Blog
Waarom Paddo's Jou Een Goed Gevoel Geven
2 min

Waarom Paddo's Jou Een Goed Gevoel Geven

2 min

Onze voorouders wisten al dat psilocybine paddenstoelen een positieve verandering kunnen bewerkstelligen, ook al begreep niemand waarom. De moderne wetenschap presenteert nu een mechanisme dat uitlegt hoe ze werken.

Het bewijs is binnen en bewezen is dat deze natuurlijke schimmels serieuze emotionele verlichting kunnen bieden. Onderzoekers van de psychiatrische universiteitskliniek Zürich bevestigen dat paddo’s gebruikers op diverse manieren een goed gevoel kunnen geven. In het onderzoek, met de titel "Psilocybin-Induced Decrease in Amygdala Reactivity Correlates with Enhanced Positive Mood in Healthy Volunteers“, werd ontdekt dat psilocybine een wisselwerking laat zien met een bepaalde regio in de hersenen, bekend als de amygdala, de sleutel tot het menselijke bewustzijn en onze emotionele toestand. Slecht functioneren binnen de amygdala kan diverse emotionele aandoeningen veroorzaken. Verrassend genoeg werken paddo’s direct samen met dit gedeelte van de hersenen om te voorkomen dat schadelijke gevoelens vrij spel krijgen. Van psilocybine, het belangrijkste ingrediënt in magische paddenstoelen, is aangetoond dat het de verwerking van negatieve emoties op een effectieve manier remt, waardoor de gemoedstoestand wordt verlicht.
Een overactieve amygdala reageert automatisch op stimulatie, door het gebruik van neuronen die negatieve signalen verzenden en de positieve overstemmen. Interessant genoeg kan psilocybine hierbij ingrijpen door de activiteit in de productie en ontvangst van serotonine te stimuleren. Serotonine is een onmisbare boodschapper die verantwoordelijk is voor sensaties van welzijn, opgetogenheid en rust, maar beheert ook diverse andere lichaamsfuncties.

De dosering

Ongeacht de toegediende hoeveelheid, ervoeren alle proefpersonen positieve veranderingen. De nuttige transformaties in de hersenstructuur werden gemeten met behulp van geavanceerde MRI scantechnologie, wat betekent dat het bewijs niet kan worden ontkend. Interessant genoeg meldden alleen patiënten die een extreem hoge dosering psilocybine hadden gekregen negatieve ervaringen. Deze problemen werden echter slechts tijdelijk ervaren, waarna ook zij positieve effecten meldden in hun dagelijks leven. Na één dosering vertoonde elke deelnemer aan de proef zichtbare verbeteringen in de stemming. Deze trends werden ook gedocumenteerd door naaste familieleden en kennissen.

De impact

Het brengen van balans in de limbische delen van de hersenen stelt psilocybine direct in staat stagnerende manieren van denken te veranderen. Regelmatige ervaringen kunnen dan ook leiden tot verdere groei en zelfontdekking.
Het ontdekken van nieuwe manieren om mystieke ervaringen te beleven, laat mensen transcendentie ervaren die niet eerder mogelijk was. Spiritualisten gebruiken al eeuwen paddenstoelen om meditaties te versterken en de westerse wetenschap is nu eindelijk aan een inhaalslag begonnen. Elke onthulling kan onmiddellijk worden toegepast om echte vooruitgang te generen. Allerlei existentiële vragen kunnen daarbij vredig worden beantwoord door de niet emotionele inzichten die paddo’s bewerkstelligen. Uiteindelijk ervaren gebruikers een piek die bestaat uit zelfkennis, op een werkelijk unieke manier. Deze pure acceptatie van jezelf leidt vaak tot goede gevoelens en mentale genezing.

De risico's

Geloof het of niet, maar er kleven geen aanzienlijke risico's aan het gebruik van paddo’s, behalve dan misschien hun legale status. Wanneer het gaat om hun effecten op lichaam en geest, zijn er alleen maar positieve veranderingen gemeld. De twee grootste zorgen voor mensen die paddo’s willen proberen, zijn het verkrijgen van veilige exemplaren en zorgen voor een comfortabele omgeving.
Daarmee wordt echter niet bedoeld dat er geen nadelen zijn. Veel gebruikers vinden het in het begin ongemakkelijk, maar de aanhoudende voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Als tripper moet je weten dat eventuele negatieve gevoelens altijd van voorbijgaande aard zijn. Over het algemeen zijn er geen gevallen bekend van mensen die beschadigd zijn geraakt door het gebruik van paddo’s. Wel is nog nader onderzoek nodig om inzicht te krijgen in alle psychologische effecten van psilocybine.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken