Blog
Verbluffende Time-lapse Video Van Onderwater Koraalleven
1 min

Verbluffende Time-lapse Video Van Onderwater Koraalleven

1 min

Als je genoten hebt van de ultramacro foto’s van koralen van Daniel Stoupin, zul je helemaal weg zijn van zijn time-lapse filmpje over diezelfde kleine zeeorganismen.

Daniel Stoupin ging de uitdaging aan om de magische schoonheid van op een kwetsbaar rif levend koraal te vangen, en het resultaat is een haarscherp filmpje van drieënhalve minuut waar je mond van open valt en die niet alleen maar de prachtige kleuren toont, maar ook onvoorstelbaar gedetailleerd de vitaliteit van die ongewervelde organismen.

Om je een idee te geven van de moeite die hij in het filmpje gestopt heeft, moet je weten dat Stoupin er maar liefst 150.000 stills voor heeft genomen. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom hij zoveel stills heeft genomen; het antwoord is eenvoudig (maar verbluffend): elk frame in het fragment bestaat uit 3 tot 12 stills, en iedere still is met een net iets andere focus genomen, zodat er een grotere diepte ontstaat.

Niet alles van zijn uitrusting was bestand tegen deze uitdaging. In het beginstadium ging zijn Canon EOS 7D digitale SLR kapot en tijdens het verwerken van die enorme hoeveelheid 22 megapixel ruwe files ging een van zijn computers naar de cyberhemel. Het is moeilijk om je voor stellen hoeveel tijd Stoupin in dit project heeft gestopt: Hij is maar liefst negen maanden met de video bezig geweest – en dat betekent dat hij voor elke minuut ongeveer drie maanden nodig had. Maar het resultaat laat zeker zien dat de tijd die hij erin heeft gestopt de moeite waard was – kom er zelf achter!

 

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken