Amnesia: +31 (0) 20 427 7874, Herengracht 133I, 1015 BG Amsterdam

Coffeeshop Amnesia is een niet al te grote coffeeshop die wel wat weg heeft van een nachtclub. Het decor is cool en heeft een diepdonker kleurenschema. Je kunt zowel binnen als buiten zitten, dus je kunt er lekker chillen en bootjes bekijken die 's zomers door de grachten varen.

De eigenaars van Amnesia hebben aan veel Nederlandse cannabis-wedstrijden meegedaan. Deze prijswinnende strains prijken natuurlijk ook op het menu. Je vindt er daarnaast veel hedendaagse soorten. Die bestaan onder andere uit geïmporteerde strains uit Amerika en wat plaatselijke variëteiten. Als je van verdampen houdt, hebben ze ook meerdere Volcano Digit vaporizers klaarstaan. Mocht je bovendien door een vreetkick overvallen worden, dan kun je bij Amnesia cake en gebakjes kopen. De milkshakes zijn ook legendarisch!

Coffeeshop Amnesia

5. 420 CAFÉ

420 Café: +31 (0) 6 1894 9745, Oudebrugsteeg 27, 1012 JN Amsterdam

420 Café is een coffeeshop in de Oudebrugsteeg, een locatie die zeer populair is onder toeristen. Net als de boetieks en cafés in de buurt straalt het een chic sfeertje uit. Vanwege het weelderige hardhouten interieur lijkt de zaak meer op een deftig café dan op een traditionele Nederlandse coffeeshop.

Hoewel de menukaart van 420 niet bepaald uitgebreid is, hebben ze toch een uitgelezen selectie wiet en hasj. Het evenwichtige assortiment bestaat uit variëteiten die momenteel erg geliefd zijn bij het toeristenpubliek. Natuurlijk vind je er ook traditionele oldschool strains. Aan een rijk aanbod van hapjes, drankjes en koffie hebben ze eveneens gedacht.

Coffeeshop 420 Café

6. THE BULLDOG COFFEESHOPS

Bulldog The First: +31 (0) 20 625 9864, Oudezijds Voorburgwal 90, 1012 GJ Amsterdam

The Bulldog heeft 4 coffeeshops in het Amsterdamse stadscentrum: The First, Energy, Havri en Rockshop. Ook is er een vijfde zaak, genaamd Bulldog Port 26. Deze vind je op het bedrijventerrein Westpoort. The First is een van de oudste coffeeshops van Amsterdam. Toen ze in 1974 begonnen, zaten ze als vrienden in een Amsterdamse kelderruimte stiekem te blowen. Het werd een soort toevluchtsoord voor blowers in de tijd van de strenge wetten in Amerika. Ze hadden zelfs een "Orange Raid Alarm". De barkeeper gooide daarbij een sinaasappel in een pijp naar beneden als er een inval was. Zo werd iedereen gewaarschuwd en kon alles nog verstopt worden voordat er agenten op de stoep stonden. De creatieve uitstraling van de zaak herinnert aan die turbulente periode. Zo zijn de muren behangen met foto's en aandenkens.

The Bulldog Palace Coffeeshop aan het levendige Leidseplein bestaat eigenlijk uit drie zaken: een coffeeshop, nachtclub en winkel. De shop valt niet te missen vanwege de knallende neonverlichting en het grote terras. De feitelijke coffeeshop onder The Palace heet eigenlijk Havri, maar iedereen noemt het altijd gewoon The Bulldog Palace. Het interieur is eigentijds, erg schoon en goed verzorgd. Er worden ook vaak optredens verzorgd. Dan zit de zaak stampvol.

Bulldog Coffeeshops

7. GREEN HOUSE COFFEESHOPS

Green House Centrum: +31 (0) 20 627 1739, Oudezijds Voorburgwal 191, 1012 EW Amsterdam

Green House runt meerdere coffeeshops, verspreid over de hele stad. Momenteel zijn dat er vier. Green House Centrum ligt op een paar minuten loopafstand van de beroemde Amsterdamse Rosse Buurt. Deze zaak is het meest populair. Dat komt simpelweg omdat het gevestigd is op een toplocatie. De uitstraling van Green House Centrum is kunstzinnig-modern te noemen. Het interieur is daarbij verrijkt met houtsnijwerk, dat er zeer chique uitziet. De andere zaken, De Pijp, Namaste en United zijn ook echt een bezoekje waard!

Green House is niet alleen bekend vanwege de verschillende coffeeshops. Het zijn namelijk ook meesterkwekers. Met hun creaties hebben ze al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Ze hebben dan ook een zeer uitgebreide menukaart met verschillende strains; van populaire tot minder bekende variëteiten. Bovendien bieden ze een ruime keuze hasj op het menu aan. Die kunnen zowel uit andere landen ingevoerd zijn, maar ook plaatselijk geproduceerd.

Green House Coffeeshops

8. ABRAXAS

Coffeeshop Abraxas: +31 (0) 20 625 5763, Jonge Roelensteeg 12-14, 1012 PL Amsterdam

Abraxas in een zijstraat van de Amsterdamse Kalverstraat ziet er bescheiden uit. Toch is het een unieke tent. De coffeeshop heeft namelijk iets mystieks; het schitterende mozaïekwerk en de grillige houtvormen van de toonbank, stoelen en tafels zien eruit alsof ze net een boom omgezaagd hebben. Het sfeertje is echt een beetje magisch; alsof je in het decor van de The Lord of the Rings loopt.

Op de benedenverdieping met de toonbank vind je een redelijk uitgebreid menu. Daarop prijken veel klassieke old-skool cannabissoorten, maar ook minder bekende, geïmporteerde variëteiten. De keuze aan hasj is niet bijster groot, maar toch hebben ze een aardige selectie uit landen als Marokko, Libanon en India. Ook bieden ze Nederlandse hasj.

Coffeeshop Abraxas

9. HET BALLONNETJE

Coffeeshop Het Ballonnetje: +31 (0) 20 205 0414, Roetersstraat 12, 1018 WD Amsterdam

Het Ballonnetje is een traditionele Hollandse coffeeshop en een van de eerste in de stad. De buitenkant is misschien niet zo sensationeel, maar de sfeer is kunstzinnig. Het hangt er vol met foto's en je vindt er een schildering van iemand in een rode luchtballon. Je kunt op de stoelen aan de tafeltjes lekker ontspannen. Buiten hebben ze ook een terrasje. Bij Het Ballonnetje houden ze niet van opsmuk. De authentieke sfeer zorgt er echter voor dat mensen hier graag komen.

Op hun menukaart staan veel populaire strains, maar ook old-skool en plaatselijke variëteiten. Bovendien hebben ze een aangename selectie hasj, voorgedraaide joints en speciale soorten spacecake.

Coffeeshop Het Ballonnetje

10. BLUEBIRD

Coffeeshop Bluebird: +31 (0) 20 622 5232, Sint Antoniesbreestraat 71, 1011 HB Amsterdam

Bluebird is een typisch Hollandse coffeeshop zonder de afgezaagde toeristische tierelantijntjes die je vaak elders ziet. Het is echter zeker geen saaie tent. De architectuur is namelijk modern en de binnenkant is erg kunstzinnig. Bluebird is tweehoog. De winkel waar het om draait, zit op de bovenverdieping. Dankzij de prettige zitplekken kun je er heerlijk chillen.

Op het menu van Bluebird staan meer dan 20 verschillende strains. Dat varieert van import voor beginners tot super-krachtige soorten voor connaisseurs. Het aanbod hasj is ook zeer goed. Zo hebben ze soorten uit Marokko, India, Afghanistan en Nepal. Ook hebben ze de super-krachtige Nederlandse Ice-o-lator hasj op voorraad. En natuurlijk vind je er voorgedraaide joints en edibles.

Coffeeshop Bluebird

11. COFFEESHOP DNA

DNA Coffeeshop: +31 (0) 20 664 8279, Achillesstraat 104, 1076RH Amsterdam

Vroeger heette deze zaak Jabba The Hut, maar de shop heeft alles volledig gemoderniseerd en heet nu Coffeeshop DNA. De stijl is modern, proper en ruimtelijk. Het is eigenlijk een soort afhaal-coffeeshop. De ruimte is dan ook beperkt. Toch is er een rookruimte en een plekje waar je een joint kunt fabriceren voor je weer op pad gaat.

DNA is zo populair dankzij de samenwerking met kwaliteitsleveranciers die zeer bekend zijn onder cannabis connaisseurs. Je vindt er dan ook een goede selectie wiet van de allerbeste kwaliteit. Natuurlijk ontbreken daarbij de nieuwste populaire genen van de Amerikaanse westkust niet. Ze hebben ook een indrukwekkend assortiment hasj, bestaande uit geïmporteerde en Nederlandse variëteiten. Check eveneens de lekkere hapjes!

DNA Coffeeshop

12. DAMPKRING ORIGINAL

Original Dampkring Coffeeshop: +31 (0) 20 638 0705, Handboogstraat 29, 1012 XM Amsterdam

Dampkring Original hoort ook bij de beroemdste Amsterdamse coffeeshops. De shop heeft een schitterend geornamenteerde gevel met houtsnijwerk en pilaren langs de ramen. De kunstzinnige uitstraling, het interieur van gepolijst hout en de trippy vormen geven de zaak een mystiek sfeertje. De Dampkring is ook te zien in een scène in Ocean's Twelve. Dat trekt dus een hoop toeristen aan die dat wel eens in het echt willen zien.

Dampkring is niet slechts een waanzinnige locatie; ook de menukaart behoort tot de top van de stad. Ze hebben veel populaire variëteiten en zelfs een eigen soort die ze "Oceans 12" noemen. Waarom? De crew en acteurs van het Hollywood succes kwamen hier graag toen ze in Amsterdam aan het filmen waren. De selectie hasj is bovendien excellent. Je kunt er ook een snack, thee, koffie en sapjes bestellen.

Original Dampkring Coffeeshop

13. BABYLON

Babylon Coffeeshop: Beursstraat 27, 1012 JV Amsterdam

Jah Love! Babylon is een reggae-coffeeshop in het hartje van Amsterdam. Je vindt het in een klein straatje achter de Beurs van Berlage; maar 5 minuutjes lopen van het Centraal Station. Het is een niet al te grote zaak met slechts één ruimte. In tegenstelling tot de historische locatie is het interieur van Babylon echter zeer modern. Er zijn prettige leren banken waarop je kunt ontspannen en van een reggaedeuntje kunt genieten dat altijd op de achtergrond te horen is.

Er is voor ieder wat wils op het menu van Babylon. Ze hebben er een ruime selectie old-skool strains, maar je vindt er ook de huidige populaire cannabisvariëteiten. Het assortiment hasj is eveneens niet te weerstaan. Veel daarvan is geïmporteerd, maar ze hebben ook de waanzinnig krachtige Nederlandse Ice-o-lator hasj.

Babylon Coffeeshop

14. GREY AREA

Coffeeshop Grey Area: +31 (0) 20 420 4301, Oude Leliestraat 2, 1015 AW Amsterdam

Coffeeshop Grey Area vind je in een populair deel van de stad. Het is omgeven door oude huizen en trendy boetieks en waarschijnlijk de kleinste coffeeshop van Amsterdam. Het interieur is creatief en bestaat uit stickers en vloei van bezoekers. Ondanks dat het een kleine zaak is, heeft Grey Area een uitmuntende reputatie onder cannabis connaisseurs. Dat komt door de hoogwaardige kwaliteit van de strains, waarmee ze veel prijzen hebben gewonnen.

Op hun menu tref je een uitstekende selectie cannabis aan van de meest bekroonde growers. Als het je om topkwaliteit te doen is, moet je dan ook echt Grey Area bezoeken! Het kan gebeuren dat je in de rij moet aansluiten, maar misschien kom je wel een beroemdheid tegen. Wie weet?

Grey Area Coffeeshop

15. BAGHEERA

Coffeeshop Bagheera: +31 (0) 20 627 0384, Kloveniersburgwal 60, 1012 CX Amsterdam

Als 15de vermelding op onze lijst staat coffeeshop Bagheera. De zaak is vernoemd naar de beroemde zwarte panter uit Jungle Boek, die ook op het logo staat. De nette en goed verlichte coffeeshop heeft een modern interieur dat eruitziet als een kleine kroeg of een juicebar. Het is er niet erg groot, maar het heeft wel iets charmants. Je kunt binnen voor de ramen zitten, maar ook op het terrasje buiten. Zo kun je lekker aapjes kijken.

Het menu van Bagheera is redelijk uitgebreid. Ze verkopen meer dan 20 strains, waaronder old-skool variëteiten, zoals White Widow en Amnesia, maar ook de huidige populaire soorten. De meeste hasj die ze aanbieden, is ingevoerd, maar ze hebben ook beresterke Nederlandse ice-hasj als je daar een liefhebber van bent. Hun spacecake kun je bovendien wegspoelen met een kopje cannabisthee, terwijl je een voorgedraaide joint rookt.

Coffeeshop Bagheera

Video: Zamnesia Bezoekt Het Cannabis Bevrijdingsdag Festival

Video id: 275650027

Zamnesia was dit jaar aanwezig op het Cannabis Bevrijdingsdag Festival. Daar hebben we de Zamnesia Amsterdam Coffeeshop Award aan de winnaars uitgereikt. Bekijk de video voor een terugblik op het festival en hoe wij hieraan bij hebben gedragen. De prijsuitreiking kun je zien vanaf de 2 minuten in het filmpje.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Reizen
Zoeken in categorieën
of
Zoeken