Blog
Verenigd Koninkrijk houdt onderzoek naar Magische Paddestoelen tegen
1 min

Verenigd Koninkrijk houdt onderzoek naar Magische Paddestoelen tegen

1 min
Research Shroomshop
Natuurlijk voorkomende magische paddestoelen worden al sinds de oudheid gebruikt in religieuze ceremonies en voor recreatieve doeleinden. Zijn natuurlijke remedies niet verantwoordelijk voor het voortbestaan van de mens tot de dag van vandaag?

Depressie is een enorm (groeiend) probleem voor de volksgezondheid en het gebruik van farmaceutische antidepressiva in (voornamelijk) de Westerse wereld is zo uit de hand gelopen dat het beangstigend is. Amerikanen geven jaarlijks ongeveer tien biljoen dollar ($10.000.000.000!) uit aan voorgeschreven antidepressiva en hoewel deze moderne chemische medicatie zware bijwerkingen veroorzaken, wordt het onderzoek naar natuurlijk voorkomende alternatieven geblokkeerd of stevig beperkt in de meeste, zo niet alle, landen. De vraag is waarom overheden zulk onderzoek verbieden en de bevolking angst aan jagen en in veel gevallen onjuist informeren? Voorkomende bijwerkingen zoals misselijkheid, slapeloosheid, angst, rusteloosheid, verminderde zin in seks, duizeligheid, gewichtstoename, beven, zweten, vermoeidheid, diarree, verstopping en hoofdpijnen werken averechts bij het behandelen van depressie en vormen een gevaar voor degenen die hieraan lijden, dus waarom niet zoeken naar natuurlijke oplossingen? Onderzoek naar "magische" paddestoelen zou veel problemen kunnen oplossen, waaronder de steeds stijgende kosten voor de gezondheidszorg en belangrijker, het redden van talloze mensen van de ongewenste bijwerkingen. Maar met een alarmerend tempo worden steeds meer mensen met antidepressiva behandeld. Werken deze medicijnen echt voor de problemen?

Natuurlijk voorkomende magische paddestoelen (en andere psychedelica) worden al sinds de oudheid gebruikt in religieuze ceremonies en voor recreatieve doeleinden. Zijn natuurlijke remedies niet verantwoordelijk voor het voortbestaan van de mens tot de dag van vandaag?

David Nutt, de president van de British Neuroscience Association, heeft al eerder experimenten uitgevoerd op lichamelijk gezonde vrijwilligers en de resultaten waren meer dan bemoedigend. Vorige studies in diverse landen toonden aan dat psilocybine, het actieve bestanddeel van magische paddestoelen, spirituele ervaringen kan opwekken die de stemming, houding en gedrag kan verbeteren en zelfs de persoonlijkheid permanent kan veranderen in het voordeel van mensen die niet reageerden op farmaceutische antidepressiva. De Medical Research Council kende hem $844.000 toe om een volledig klinisch onderzoek uit te voeren, maar de Britse overheid houdt verder onderzoek naar de mogelijke voordelen tegen. In Amerika staat psilocybine ingedeeld als Schedule I drug, wat inhoudt dat het een stof is zonder gerechtvaardigd medisch nut. David Nutt zegt: "We leven in een wereld van waanzin op het gebied van de regulatie van drugs."

Het grootste obstakel is waarschijnlijk de lobby van de multi-miljard farmaceutische bedrijven en het zwijgen van de alternatieve bedrijven die geen beweringen mogen maken over hoe hun natuurlijke voedings- of plantaardige supplementen mensen kunnen genezen. Hoewel overheden onderzoek naar natuurlijke remedies blokkeren, kunnen ze het groeiende bewustzijn over wat moeder natuur te bieden heeft niet stoppen, of dit nu magische paddestoelen zijn of andere natuurlijke psychedelica. Maar de misleidende reclame van zowel de overheden en de grote farmaceutische bedrijven kan niet de succesverhalen stoppen van diegenen die hun ziekte hebben genezen door middel van een natuurlijke behandeling, zonder het gebruik van chemische medicijnen die meer schade kunnen toebrengen aan het zenuwstelsel.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken