Blog
Waarom Magische Paddestoelen Jou Een Goed Gevoel Geven
2 min

Waarom Magische Paddestoelen Jou Een Goed Gevoel Geven

2 min
Research Shroomshop

Onze voorouders wisten al dat psilocybine paddestoelen een positieve verandering opwekken, ook al begreep niemand waarom. Moderne wetenschap presenteert nu een mechanisme, die uitlegt hoe het werkt.

Het bewijs is binnen en bewezen is dat de natuurlijke schimmel serieuze emotionele verlichting kan bieden. Onderzoekers van het Psychiatrisch Universiteitsziekenhuis in Zurich bevestigen dat paddestoelen snel werken om gebruikers op diverse manieren een goed gevoel te geven. In het onderzoek, met de titel "Psilocybin-Induced Decrease in Amygdala Reactivity Correlates with Enhanced Positive Mood in Healthy Volunteers“, werd ontdekt dat psilocybine een wisselwerking laat zien met een bepaalde regio in de hersenen, bekend als de amygdala, de sleutel naar het menselijke bewustzijn en emotionele toestand. Slecht functioneren binnen de amygdala kan diverse emotionele aandoeningen veroorzaken. Verrassend genoeg werken paddestoelen direct samen met dit gedeelte van de hersenen om te voorkomen dat schadelijke gevoelens vrij spel krijgen. Van psilocybine, het belangrijkste ingrediënt in magische paddestoelen, is aangetoond dat het de verwerking van negatieve emoties op een effectieve manier remt, waardoor de gemoedstoestand wordt verlicht.

Een overactieve amygdala reageert automatisch op stimulatie, door het gebruik van neuronen die negatieve signalen verzenden en de positieve overschrijven. Interessant genoeg kan psilocybine ingrijpen door activiteit in de productie en ontvangst van serotonine te stimuleren. Deze onmisbare boodschapper is verantwoordelijk voor sensaties van welzijn, opgetogenheid en rust, maar beheert ook diverse andere lichaamsfuncties. 

De Dosering

Ongeacht de toegediende hoeveelheid, ervoeren alle proefpersonen positieve veranderingen. De nuttige transformaties in de hersenstructuur werden gemeten met behulp van geavanceerde MRI scan technologie, wat betekent dat het bewijs niet kan worden ontkend. Interessant genoeg meldden alleen patiënten, die een extreem hoge dosering psilocybinen hadden gekregen, negatieve ervaringen. De problemen werden slechts tijdelijk ervaren voordat ook zij positieve verschuivingen meldden in hun dagelijks leven.

Het was zes keer waarschijnlijker dat vrijwilligers, die de maximale dosering probeerden, een psychologische strijd zouden doormaken, maar zij bevonden zich ook in de groep die het meest vatbaar was voor spirituele doorbraken. Na een enkele dosering vertoonde elke deelnemer aan de proef zichtbare verbeteringen in de stemming en gezelligheid. Deze trends werden ook gedocumenteerd door naaste familieleden en kennissen.

De Impact

Het brengen van balans in de limbische delen van de hersenen stelt psilocybine direct in staat stagnerende manieren van denken te veranderen. Regelmatige ervaringen kunnen leiden tot verdere groei en zelfontdekking.

Het ontdekken van nieuwe manieren om mystieke ervaringen op te zoeken, opent mensen voor een transcendentie die niet eerder mogelijk was. Spiritualisten gebruiken al eeuwen paddestoelen om meditaties te versterken en de westerse wetenschap is nu eindelijk aan een inhaalslag begonnen. Elke onthulling kan onmiddellijk worden toegepast om echte vooruitgang te generen. Allerlei existentiële vragen kunnen vredig worden beantwoord door de, niet emotionele, inzichten die paddestoelen bekrachtigen. Uiteindelijk arriveren gebruikers op een piek die bestaat uit zelfkennis op een werkelijk onverdunde manier. Deze pure acceptatie van jezelf leidt alleen maar tot goede gevoelens en mentale genezing.

De Risico's

Geloof het of niet, maar er kleven geen aanzienlijke risico's aan het gebruik van paddestoelen, behalve dan hun legale status. Wanneer het gaat om hun effecten op lichaam en geest, zijn er alleen maar positieve veranderingen gemeld. De twee grootste zorgen voor patiënten, die paddestoelen proberen, zijn het vinden van veilige toegang en het hebben van een comfortabele omgeving. 

Daarmee wordt echter niet bedoeld dat er geen nadelen zijn. Veel gebruikers melden een ongemakkelijke overgang, maar de aanhoudende voordelen wegen niet op tegen de nadelen van enig ongemak. Alle trippers moeten onthouden dat enige negatieve gevoelens van voorbijgaande aard zijn. Over het algemeen zijn er geen gebeurtenissen gemeld waar het lichaam direct werd beschadigd door het gebruik van paddestoelen. Natuurlijk is een verdere evaluatie nodig om alle psychologische gedragingen van psilocybine te bepalen.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken